FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

Gică Hagi îi pune la respect pe șefii UEFA: "De ce vreți să mă faceți să mă simt inferior? Nu ne faceți voi mici pe noi!"

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2018 15:38

La conferința de presă desfășurată luni, Gică Hagi a pus din nou accentul pe faptul că România ar trebui să aibă o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, ținând cont de performanțele înregistrate de fotbalul românesc de-a lungul timpului.

  • Reacția lui Hagi vine la mai puțin de 24 de ore după ce UEFA a aprobat, cu începere din 2021, o a treia competiție intercluburi, UEL 2, "pentru a da o șansă în plus țărilor mici de a juca în Europa". DETALII AICI
  • Deși a anunțat noul format, forul european a înăsprit în paralel condițiile prin care echipele vor putea avansa în Europa League: grupările de pe locul 2 în grupele EL vor da baraj pentru "optimi" cu locul 3 din UCL, nu se vor mai califica automat. 

"Ușor, ușor, suntem izolați prin diferite formule. Eu am zis un lucru și voi ați trecut cu vederea sau m-ați criticat. Am zis că este discriminare că România nu are o echipă direct în grupele Ligii Campionilor sau în Europa League.

Este părerea mea și când am oportunitatea o spun, nu mi-e rușine. Am vorbit pentru România, să-i fie bine, dar ați spus că nu am dreptate. Trebuie să tăcem din gură și să facem cum spun alții. Spania, Franța, Italia, Anglia au câte patru echipe, noi cerem una, campioana României.

Trebuie să redevenim competitivi, altfel nu putem să ne batem cu ei. Dacă nu spunem nimic, ei nu o să ne dea nimic niciodată. Dacă suntem în comunitatea europeană, România este în primele 32 de țări cu un fotbal dezvoltat, este câștigătoare de Cupa Campionilor, de Supercupa Europei, în care am marcat. De ce vreți să mă faceți să mă simt inferior? Eu nu vreau, am fost coleg cu ei și mă simt de la egal la egal. Și îmi permit să-mi dau cu părerea!

Cum Maradona spune ceva, am și eu o părere, că sunt între primii 100 de jucători din lume! Iar părerea mea trebuie susținută, pentru că este pertinentă și elegantă. Iar UEFA și FIFA trebuie să se gândească la aceste lucruri, să nu uite de noi. Nu ne fac ei pe noi mici! Cerem o șansă să ne batem cu ei, cum ne-am bătut și înainte! Nu trebuie să acceptăm ot ce spun ei și să avem vreo trei tururi de calificări. Să avem și noi bani, să avem bugete, să ne ținem jucătorii.

Văd la televizor că se spune să avem grijă unde pleacă cei de la naționala U21. Păi domnilor, gândiți-vă cum facem noi bugetul! Dacă vrei să ai valori, trebuie să ai buget. Dacă jucătorii au cotă, cum să-i ții? Dar una este să-i dai pe un leu și alta pe zece lei! Dacă am avea echipe în grupele Ligii Campionilor și Europa League, dacă le-am finanța și intern și ar veni parteneri puternici financiar, s-ar dezvolta fotbalul românesc. Iubesc fotbalul și vreau să ne batem din nou cu cei mai buni. Dacă-i bați, te respectă, dacă nu, nici nu te bagă în seamă!", a spus "Regele".

CITEȘTE ȘI:

Gică Hagi a analizat grupa din preliminariile pentru EURO 2020: "Luați istoria și vedeți!"

Gică Hagi, încă o conferință de presă furtunoasă! Marea nemulțumire după ce a făcut instrucție cu Dinamo: "E interzis la televizor?"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
ucluj2011
ucluj2011  •  04 Decembrie 2018, 11:46

Mulți postaco-frstrați pe aici care debitează inepții. Hagi are PERFECTĂ dreptate cînd vorbește de FIFA și Uefa , două instituții super mafiote care fac numai nereguli și tot ceea ce este în favoarea celor care dau bani. Niște mincinpși , niște *** ***... sa terminat cu sportul , cu ceea ce TREBUIE să însemne sportul , sa terminat cu FairPlay-ul , cu corectitudinea , cu demnitatea. Cum îndrăznesc unii să se ia de Hagi care nu numai că a fost cine a fost dar mai are ȘI DREPTATE pe deasupra? La sapă cu voi agaricilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stormseeker
stormseeker  •  04 Decembrie 2018, 11:42

Nu Hagi, nu UEFA va face mici, voi prin "valoarea" voastra va faceti mici.

romeverest
romeverest  •  04 Decembrie 2018, 10:49

Cu tot respectul pentru Hagi, dar privitor la acest subiect nu are dreptate !! Ca sa ajungi in fotbalul mare trebuie sa ai valoare, sa ai un buget considerabil si in special jucatori valorosi. Cine a oprit campioanele Romaniei din ultimii 3-4 ani sa se califice in grupele Ligii Campionilor ?? Nimeni....doar valoarea fotbalistilor !! Ne-am facut de rusine in calificari si am fost invinsi de echipe fara mari pretentii. Chiar si anul acesta sunt echipe din Estul Europei care joaca in Liga si in Europa League, precum Steaua Rosie, Plzen, Lokomotiv si Tska Moscova, sau Glatasaray, Aek Atena si Shaktar !! Deci se poate, cu bani multi bagati in fotbal si cu jucatori de valoare !! Noua ne lipsesc ambele !!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează