FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO EXCLUSIV Gică Hagi anunță cine sunt puștii pe care vrea să mizeze: „Am un un optar care seamănă cu Neluțu Sabău”

Luca Banu // FOTO: Imago
Luca Banu // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 mai 2023 17:40 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 18:10

După ce a câștigat al doilea titlul din cariera de antrenor, Gică Hagi pregătește deja noul sezon. Și pregătește noua generație de tineri care să devină jucători importanți la Farul.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Gică Hagi a anunțat cei trei fotbaliști care sunt gata să facă pasul la prima echipă. Iar pe unul îl compară cu Ioan Ovidiu Sabău, fostul mijlocaș de la Dinamo, Brescia sau Rapid.

Drama prin care a trecut Tudor Băluță, accidentat aproape 600 de zile în ultimii trei ani: „Nici antrenamente nu făceam, iar acum sunt campion!”
FARUL
Drama prin care a trecut Tudor Băluță, accidentat aproape 600 de zile în ultimii trei ani: „Nici antrenamente nu făceam, iar acum sunt campion!”

VIDEO Gică Hagi are noile talente pregătite de debut: „Alexandru Stoian și Iustin Doicaru, plus un optar care seamănă cu Neluțu Sabău”

- O să fie multe schimbări de jucători în această pauză? 
- Vom face o echipă care să fie mai bună decât aceasta! Care să facă față și în Europa. Trebuie să facă față și în Europa!

- Și veți putea bifa acest capitol?
 - Suntem nevoiți să ne gândim și la așa ceva. Trebuie să avem 20 de jucători foarte buni, câte doi pe post, care să ducă lupta. Plus tinerii, cel puțin încă zece. Ne trebuie să avem un lot de cel puțin 30 de jucători pentru că lunile iulie și august vor fi cu meciuri foarte multe. Avem mult de muncă și de planificat.

- Ați produs jucători și în sezonul ăsta. Cine e pregătit la linia de start?
 - Nu putem să ne oprim la unul sau doi jucători. Obiectivul Academiei este să producă în fiecare generație fotbaliști foarte buni, care să aspire la prima ligă și apoi mai sus. Depinde de ei, noi doar îi sprijinim și le dăm posibilitatea de a-i aduce pe scenă. Secretul rămâne la ei. Cât de ambițioși sunt, cât de mult își doresc și ce putere au ca să lupte. Trebuie să progreseze și să învețe să fie mai buni.

- Ne puteți spune doar două nume de jucători pe care-i pregătiți? 
- Alexandru Stoian și Iustin Doicaru. Vă dau jucători născuți în 2007, cei mai mici. Doi copii interesanți. Mai avem și fundași buni, și mijlocași. Inclusiv Luca Banu, pe care l-am debutat cu Sepsi. Banu a fost căpitanul echipei de unde au venit Mazilu și Borza. Un optar foarte bun, care seamănă cu Neluțu Sabău.

- Credeți că au o altă motivație când știu că sunt antrenați de dumneavoastră? 
- Ei sunt într-un mediu foarte bun. Nu cred că numele și istoria... Aia poate dura o zi, o săptămână, hai o lună! După aceea e vorba de munca bine făcută în antrenamente, plus un mediu foarte bun unde se dezvoltă. Aici când vii trebuie să joci doar fotbal, de restul ne ocupăm noi. Normal că-i și cerem foarte mult, dar el nu trebuie să mai aibă alte probleme.

Indiferent de numărul copiilor, toți trebuie să știe să atace, să aibă posesie și să pună presiune! Sub această identitate noi mergem de sus până jos! Automat și echipa mare e obligată să facă asta. Indiferent cine e antrenor sau manager are această obligație. Avem identitatea noastră și când nu se face toată lumea o vede... Ați văzut-o foarte bine când am lipsit.

-  Gheorghe Hagi, antrenor Farul

43 de jucătoria folosit Hagi în sezonul competițional curent terminat; toți au primit medalie și tricou de campion

Cine e Luca Banu, puștiul pe care Hagi îl compară cu Ioan Ovidiu Sabău

  • Potrivit site-ului Farului,  Luca Banu este un jucător format de Academia Gheorghe Hagi, unde evoluează de la vârsta de 6 ani
  • Alături de echipa U17 a clubului a câștigat, în 2022, Cupa și Supercupa României, la acest ultim trofeu contribuind și prin singurul gol al meciului pe care l-a înscris împotriva Universității Craiova.
  • Este internațional de juniori, evoluează ca mijlocaș și este un jucător de picior drept.
  • În Superligă a debutat la 02 octombrie 2022, în partida Farul Constanța - UTA Arad, scor 2-0, când a intrat pe teren în min. 81

Citește și: 

Știrea serii » The Sun titrează: 2,3 milioane de euro din Premier League pentru Andrei Borza, puștiul-minune al lui Hagi!

Gică Hagi povestește ce s-a întâmplat la pauza meciului care a decis titlul: „Asta cu certatul mai lăsați-o!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  31 Mai 2023, 23:40

Titlul cor3ct era : " Am un ospatar care seamana cu Nelutu Sabau" !))) Sau seamana cu semanatoarea)))

kordell
kordell  •  31 Mai 2023, 23:29
Postat de hannah.robinson pe 31 Mai 2023, 22:41

Circ machidonesc

Parca la voi la Berceni e altceva , cel putin Hagi mai ciupeste cate un titlu din cand in cand .

hannah.robinson
hannah.robinson  •  31 Mai 2023, 22:41

Circ machidonesc

Vezi toate comentariile (3)
Comentează