FOTBAL  »  Superliga  »  COEFICIENT

Gică Hagi se revoltă! Semnal de alarmă și mesaj către UEFA: „Domnilor, scularea! Asta e discriminare! De ce am făcut revoluție?” » Ce plan are

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat joi, 02 mai 2019 19:39

Gică Hagi s-a revoltat din cauza situației în care se află România, care va pleca la startul viitoarei ediții a cupelor europene de pe locul 32 în topul coeficienților, peste noi fiind chiar și Liechtenstein, așa cum a scris azi Gazeta Sporturilor.

  • „Regele” vrea ca România să protesteze la UEFA față de situația actuală și ca forul european să dea Ligii 1 cel puțin un loc direct în grupele Ligii, fără să țină cont de coeficient, pe baza tradiției și performanțelor anterioare, reducându-se astfel diferența dintre România și țările puternice din Europa

Dacă vrem să ne sculăm, trebuie să facem o hârtie către forurile europene și să spunem că e discriminare. Nu se poate ca România să joace trei tururi preliminare. Coeficientul trebuie să fie luat în calcul la campionatele care vor 4-5 echipe în grupe. Restul, campioanele din Europa, trebuie să fie direct în grupe.

Regula asta ne-a trimis departe. Am fost eliminați din cauza unei hârtii, nu fotbalistic.

Diferența dintre noi și țările bogate, care bagă mulți bani, se face doar pe hârtie. Campioanele din cele 32 de țări trebuie să intre direct în grupe. Dacă nu se întâmplă asta, dispărem. Ajungem în Liga a 5-a. Totul din cauza unei hârtii. Sunt echipe cu bugete de 500 de milioane de euro, noi avem 5-10 milioane. Îmi pare rău că nu tratăm asta serios.

Păcălicii Europei » România a ajuns în clasamentul coeficienților sub singura țară care nu are campionat de fotbal!

Eu tot repet, dar se trece ușor cu vederea. De ce suntem eliminați din cauza unei hârtii? De ce să nu fim și noi acolo? Am câștigat Champions League și Supercupa Europei, avem tradiție”, a declarat Gică Hagi la TV Digi Sport.

„Cele 20-30 de milioane de euro care vin de la UEFA ar face bine fotbalului românesc. Ar face ca jucătorul român să stea în România până la 21 de ani, la o echipă de valoare, și să plece pe 20 de milioane, nu pe 2-3 milioane ca acum. Asta e nimic! Sunt puțini bani. Dacă se întâmplă asta, vom avea și o echipă națională bună. Dar trebuie să avem două echipe care să se bată cu echipele mari”
Gică Hagi, manager Viitorul

Gică Hagi: „tREBUIE O ALIANȚĂ. DE CE AȚI ÎNCHIS GRANIȚELE?”

Gică Hagi a vorbit și despre ce trebuie schimbat și a spus că este dispus să își asume discuțiile cu UEFA.

„Domnilor, scularea! Hai să ne sculăm și să vedem realitatea! Fotbalistul român e foarte talentat, dar îi trebuie un mediu competitiv și sănătos. Trebuie să joace fără frică și să ne batem de la egal la egal cu alții. Ne trebuie o competiție puternică.

Nimeni nu mă ajută, vorbesc singur. Eu spun adevărul. Știu că doare. Sportul este un ambasador al României. E nevoie de bugete și de investiții. E datoria noastră să facem ceva. Trebuie o alianță. România trebuie să propună, să strângă semnături de la persoanele importante. Eu mi-o asum. Discut cu cine vor ei. Cum să accept ca ei, colegii mei, cu care am stat la masă, să fie acolo și eu nu? Treaba asta e făcută din pix. Faceți un dosar cu declarațiile mele și să-l puneți pe masă. Mi le asum eu.

Vrem să ne dezvoltăm. De ce ați închis granițele? Am făcut revoluția în 1990 ca să ajungem în lumea a 5-a și să fim săraci? D-asta am făcut revoluție? Eu vorbesc pe nișa mea, trebuie investiții în sport!”, a adăugat „Regele”.

Citește și:

Gică Hagi, anunț clar în privința transferului lui Ianis Hagi: „Atunci vom lua decizia”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  03 Mai 2019, 14:36

Astept ca Hagi sa vanda actiuni la Viitorul SA, si sper sa poata cumpara oricine in orice cantitate. Din cate stiu o actiune ar trebui sa fie undeva la 200euro. Eu unul sunt dispus sa cumpar cateva actiuni. Cred ca mii de romani, ar fi dispusi sa cumpere actiuni in echipa regelui.

854402244904355
Uwe Lang  •  03 Mai 2019, 10:05

Mai taci ma din gura, pe criterii de perfomanta esti zero barat, de aia vrei pe criterii de traditie de acum 40 de ani cu noroc la tragerile de sorti (Kuusysi Lahti, Veilje BK, Honved Budapest etc.)... Daca se ajunge asa nimeni nu se mai uita la meciuri de Champions League... Echipele mari o sa-si faca Super League al lor si voi ramaneti cu un fel de Champions League de Est numai cu echipe de-ale voastre de 2 lei si va puteti uita la Viitorul Constanta - AEK Larnaca ca sa adormiti bine in fata televizorului...Credeti ca cineva din Occident are chef sa se uite la meciuri cu echipe din Liga Blat a voastra?

andy_2008
andy_2008  •  03 Mai 2019, 09:06

Are dreptate Hagi,clar trebuie facut ceva.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează