FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

UPDATE Gică Hagi pierde bani în urma vânzării lui Marian Aioani la Rapid » Cine pune mâna pe 15% din sumă

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 12:12 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 16:58

Rapid și Farul au bătut palma pentru transferul portarului Marian Aioani (24 de ani), giuleștenii urmând să achite 400.000 de euro campioanei, dar și un procent de 20% dintr-un viitor transfer. Bani din această mutare vor primi și cei de la Chindia, formație de la care Aioani a ajuns la Farul.

UPDATE 16:55 » Rapid l-a prezentat pe Marian Aioani

Și Rapid a anunțat oficial transferul portarului: „Rapid continuă seria transferurilor, reușind să îl achiziționeze pe Marian Aioani, goalkeeperul campioanei Farul Constanța. În vârstă de 24 de ani, Aioani a semnat cu Rapid un contract valabil pe trei ani și jumătate, urmând să se alăture lotului antrenat de Cristiano Bergodi chiar de mâine.”

UPDATE 15:00 » Farul și-a luat la revedere de la Marian Aioani

Farul a anunțat pe contul de Facebook că Marian Aioani va merge la Rapid: „Mulțumim pentru toate evoluțiile în alb-albastru, Marian Aioani! Clubul nostru și Rapid București au ajuns la un acord privind transferul portarului de 24 de ani la formația bucureșteană”.

Urmează în curând și anunțul Rapidului.

Ultimele informații despre transferul Rapidului dezvăluit de GSP: a bătut palma cu Șucu și va juca împotriva lui Dinamo! + A venit anunțul oficial
RAPID
Ultimele informații despre transferul Rapidului dezvăluit de GSP: a bătut palma cu Șucu și va juca împotriva lui Dinamo! + A venit anunțul oficial

Rămași fără Horațiu Moldovan, transferat pe 800.000 de euro la Atletico Madrid, oficialii din Giulești s-au orientat rapid și-au bătut palma cu Marian Aioani. În schimbul portarului de 24 de ani, Farul va primi 400.000 de euro, dar și-a păstrat și-un procent dintr-un viitor transfer.

Marian va semna un contract pe 3 ani și jumătate și va primi un salariu lunar de 12.000 de euro, mult mai mare decât avea la campioana României.

În plus, va avea diferite bonusuri de performanță, în principal ce au legătură cu titularizarea acestuia în poarta echipei naționale, dar și cu convocarea la Campionatul European din Germania.

Chindia încasează 60.000 de euro

Odată cu transferul lui Marian Aioani, nu doar Farul încasează bani pentru această mutare. Ci și Chindia Târgoviște!

Dâmbovițenii aveau o clauză de 15% dintr-un transfer de la Farul al lui Aioani. Așadar, în conturile divizionarei secunde vor intra 60.000 de euro din cei 400.000 pe care i-a primit echipa lui Hagi.

1,5 milioane de euroeste cota de piață pe care Marian Aioani o are în acest moment, conform siteului de specialitate transfermarkt

Au mai câștigat 250.000 de euro cu ajutorul lui Hagi

Chiar dacă a plecat liber de contract de la Chindia la Farul în vara lui 2021, dâmbovițenii au primit atunci mai mulți jucători „la pachet”.

Paul Iacob, Marco Dulca, Tiberiu Căpușă și Cătălin Căbuz erau cedați gratis de la Constanța la Târgoviște. În acel moment, valoarea însumată pe transfermarkt a acestora era de 2,3 milioane de euro. Ei ausemnat contracte pentru două sezoane cu Chindia.

Paul Iacob ajungea gratis la Rapid după doar un an, Marco Dulca a semnat cu FCSB, iar Chindia a primit 250.000 de euro, Tiberiu Căpușă s-a transferat liber la UTA Arad, același lucru întâmplându-se și cu Cătălin Căbuz, transfer gratis la CFR Cluj.

Pe lângă cei patru jucători pe care Chindia i-a luat definitiv în schimbul lui Marian Aioani, la Târgoviște au mai ajuns și Florian Haită și Răzvan Matiș.

Horațiu Moldovan a ajuns la Madrid, unde va efectua vizita medicală și va semna cu Atletico

Citește și:

Gigi Becali, în direct: „Rapid mi-a oferit 300.000 de euro pentru jucător” + L-a sunat pe Șucu și i-a spus: „Bă, ai făcut o mare greșeală”
FCSB
Gigi Becali, în direct: „Rapid mi-a oferit 300.000 de euro pentru jucător” + L-a sunat pe Șucu și i-a spus: „Bă, ai făcut o mare greșeală”
Ultrașii Rapidului, pregătiți de derby-ul cu Dinamo! Cât costă biletele pentru meciul de pe Arena Națională
DINAMO - RAPID
Ultrașii Rapidului, pregătiți de derby-ul cu Dinamo! Cât costă biletele pentru meciul de pe Arena Națională

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
aldan
aldan  •  25 Ianuarie 2024, 00:50
Postat de PAPAMARZZOLE pe 24 Ianuarie 2024, 23:36

Eu cred ca in iarna asta nu mai vine nimeni. Nu cred ca Sucu mai vrea sa muste momeli si sa ia fotbalisti pe fuga, fara a negocia si analiza la sange, iar apoi sa se chinuie sa scape de ei...

Adevarat, un stoper cu pretentii costa mai mult in intersezon, dar si sa risti ratarea obiectivelor la golaveraj chiar ar fi de ***! Uneori e panica in aparare chiar si cu candidatele la retrogradare... Sa speram ca ne scoatem cu atacul si vom da mai mult decat primim!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  24 Ianuarie 2024, 23:36
Postat de aldan pe 23 Ianuarie 2024, 17:27

Nu am nici un dubiu ca asa va fi! Sper macar la un stoper mai rasarit pana se inchide fereastra de mercato, sa te ajute cat sa prinzi Europa! Iar pana la vara cauti titulari de nivel.

Eu cred ca in iarna asta nu mai vine nimeni. Nu cred ca Sucu mai vrea sa muste momeli si sa ia fotbalisti pe fuga, fara a negocia si analiza la sange, iar apoi sa se chinuie sa scape de ei...

muzzi1
muzzi1  •  24 Ianuarie 2024, 04:00
Postat de supereduardo10 pe 23 Ianuarie 2024, 18:09

Vai de noi daca il luam pe varza asta si la banii astia :) Poate stie Lobi ce sa fac cu el dar in momentul asta e mult sub Draghia

lasa si cu Draghia ca e ca tava popesc. il asteptam sa devina bun ptr fotbal si el a ajuns la 40...si nimic

Vezi toate comentariile (32)
Comentează