FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

Hagi se ia de Gigi Becali: „Înainte nu-i voia, acum îi laudă!?” + reproșuri în serie: „Nu se ține cont de părerea mea, e prea mult!”

Gheorghe Hagi / Sursă foto: Imago
Gheorghe Hagi / Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 08:55 / Actualizat marti, 16 mai 2023 09:56

Gheorghe Hagi, antrenorul liderului Farul, a avut, luni seara, o intervenție televizată de peste 15 minute în care a prefațat derby-ul de titlu cu FCSB, a vorbit despre controversa născută în jurul delegării arbitrului de la meciul de duminică și l-a „înțepat” pe Gigi Becali. Nu în ultimul rând, s-a luat de contestatarii lui Denis Alibec, pe care-l disculpă pentru „roșul” încasat la Craiova.

  • Farul FCSB e meciul care poate decide campioana Superligii. Titlul se acordă la finalul săptămânii numai dacă echipa lui Gică Hagi va obține victoria. 
  • Altfel, deznodământul se amână pentru ultima etapă. Partida din etapa #9 a play-off-ului se joacă duminică, la Ovidiu, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Gheorghe Hagi: „Băluță și Larie vor reveni, la fel și Mazilu. Mazilu revine 100%, a fost răcit”

„Unu la mână: Farul, toată Constanța și toată Dobrogea trec printr-un moment de bucurie și de fericire după punctul scos la Craiova cu șase jucători lipsă. Suntem în Europa, echipa participă în Europa după foarte mult timp. Suntem cei mai buni din campionat până în momentul de față, până la finala de duminică. Am lăsat în urmă echipe foarte bune, Sepsi, Rapid, CFR Cluj, care-și propuneau lucruri importante. 

Am arătat că suntem foarte bine. Noi știm că am câștigat acasă cu FCSB, 3-1, fără drept de apel. Știu că în ultimele etape, toată lumea din România a văzut o echipă care joacă extraordinar, care a bătut pe toată lumea acasă, inclusiv fără Denis Alibec. Nu cred că e o problemă foarte mare dacă Denis Alibec lipsește acum. E un jucător foarte important pentru noi, dar filosofia mea spune că echipa face diferența, nu doar un jucător. 

E problema mea, presiunea e pe mine să găsesc cele mai bune soluții. Vom avea publicul lângă noi, sper că fariștii ne vor ajuta și vor fi lângă noi. Sper să găsesc formula care să confirme că suntem cei mai buni. 

Băluță și Larie vor reveni, la fel și Mazilu. Mazilu revine 100%, a fost răcit.  Vor conta toate detaliile, dar va trebui să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. Ne cunoaștem foarte bine reciproc. Vor conta toate detaliile, dar va trebui să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. O să încercăm să câștigăm.”, a spus Hagi, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Atât de mare e pierderea! » Lovitură uriașă primită de Hagi înaintea „finalelor” cu FCSB și CFR Cluj
Farul
Atât de mare e pierderea! » Lovitură uriașă primită de Hagi înaintea „finalelor” cu FCSB și CFR Cluj

Gică Hagi: „Suntem cei mai buni din România, iar de Alibec se scrie doar negativ!”

„Regele” a vorbit ulterior despre gestul necugetat al lui Denis Alibec din confruntarea cu Universitatea Craiova. Hagi susține că eliminarea nu e pe deplin justificată, apoi a comentat gestul lui Alibec și i-a criticat pe contestatarii atacantului. 

„Cum am spus, am vorbit în vestiar cu el. A fost un exces de zel, dar la ce roșii ar fi trebuit să se dea în Divizia A și nu s-au dat... Să dai roșu pentru mai puțin decât o împinsătură? Să dai roșu la o fază la care nu există o agresivitate dusă la extrem? Mi se pare cam mult!

Mi se pare mult să dai roșu și să dezechilibrezi un meci. Nu cred că toată lumea a fost de acord că e corectă decizia arbitrului. Fariștii nu sunt de acord să dai roșu pentru o împingere! Un galben poți să dai, dar roșu pentru așa ceva? A dezechilibrat un meci foarte ușor”, a spus Gică Hagi.

Contează foarte mult că lipsește Denis Alibec. El a dus-o pe Farul până acolo. E greu să ne bată acum. Fară Alibec, Farul nu mai e așa periculoasă
Gigi Becali, patron FCSB

„Gigi Becali voi arbitri străini, acum îi laudă pe cei români”

Apoi, „Regele” l-a luat în colimator pe Gigi Becali: „Patronul FCSB-ului îi laudă pe arbitrii români, înainte nu-i voia, acum îi laudă și îi vrea! Sper că arbitrii care vor fi pe teren și vor fi corecți și sper că noi vom fi mai buni și vom câștiga campionatul. Nu eu fac delegările, nu e în fișa postului să spun eu ce-mi doresc. Treaba noastră e să intrăm pe teren și să jucăm fotbalul pe care l-am jucat până acum”.

Dialog Naum - Hagi: „Vreau să protestez” vs. „Nu se ține cont de opinia mea, e prea mult!”

„S-au scris doar știri negative despre noi, fără să se amintească faptul că Farul a făcut un sezon senzațional! Suntem cei mai buni din România din punct de vedere al fotbalului. De Alibec s-a scris doar negativ!”, s-a plâns Hagi, moment în care a fost contrazis de moderatorul Radu Naum.

Radu Naum: „Vreau să protestez! Ce lucruri se spun?”
Gică Hagi: „Dacă eu ies și spun niște lucruri și nu se ține cont de această opinie, e prea mult! Dacă persoana implicată, omul care stă cu el, spune niște lucruri și nu e ascultat, e prea mult! (n.r - face referire la el însuși)

Radu Naum: „La ce te referi?”
Gică Hagi: „La nimic... Am văzut că s-a scris că dacă Alibec nu mai e, Farul nu mai e... Cu CFR nu l-am avut pe Alibec. 

Radu Naum: „Da, Gică, dar despre Alibec s-a spus, tocmai, că e un jucător important pentru Farul și că nu trebuia să facă ce a făcut. E ca și cum Haaland ar face așa ceva înainte de City - Real Madrid”.
Gică Hagi: „La mine colectivul contează, echipa primează. Farul e mai sus decât orice, decât un jucător, decât un antrenor, decât e un conducător. Clubul e mai sus decât oricine, clubul trebuie respectat”. 

Articolul din GSP l-a „inflamat” pe Hagi

Hagi face referire la un articol-analiză apărut astăzi în Gazeta Sporturilor, semnat de jurnalistul Alexandru Barbu. În analiza sa, reporterul Gazetei a scos în evidență rolul incontestabil al lui Alibec în „mecanismul” de la Farul. Atacantul în vârstă de 32 de ani, pe care gestul inconștient de la Craiova îl costă prezența în derby-ul cu FCSB, este de departe MVP-ul lui Gică Hagi: a fost determinant în 8 partide din acest campionat și a contribuit decisiv la 31% dintre golurile dobrogenilor.

Citește și alte știri de actualitate: 

Culise incredibile » Cuplul Kovacs - Hațegan are INTERZIS la finala campionatului: GSP a aflat motivul pentru care Farul - FCSB nu poate fi condus de arbitrii #1 + variantele CCA
FARUL - FCSB
Culise incredibile » Cuplul Kovacs - Hațegan are INTERZIS la finala campionatului: GSP a aflat motivul pentru care Farul - FCSB nu poate fi condus de arbitrii #1 + variantele CCA
7 informații esențiale înainte de Farul - FCSB, meciul care poate decide campioana
Farul - FCSB
7 informații esențiale înainte de Farul - FCSB, meciul care poate decide campioana

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  16 Mai 2023, 15:18

***..., nu el a pierdut meciul cu Slovenii. Era unul cu nr 10, hahaha, A.Mutu se intitula.A reusit sa nu aiba nici un sut pe poarta la meciul decisiv .ai ramas blocat...sa moara Ghencea, nu prea ai de ce sa te iei***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maccarone707
maccarone707  •  16 Mai 2023, 14:05
Postat de farul_campioana pe 16 Mai 2023, 12:23

Cred ca nu gresesc daca spun ca tu esti cam cel mai prost user de pe GSP.

gresesti amarnic, cel mai prost e attur

bobo77mbo
bobo77mbo  •  16 Mai 2023, 13:42

Pe dracu toata dobrogea, cred ca cei mai multi fani fcsb se afla in judetul Constanta, dar na ce sa zica si el. El ii ea apararea lui Alibec, dar asta este denis, pana nu face el ceva iesit din comun nu este el.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează