FOTBAL  »  LIGA 3  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Scandal în Liga 3! Răzvan Burleanu e acuzat de jocuri politice după ultima decizie: „Categoric mergem la TAS!”

Patronul Progresului Spartac a declarat că Gheorghe Chivorchian ar conduce CSM Slatina.
Patronul Progresului Spartac a declarat că Gheorghe Chivorchian ar conduce CSM Slatina.

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 12:26

În Liga 3 stă să izbucnească un scandal imens după ultimele decizii ale lui Răzvan Burleanu. FRF nu a anunțat oficial, însă vrea ca doi lideri de serie să promoveze direct, iar trei echipe de pe primul loc să dea baraj. Motiv pentru care președintele FRF e acuzat de jocuri politice. 

  • FC U Craiova 1948 și Aerostar Bacău, liderii detașați din seriile lor, ar urma să promoveze direct, în timp ce în celelalte serii ar trebui ca echipele să lupte la baraj. Această departajare le-ar avantaja pe Minaur Baia Mare și CSM Slatina, echipe aflate pe un loc secund în acest moment, și considerate mai puternice din punct de vedere al influenței politice. Slatina este echipa primăriei, iar județul OLT este cunoscut drept un județ cu reprezentare puternică în PSD.
  • Baia Mare se află la două puncte în spatele liderului din seria 5, Comuna Recea. În timp ce Slatina este pe locul doi în seria 3, la egalitate de puncte cu liderul Progresul Spartac, dar cu un golaveraj mai slab. 

Gabriel Rădulescu, patronul liderului din seria 3, Progresul Spartac, a fost la GSP Live și a vorbit despre nemulțumirile sale vizavi de deciziile Federației. 

„Sper că a avut ecou reacția noastră foarte dură din conferința avută cu Răzvan Burleanu. Ni s-a prezentat un scenariu incorect, din punctul nostru de vedere. Sigur că nu pare cinstit ca echipele să fie la egalitate de puncte și să declarăm pe una câștigătoare, doar că acest lucru se putea întâmpla și la sfârșitul campionatului. Singurul criteriu pe care îl avem la dispoziție este cel prevăzut de ROAF, nu putem să inventăm noi criterii regulamentare care nu există. 

Burleanu a numit acest concept ca fiind cel mai mic nivel de nedreptate. A promovat acest concept cu o insistență extraordinară, dar doar un mod frumos de a introduce o decizie discreționată. Lucrurile acestea se întâmplă pentru că pe locurile întâi din seriile 3 și 5 se află două echipe mici, cu mijloace financiare și sprijin politic mult mai redus decât echipele de pe locul 2”. 

„Gheorghe Chivorchian este cel care i-a dat voturile decisive domnului Burleanu, în turul doi, la prima alegere, împotriva lui Vasile Avram. Oficial nu are nicio funcție la CSM Slatina, însă neoficial am înțeles că el este adevăratul conducător. Nu și-a făcut simțită prezența nicăieri, poate doar pe ușile din spate”

Gabriel Rădulescu la GSP Live

Rădulescu a povestit la GSP Live despre reacția pe care a avut-o Răzvan Burleanu, în timpul unei videoconferințe și anunță că e pregătit să meargă la TAS. 

„Nimeni nu ne-a întrebat absolut nimic, ce părere avem, ni s-a închis gura în momentul în care puneam o întrebare de bun simț. Cei din Comuna Recea de exemplu au întrebat «De ce ne luați cele două puncte pe care le avem avans?», iar a doua întrebare a fost «Ce se întâmplă dacă ni se contagiază un jucător înainte de baraj și pe ceilalți îi băgăm în carantină?». Burleanu a spus «Nu aveți un lot valid, deci pierdeți barajul». What the hell? Mie mi se pare revoltător. Categoric mergem la TAS dacă se va rămâne cu această decizie”. 

VIDEO Rădulescu vorbește despre reacția lui Burleanu din timpul videoconferinței

Patronul celor de la Progresul Spartac a mai explicat la GSP Live de ce decizia unui baraj i-ar pune mari probleme, având în vedere perioada când ar trebui să se dispute. 

„Cei de la Slatina au declarat și pe grupul de whatsapp că fac presiuni în această direcție. A existat o discuție că și-ar fi chemat deja jucătorii ca să se pregătească de baraj. Să zicem că admitem această decizie, noi nu ne putem antrena. La Liga 3 nu este obligatoriu să ai bază proprie de pregătire. Ca să te duci în cantonament ar costa peste 50.000 de euro pe lună. Jucătorilor le expiră contractele, echipa adversă poate să îi abordeze”. 

„Nu ne-am lovit de probleme de arbitraj, eu am fost colaborator la Gazeta Sporturilor în ‘91-92. Ce arbitraje erau atunci și ce se petrecea atunci, cu ospitalitatea pentru arbitrii, cu stripteuze. Eu îl aveam șef pe fostul arbitru Pavel Peană și mă trimitea cu brigăzile, plecam cu sacoșa încărcată. Acum se arbitrează corect”. 

Gabriel Rădulescu la GSP Live

VIDEO Rădulescu vorbește despre o presupusă influență a lui Chivorchian la Slatina

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Amintire dură a stelistului căruia Moți i-a apărut un penalty de Liga Campionilor: “Gâlcă mi-a adus tricoul plin de scuipatul fanilor și l-a aruncat în mijlocul vestiarului”

Cum s-a încercat coruperea dinamoviștilor la Derby » Dănciulescu: „Borcea știa că am fost sunat, probabil ne ascultau telefoanele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  11 Mai 2020, 17:51

Sa se anuleze tot cel mai simplu dacă nu se poate juca! Iar echipele sa rămână acolo plus ajutor financiar din partea FRF pentru jucătorii ce le expira contractele acum!

cv70
cv70  •  11 Mai 2020, 14:14

Ce nu pare să înțeleagă FRF este că atâta vreme cât ROAF este în vigoare, acesta TREBUIE să fie respectat. Pe durata stării de urgență, regulamentul a fost suspendat și de aceea nu am avut competiții. A inventa reguli noi, care nu au nicio bază legală este nimic altceva decât un abuz în serviciu și un bun prilej de a le contesta, a câștiga contestația și a se anula toate evenimentele organizate folosind noile reglementări și consecințele lor. În câteva cuvinte, ori se reia și se joacă integral competițiile, ori se anulează. Alte variante nu sunt.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează