FOTBAL  »  LIGA 3  »  DECIZIE

OFICIAL Liga 3 nu se mai reia! Cine promovează în Liga 2 + Ce se întâmplă cu Steaua și cum se promovează din Liga 4

FRF a decis modul în care Steaua poate promova în Liga 3
FRF a decis modul în care Steaua poate promova în Liga 3

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 20:34

Federația Română de Fotbal a anunțat luni seara că Liga 3 nu se va mai relua pentru partidele din sezonul 2019-2020. FC U Craiova 1948 și Aerostar Bacău au promovat matematic în Liga 2.

Comitetul de Urgență al FRF a stabilit azi, 11 mai, că riscurile derivate din pandemia de coronavirus sunt prea mari pentru ca cel de-al treilea eșalon să mai fie reluat.

 „Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență FRF a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați” 
- Comunicat FRF

Cine promovează în Liga 2?

Reprezentanții FRF au anunțat modul în care echipele vor promova în Liga 2. În sezonul 2020/21 din eșalonul secund, promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Se cunosc, astfel, două dintre cele cinci echipe care promovează în Liga 2. Este vorba despre FC U Craiova 1948 și de Aerostar Bacău, echipele care conduceau cu autoritate seriile 1, respectiv 4. Cum stau lucrurile în celelalte serii?

Seria 2:

 1. Unirea Slobozia, 40p.
 2. Mostiștea Ulmu, 37p. 
 3. CS Afumați, 36p. 
 4. CS Tunari, 36p.
 5.  Înainte Modelu, 26p.

Seria 3:

 1. Progresul Spartac, 37p. 
 2. CSMSlatina, 37p. 
 3. CSM Flacăra Moreni, 30p. 
 4. CSM Alexandria, 28p.
 5. CS Universitatea Craiova 2, 28p.

Seria 5:

 1. ACS Comuna Recea, 35p.
 2. CSM Minaur Baia Mare, 33p
 3. Viitorul Șelimbăr, 28p.
 4. Metalurgistul Cugir, 28p. 
 5. Luceafărul Oradea, 26p.

Clasamentele complete din Liga 3

Ce se întâmplă cu Steaua?

Decizia are repercusiuni și în ceea ce privește Steaua. Roș-albaștrii, lideri în seria lor din Liga 4, vor disputa un mini-turneu în trei care va decide promovarea în Liga 3.

FC U Craiova 1948 a promovat în Liga 2 » Echipa lui Adrian Mititelu, direct vizată de decizia FRF: „Împreună spre Divizia A”

Cum se promovează în Liga 2:

 • În Liga 2 ediția 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Cum se promovează în Liga 3:

 • Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
 • Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.
 • FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze.
 • Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat.
 • Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunțate ulterior. Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național.

Cum va arăta viitorul sezon de L3

 • Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție).
 • Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
 • În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
 • Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Nu se reia nici fotbalul feminin!

 • Comitetul de Urgență FRF a hotărât înghețarea competițiilor de fotbal feminin.
 • Vor promova direct în Liga 2 echipele situate pe primul loc în seriile I, II și III din Liga 3. În ceea ce privește seria a IV-a, aplicând același principiu ca la cluburile de fotbal masculin din Liga 3, echipa care va promova va fi stabilită în urma organizării unui joc de baraj în dublă manșă între echipele AFK Csiksereda Miercurea Ciuc și Măgura 2012 Bacău. În situația în care vor exista locuri vacante în Liga 2 pentru sezonul 2020/21, atunci ambele echipe vor promova, iar jocurile de baraj nu se vor mai disputa. Data de desfășurare a jocurilor de baraj va fi stabilită ulterior.
 • Din Liga 2 nu se va retrograda, iar în Liga 1 vor promova echipele aflate pe locul 1 în cele două serii.
 • În ce privește Liga 1 , urmează a nu retrograda nicio echipă, iar în ceea ce privește partea superioară a clasamentului se va adopta o decizie la o dată ulterioară în urma unei videoconferințe organizate cu ocupantele primelor șase poziții ale calsamentului Ligii 1.
 • Liga 1 la fotbal feminin sezonul 2020/21 se va desfășura într-o serie de 14 echipe, urmând a retrograda direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin.

VIDEO. Promovări scoase din joben. Rădulescu: ”Neoficial, Chivorchian se află în spatele celor de la Slatina”

Citește și alte știri despre Liga 3:

EXCLUSIV VIDEO Scandal în Liga 3! Răzvan Burleanu e acuzat de jocuri politice după ultima decizie: „Categoric mergem la TAS!”

FC U CRAIOVA 1948. Adrian Mititelu și-a făcut planul de Liga 1! Buget de 2 milioane de euro, academie și „casting” pentru transferuri: „Cu această ocazie, fac un anunț”

Playtech: ȘOC! Adrian Năstase a dat LOVITURA! Victorie uriașă la tribunal, ULUITOR câți bani va primi


Comentarii (37)
naxxar
naxxar  •  12 Mai 2020, 16:31

Din Liga 3 retrogradează cineva?

firaldo
firaldo  •  12 Mai 2020, 08:09
Postat de Eugen Iustin pe 12 Mai 2020, 01:28

Țara caută specialiști și ei umblă pe gsp...

În baza cărui hotărâri campionatele de handbal din Europa au fost înghețate?

allstefans
allstefans  •  12 Mai 2020, 07:30

Care campionat incheiat, ca mai sunt 8 etape de jucat, poate nu sti dar regulile nu se schimba in timpul jocului, poate sti ca viitorul a castigat campionatul datorita golaverajului doar din play off, cel din sezonul normal sa anulat oare de ce?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează