LIGA CAMPIONILOR  ·  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Amintire dură a stelistului căruia Moți i-a apărut un penalty de Liga Campionilor: “Gâlcă mi-a adus tricoul plin de scuipatul fanilor și l-a aruncat în mijlocul vestiarului”

Cosmin Moți a apărat două penalty și a eliminat-o pe FCSB din Champions League.
Cosmin Moți a apărat două penalty și a eliminat-o pe FCSB din Champions League.

Articol de - Publicat joi, 07 mai 2020 12:54

Fotbalul românesc a avut parte de un episod ireal, în 2014, când FCSB a ratat calificarea în grupele Champions League, în fața lui Ludogorets. Campioana României de la acel moment a fost eliminată în urma loviturilor de departajare, după ce Cosmin Moți a apărat două dintre ele! 

Paul Pîrvulescu (31 de ani), unul dintre fotbaliștii care nu a reușit să-i înscrie lui Moți, a fost la GSP Live, unde a oferit mai multe detalii din culisele acelei rușini istorice, cum a știut Moți unde o să execute și cum s-a rupt relația dintre el și fanii roș-albaștri în acel meci.

„Băteam bine penalty-uri, nu am avut absolut nicio emoție. În mintea mea s-a întâmplat ceva atunci, când am văzut că e Moți în poartă. Eu mă gândeam să dau tare pe mijloc, dar când mă îndreptam să bat mă gândeam de ce să dau pe mijloc, fiind el în poartă. Atunci a fost prima oară când am simțit că s-ar putea să ratez. Când îți schimbi decizia la penalty, există o probabilitate foarte mare să ratezi.  

Aveam o relație bună cu el, eram prieteni. Când am pus mingea pe punctul cu var, mi-a strigat că s-a uitat la meciul de Supercupă și știe unde o să bat. Am bătut tocmai acolo, m-am gândit că a spus la mișto, la intimidare. Trebuia să dau cum am gândit la început. Am simțit o mare dezamăgire”. 

VIDEO Pîrvulescu explică cum l-a intimidat Cosmin Moți la penalty ca să rateze

Pîrvulescu a dezvăluit la GSP Live un episod neplăcut pe care l-a trăit după acel meci și spune că atunci a fost momentul în care s-a rupt relația dintre el și suporteri. 

„Noi ne-am dus la galerie și aruncasem tricourile suporterilor. După a venit Costel Gâlcă cu două tricouri în mână, erau pline de toate cele, și le-a aruncat în vestiar. Era al meu și al lui Râpă (n.r. fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv). A fost o dezamăgire imensă. Am simțit că s-a produs o ruptură între mine și suporteri. Următorul meci pe Ghencea, când am intrat și au început să mă înjure, am zis că e gata. Ăsta a fost și motivul pentru care am vrut să plec în iarnă”.  

Pîrvulescu explică prestația modestă în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2013/14

Tot la GSP Live, Paul Pîrvulescu a explicat și de ce FCSB nu a reușit nimic notabil în grupele Champions League, după anul fantastic în care au eliminat Ajax Amsterdam și au fost aproape să elimine Chelsea Londra din optimile Europa League.

„E diferență de competiții. Una e când Chelsea joacă în Europa League și alta e în Champions League. Nu se compară ca și motivație pentru ei. Noi când am câștigat 1-0 cu ei la București a fost sărbătoare, dar ei au ieșit zâmbind de pe teren.

Și acolo, la pauză, când era 1-1, erau foarte relaxați. Noi eram entuziasmați că o să ne calificăm, ce performanță facem. Echipele mari tratează diferit competițiile. Noi, echipele din estul Europei, ne gândim la un meci de Europa League ca la o finală de Campionat Mondial. Pentru ei e ceva banal”. 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Sferturi: Inter-Leverkusen
Digi 1 , Look Sport, Telekom
22:00 Europa League
Man. United - Copenhaga
Digi 2, Look Plus, Telekom
Program TV complet

Liga 1