FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gică Hagi regretă dezinteresul Stelei pentru talentul descoperit în 2007: ”Păcat că n-au crezut, mă mai pricep din cînd în cînd”

Articol de GSP - Publicat joi, 04 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 decembrie 2014 18:10

Gică Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, a vorbit despre explozia lui Eric Bicfalvi, golgeterul la zi al campionatului din Ucraina, jucător pe care l-a promovat la prima echipă a Stelei în 2007.
Bicfalvi a împlinit 26 de ani şi e aproape de un transfer la Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu, după ce a marcat 9 goluri în actualul sezon pentru Volin Luţk, fiind liderul clasamentului golgeterilor.

"Mă mai pricep aşa din cînd în cînd . Am crezut şi cred în el pentru că este un jucător competitiv. Este un băiat extraordinar, care respectă fotbalul, e inteligent şi mai devreme sau mai tîrziu era greu să nu îi iasă. Păcat că la Steaua nu au crezut aşa cum trebuie în el.

Era foarte tînăr, avea nevoie de un sprijin mic acolo. Cred că şi în momentul de faţă este unul dintre cei mai compleţi mijlocaşi români. E bun pe ambele faze, e puternic şi fără minge, recuperează, ştie şi cu mingea, marchează şi goluri din cînd în cînd... Eu zic că echipa naţională cîştigă un jucător. El a fost la naţionala de tineret, nu ştiu de ce a dispărut după aceea", a spus Gică Hagi.

În ultima lună, Bicfalvi a fost convocat şi la echipa naţională a României, unde a debutat în amicalul cu Danemarca. Mijlocaşul a fost la un pas să evolueze pentru Ungaria la începutul anului, însă nu a primit acordul FIFA.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
lpep
lpep  •  06 Decembrie 2014, 00:07
Postat de rolololol pe 04 Decembrie 2014, 21:17

haha uite la asta ce ametit pai cati ani avea atunci ma? antrenorii buni stiu sa aprecieze si potentialul tu nu vezi cum tin cluburile mari de jucatorii de viitor il imprumuti un an doi il mai joci eventual il vinzi da pe bani buni la staua is numai cascati care nu is in stare macar sa tina de contractele jucatorilor si pleaca gratis dapai sa mai vorbim de dezvoltarea tinerilor ce caricatura de club si ce caricatura de campionat

Bicfalvi a fost la Steaua de la 19 pâna la 24 de ani. Cred ca daca ar fi fost un super jucator, s-ar fi remarcat. Timp a avut destul. Fa o comparatie cu Dan Petrescu! Vezi ca ai un "like". Este de la mine, dar ti l-am dat din greseala. Scuze!

lpep
lpep  •  05 Decembrie 2014, 23:59
Postat de melcul_furios pe 04 Decembrie 2014, 20:41

Corecta remarca, insa in acelasi timp trebuie amintit si aprecierea aratata lui Sinmarteana care joaca la nivelul Stelei abia la 34 de ani, ceea ce cf definitiei tale inseamna ca nu e deloc un jucator bun.

Din pacate nu pot sa ma pronunt în legatura cu începuturile carierei lui Sinmartean. Stiu ca se accidenta foarte des si statea mult pe tusa. Cred ca este o exceptie (jucator talentat care sa se remarce spre finalul carierei).

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  05 Decembrie 2014, 16:45
Postat de polistul68 pe 05 Decembrie 2014, 15:38

Pe gabi Inacu l-a promovat...unde ? ca nu joaca titular la steaua....mai scriu odata, paote intelegi si tu...RESPECT ideea lui Hagi, cu academia, e laudabila, ar fi bine daca am avea 100 de asa academii....dar in 7 ani, nu a scos nici macar un jucator care sa jaoce constant la o echipa de Liga 1 macar ( exceptind Viitorul..)...si pe Ribery, Hagi l-a gasit la galata, nu l-a adus el, asa ca stai ljnistit, nu Hagi l-a crescut pe Ribery...daca esti asa mare fan, uita-te mai bine cum i-a promovat la Timisoara pe Torje, Luchin, Scutaru, Lato, Pantilimon....si vei vedea ca faptele REALE nu sunt chiar asa cum le sti tu...

Ce vina are Hagi ca Iancu nu i serios?Ca e talent si moare speranta?Daca Iancu nu moare pe teren din placerea de a juca fotbal,sau din dorinta de afirmare sa plece la o echipa mare si Lucescu,Murinho daca era langa el,tot asa se intampla.Uite Mutu cel mai bun exemplu.Prin mana antrenorilor de calibru prin care a trecut si degeaba.El s a ratat zi de zi de unul singur din fitele si prostia lui din cap si daca nici nutu nu a fost talent si valoare,atunci nu a mai avut nimeni.Repet,totul depinde de tine ce vrei sa fii!!Rumenigge a spus odata asa,citez:eu nu m am nascut talentat,dar am muncit cat zece ca sa ajung sa am valoare ,sa fiu aici unde sunt!!Fara munca si ambitie,dorinta de afirmare,pa!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează