FOTBAL  »  Superliga  »  AS ROMA

Gică Hagi are gânduri mari pentru partidele cu FCSB și CFR Cluj: “6 puncte ne bagă în joc”

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2019 15:32

Intrată în play-off pentru a patra oară consecutiv, Viitorul și-a stabilit drept obiectivul locul 3 și o nouă participare în cupele europene, dar Gică Hagi dezvăluie că există și o mică speranță la titlu.

„Pentru noi, play-off-ul este o provocare enormă, cu teste importante împotriva unor echipe foarte bune, meciuri cu miză și trebuie să fim la înălțimea acestei faze. Avem și semifinala de Cupa României, vor fi trei luni frumoase, în care vom vedea capacitatea, valoarea și puterea echipei.

Am mare încredere că vom face o figură frumoasă, mai ales că echipa a arătat că are potențial. Trebuie să începem bine, în meciurile cu Steaua și CFR. Maximum de puncte din aceste două meciuri, ne-ar pune în joc pentru orice. Prima oară ne gândim la locul 3, care este cel mai aproape, dar 1 la sută există un gând, o idee, și pentru mai sus. Contează însă foarte mult cum vom începe”, mărturisește managerul tehnic al Viitorului.

Prima victorie pe Național Arena?

Primul pas către podiumul Ligii 1 poate să fie făcut chiar în prima etapă din play-off, luni, când constănțenii întâlnesc pe FCSB, pe Național Arena, locul unde nu au reușit să câștige până acum.

„Întâlnim o echipă foarte tehnică, cu mult mai mare experiență, care știe să atace, știe fotbal, cu jucători foarte buni, dar vom încerca să ne impunem stilul, principiile, strategia, să avem personalitate și să câștigăm. Acesta este spiritul nostru! Nu avem presiune, dar vrem să arătăm cât suntem de buni, să dăm totul. Va fi foarte important ce facem fără minge, să facem un efort mare pe teren, să ținem ritmul, să fim buni în dueluri, pentru că stăm bine atunci când avem mingea. Cred că a venit momentul să câștigăm din nou în deplasare. Ne gândim la o primă victorie pe Național Arena, să vedem dacă și putem”, explică „Regele”.

“Va ieși un meci frumos”

Managerul tehnic al grupării de pe Litoral nu crede că vor conta foarte mult absențele din tabăra gazdelor, Mihai Pintilii, Bogdan Planici (accidentați), Texeira și Denis Man (suspendați).

„Vorbim despre Steaua, care are un lot numeros și foarte valoros. Are experiență, meciuri multe în picioare, e puternică și va fi conectată la maximum pentru că a început play-off-ul. Va ieși un meci frumos”, spune Gică Hagi.

“Regele” se va reîntâlni cu foștii săi elevi de la Viitorul, Florin Tănase, Romario Benzar, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman și Mihai Bălașa: „Jucătorii sunt acolo, au fost educați să fie profesional foarte buni și cred că au arătat acest lucru de fiecare dată când au jucat împotriva noastră. Asta i-am învățat, să joace fotbal. Noi ne gândim la interesul nostru, ei la al lor, este clar că pe teren o să fie luptă”.

Și-ar dori să pregătească o echipă ca AS Roma

Gică Hagi a vorbit despre informațiile apărute în presă conform cărora AS Roma s-ar fi interesat de serviciile lui, iar Anderlecht Bruxelles l-ar dori pe fiul său, Ianis.

„Zvonuri! Nu suntem preocupați în momentul de față să vorbim despre ieșiri, dar nu putem să oprim zvonurile. Da, am fost invitat la Anderlecht. Așa cum au venit și ei la mine, așa m-am dus și eu să vizitez. Conceptul nostru se potrivește, și eu, și ei am fost încântați de discuțiile avute. S-au comportat de o manieră profesionistă exemplară, mi-au arătat cum văd ei fotbalul. Au fost două zile foarte frumoase, o vizită la o echipă de tradiție, una dintre cele mai mari din Europa.

Despre Roma? Nu mi-ar fi frică, teamă, mi-ar plăcea ca într-o bună zi să pot să antrenez o echipă mare, care să câștige. Cum este Roma, un imperiu, care poate să devină cea mai bună din Europa. Spiritul meu este numai acela, să câștig, și dacă voi avea o oportunitate... Nu știu dacă se va întâmpla, e greu, pentru că, de aici, din România, până la Roma drumul este lung. Am cam ieșit de pe piață, dar nimic nu este imposibil, nu știi ce-ți rezervă viitorul. Mă simt bine aici și încerc să dau ce am mai bun”, a adăugat managerul tehnic al Viitorului.

„Nu prea citesc ziarele, mă concentrez mereu asupra meciurilor, sunt conectat pe ce am de făcut aici. Mai multe, vom vedea la vară sau la iarnă, peste un an și jumătate, când va fi” Ianis Hagi

Citește și:

EXCLUSIV AS Roma după Gică Hagi! „Regele” e pe listă după demiterea lui Eusebio Di Francesco

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
blatistu49
blatistu49  •  09 Martie 2019, 16:30

da GICA vrem 3 puncte cu FCSB

calinescu_
calinescu_  •  09 Martie 2019, 16:26

MARE FOTBALIST SLAB ANTRENOR ...!!!! EL CASTRIGA DOAR DIN MILA PRIETENILOR SI A ARBITRILOR ...!!!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  09 Martie 2019, 16:22

Omul acesta nu are simtul masurii! Cum sa te gandesti la titlu cand ai din start un deficit de 8 puncte? In plus Viitorul are o trupa de jucatori care nu prea stiu sa dea goluri, si cu atat mai putin pe National Arena. Hagi a uitat ca Tucudean, singurul care a marcat impotriva FCSB la Bucuresti, nu mai este de mult in trupa antrenata de el. De fapt, daca obtine un punct din cele doua meciuri ar trebui sa fie fericit!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează