FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA. Fierbe Bănia! Consiliul Concurenței și DNA se implică în bătălia CS Universitatea - FC U 1948

Stadionul „Ion Oblemenco” e câmpul de bătălie al disputelor dintre cele două echipe ale Craiovei
Stadionul „Ion Oblemenco” e câmpul de bătălie al disputelor dintre cele două echipe ale Craiovei

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 18:24

Disputa pentru stadionul „Ion Oblemenco” dintre cele două echipe ale Craiovei, CS Universitatea Craiova și FC U 1948, e departe de a se încheia.

Promovarea echipei lui Adrian Mititelu în Liga 2 a readus în discuție posibilitatea ca FC U Craiova 1948 să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe arena „Ion Oblemenco”, stadionul ultramodern construit de Primărie, pe care evoluează în prezent CS Universitatea Craiova, clubul din Liga 1. 

  • De la inaugurarea arenei, formația finanțată de Adrian Mititelu a disputat un singur meci în fosta casă: înfrângerea cu U Cluj, 2-3, din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, meci disputat toamna trecută.

Doar că vechile animozități dintre cele două entități continuă să producă discuții în contradictoriu. Oamenii din anturajul lui Mititelu se plângă că în continuare le e interzis accesul pe „Ion Oblemenco”, iar în dispută au intrat și două organisme importante: CNCD, care prin vocea lui Csaba Asztalos a reclamat faptul că FC U Craiova nu poate evolua pe „Ion Oblemenco”, și, mai nou, Consiliul Concurenței. 

Consiliul Concurenței se implică în disputa de la Craiova

Potrivit Prosport, Consiliul Concurenței s-a sesizat cu privire la situația arenei din Craiova și ar urma să stabilească în perioada următoare un nou regulament de aordare a dreptului de joc pe acel stadion.

Autoritatea de concurenta, folosind parghiile conferite de Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (numita, in continuare, ,,Legea concurentei”) a solicitat de mai multe ori Primariei Municipiului Craiova adoptarea de reguli nediscriminatorii pentru acordarea dreptului de utilizare temporara a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco.
 

Primaria Municipiului Craiova a comunicat Consiliului Concurentei 1 ca are in vedere elaborarea si aprobarea unui regulament transparent si nediscriminatoriu pentru acordarea dreptului de utilizare temporara a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco, cu respectarea conditiilor precizate in adresa Consiliului Concurentei nr. RG/13319/30.09.2019, transmisa Primariei Municipiului Craiova.
 

Autoritatea de concurenta va analiza proiectul de regulament pentru a se asigura ca acesta nu contine elemente de discriminare 

- Consiliul Concurenței

Plângere la DNA

Mai mult, se pare că inclusiv Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar fi fost înștiinată de situația neclară a arenei din Craiova. Concret, o plângere privind dreptul de folosință al arenei din Bănie a fost trimisă către DNA, notează sursa citată. 

VIDEO. Poveste amuzantă din vestiarul Craiovei: Mititelu l-a altoit pe Mihai Costea

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova: 

Basarab Panduru se ia de șefii Craiovei: „Nu e cea mai normală situație! Cum s-a ajuns aici?” » Mesaj și pentru Cristiano Bergodi

CS Universitatea Craiova, atac la Adrian Mititelu: „S-a crezut stăpân peste Știința! Nimeni n-a luat atitudine atunci”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (42)
addytzu
addytzu  •  28 Mai 2020, 16:58

Fierbe, fierbe și Lia Boccia împreună cu toți acoliții ei care încalcă legea la foc automat.S-au crezut posesorii unui bun construit din bani publici și l-au folosit doar in interesul lor personal și al rudelor și votanților psd-ului.Se împlinește un an de când au scos în stradă mii de cetățeni la mitingul organizat pe șeful lor,don Livio,au dansat la nuntă apoi,dar peste câteva zile a venit nota de plata și toți au rămas fără prea iubitul lor stăpân care acum plătește pentru ce a făcut.Sa sperăm că DNA-ul sa ia masuri iar acest dosar sa ajungă cât mai repede pe masa judecătorilor care trebuie sa pedepsească cu vârf și îndesat acest abuz de putere cu încălcarea gravă a legii.

fabius_2014
fabius_2014  •  27 Mai 2020, 19:37

Acum 10 ani, după ce-şi mutase echipa la Severin, Mititelu a condiţionat revenirea în Bănie de obţinerea dreptului de exclusivitate asupra arenei „Ion Oblemenco”, solicitând în plus Primăriei Craiova şi: contract pe termen nelimitat, chirie de 1 euro pe lună, plata tuturor taxelor de către primăria Craiova şi plata tuturor utilităților tot de către primăria Craiova. Mai mult, când s-a înţeles cu primarul din Severin pentru a juca acolo, Mititelu a cerut şi a obţinut exclusivitate asupra arenei „Municipal”, iar echipa locală a fost izgonită la Vânju Mare. De asemenea, Mititelu, care pretinde acum să joace pe „Ion Oblemenco”, a ameninţat cu „război civil” dacă s-ar fi permis altei echipe din Craiova, respectiv Gaz Metan CFR, folosirea stadionului „Ion Oblemenco”, deşi nimeni nu juca acolo atunci, fiindcă Mititelu îşi mutase echipa la Severin!

addytzu
addytzu  •  27 Mai 2020, 18:07

Forza DNA.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează