FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROMOVARE

OFICIAL FC U Craiova 1948 a promovat în Liga 2: „Împreună spre Divizia A” » Joacă pe „Ion Oblemenco”?

FC U Craiova 1948 a promovat în Liga 2. Sursă foto: Arhivă GSP
FC U Craiova 1948 a promovat în Liga 2. Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 21:06

FRF a anunțat că Liga 3 nu se va mai relua. Conform configurației clasamentului, formația lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948, a promovat oficial în Liga 2. 

  • CONTEXT: Comitetul de Urgență al FRF a stabilit azi, 11 mai, că riscurile derivate din pandemia de coronavirus sunt prea mari pentru ca cel de-al treilea eșalon să mai fie reluat.
  • În Liga 2 ediția 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. Oltenii erau lideri autoritari în Seria 4 din Liga 3, cu un avans de 13 puncte față de urmăritoarea Șoimii Lipvova.

Astfel, echipa lui Adrian Mititelu, apărută în 2017 și care pretinde că e continuatoarea vechii echipe, mai urcă un eșalon și anunță că e pregătită să atace promovarea în prima ligă sezonul viitor.

„Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi oficial, FC Universitatea Craiova a promovat în Liga 2 în urma unei decizii luate de către Comitetul Executiv pe data de 11 mai.

Prin hotărârea Comitetului de Urgentă al FRF din 11 mai, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat in sezonul 2019-2020. Împreună spre Divizia A. Știința suntem noi!”, au scris cei de la FC U Craiova 1948 pe Facebook.

Buget de 2 milioane de euro pentru Liga 2

FC U Craiova 1948 va beneficia în sezonul viitor de unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2, adică 2 milioane de euro. Asta susține Adrian Mititelu și spune că face acest efort pentru ca suporterii să se simtă în siguranță: 

„Bugetul nostru de la anul va fi de 2 milioane de euro. Suporterii pe care Craiova îi are pun o presiune mare, sunt pretențioși, au duble reacții. Te ridică pe brațe la victorii, dar nu acceptă niciun pas greșit. Noi, Dinamo, Rapid nu avem suporteri care acceptă meciuri proaste. Avem toate resursele să-i facem mândri. Suntem preocupați să ducem această luptă până la capăt, cel mai bun buget din Liga a 2-a.

Dar să nu se înțeleagă că aruncăm cu banii pe fereastră. Nu e un capăt de țară dacă nu vom promova din primul an, dar vreau să fac tot ce pot pentru a nu fi regrete”, a spus Adrian Mititelu pe 28 aprilie, în exclusivitate pentru GSP.ro

Joacă FC U Craiova 1948 pe „Ion Oblemenco”?

Promovarea în Liga 2 ar putea aduce și un moment mult așteptat de fanii lui FC U Craivoa: acela de a putea juca meciurile pe noul stadion „Ion Oblemenco”, pe care în prezent joacă doar CS Universitatea Craiova, formația din Liga 1. 

Marcel Pușcaș, președintele lui FC U Craiova, chiar afirma recent că dorința alb-albaștrilor e de a evolua pe „bijuteria” de 30.000 de locuri în Liga 2: 

„În Liga a 2-a vrem să jucăm pe Ion Oblemenco, absolut! Este un stadion public, stadionul tuturor craiovenilor. Contra cost, poate să evolueze orice echipă. Sper să găsim înțelegerea necesară la Primăria Craiova“, a spus Marcel Pușcaș la Realitatea Sportivă.

„Am văzut că la meciul din Cupa României cu Universitatea Cluj au fost pe stadion peste 12 mii de suporteri, iar lucrul ăsta trebuie să le dea de gândit autorităților. Consililul Local trebuie să se gândească că pot intra bani în plus la buget, iar dacă Mititelu își plătește obligațiile financiare atunci cred că totul este în regulă. Consiliul Local poate să schimbe acele clauze ca să fie bine pentru toți. Și la Liga a doua se vor disputa din sezonul viitor meciuri tari și sunt sigur lumea vrea să vadă spectacol pe stadion. Până la urmă stadionul este făcut din banii publici, nu din banii unui privat” 
- Rodion Cămătaru, pentru ProSport

Mititelu, propunere în premieră după FC U Craiova - U Cluj 2-3, din 16-imile Cupei României, pe „Oblemenco”: „Pun eu gazon pe stadion, din banii mei!”

VIDEO. Imnul-manifest care face ocolul internetului: „Sunteți o echipă de hârtie, semnată de corupți și condamnați!”

Citește și alte știri despre Liga 3:

OFICIAL Liga 3 nu se mai reia! Cine promovează în Liga 2 + Ce se întâmplă cu Steaua și cum se promovează din Liga 4

FC U CRAIOVA 1948. Adrian Mititelu și-a făcut planul de Liga 1! Buget de 2 milioane de euro, academie și „casting” pentru transferuri: „Cu această ocazie, fac un anunț”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
addytzu
addytzu  •  21 Mai 2020, 13:35

Istorie,onoare,iubire si pasiune.Forza FC Universitatea 1948 adevarata STIINTA asa cum au stabilit definitiv si irevocabil instantele judecatoresti si comisiile FIFA si UEFA.Cea mai frumoasa echipa din istoria fotbalului romanesc iubita de milioane de suporteri

thebluestlion
thebluestlion  •  12 Mai 2020, 13:59

Războiul clonelor la Craiova!!! :)) Dar nu cred că Mititica vede Liga 1, nu are Mititelu nici capul și nici banii pentru a promova în L1. Ppate în cupă le vedem duelându-se!

knxdan
knxdan  •  12 Mai 2020, 12:16

din cate se pare, vom avea parte de un derby local deosebit. Mi-ar placea sa vad doua echipe cu identitate si o rivalitate frumoasa. Stiinta - Universitatea. Fara FC, CS, FCU, CSU, U sau UNIV ... etc. Una dintre echipe ar trebui sa isi schimbe denumirea in Stiinta si cealalta in Universitatea. Important este sa vedem un fotbal de calitate, ca oltenii au resurse.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează