FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL CONSTANȚA

Hagi și-a numit marile visuri: „Vreau să calific o națională la un turneu final, iar apoi să fac asta”

Gică Hagi, antrenor Farul
Gică Hagi, antrenor Farul

Articol de GSP - Publicat luni, 02 ianuarie 2023 13:52 / Actualizat luni, 02 ianuarie 2023 15:04

Gică Hagi, managerul Farului, a vorbit despre marile sale visuri din cariera de antrenor.

În prezent lider în Liga1 cu Farul, Hagi vrea să devină selecționer și să califice o echipă națională la un turneu final, apoi și-ar dori să antreneze un club important din Europa.

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”
PROFU' DE SPORT
„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

Gică Hagi a vorbit despre visurile sale ca antrenor

Campionul Ligii 1 cu Viitorul, în 2017, a mai fost selecționer. Hagi a stat pe banca României în 2001, imediat după retragerea din cariera de fotbalist. A ratat cu echipa României calificarea la Campionatul Mondial din 2002, după înfrângerea dramatică din barajul cu Slovenia, 2-3 la general.

„Visul ca antrenor? Să pregătesc o echipă națională și o echipă mare de club. Vreau să ajung la un turneu final cu o echipă națională. Orice echipă națională! 

Iar apoi să fac performanță și în Europa cu un club mare, pentru că trebuie să mă verific și ca antrenor la cel mai înalt nivel. Nu am dus lipsă de oferte. Dar până nu văd că Farul e bine pusă la punct din toate punctele de vedere, nu plec”, a declarat Hagi, potrivit Fanatik.

Cum reușește Gică Hagi să reinventeze fotbaliștii

Gică Hagi a vorbit și despre metodele prin care a reinventat mai mulți fotbaliști ieșiți din formă ajunși la Viitorul/Farul , exemplele cele mai sugestive fiind Țucudean și Alibec. Denis, ajuns în vară la Farul, este golgeterul echipei și al doilea al campionatului, cu 9 goluri.

„În primul rând am o comunicare foarte bună cu ei. Am de fiecare dată o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff. Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. 

Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament! Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul! Asta nu se poate! Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi! Dacă nu, nu! Fiecare își vede de drumul lui!

Cea mai mare provocare a mea și a staff-ului este să-i aducem și pe Alibec, și pe Băluță, și pe Benzar, și pe Nedelcu la nivelul foarte bun la care erau. Dacă o facem, înseamnă că ne-a reușit! Înseamnă chiar că avem talent!”, a declarat Gică Hagi, conform sursei menționate.

VIDEO. Gică Hagi, conferință de presă după FC Voluntari - Farul 1-1: „Ne-am lăsat dominați în a doua repriză”

Citește și: 

Dezvăluire după mai bine de 52 de ani despre meciul cu Brazilia lui Pele » Cornel Dinu: „Arbitrul vorbea românește”

Inițiativă minunată a catalanilor! Ce au făcut jucătorii Barcelonei pentru copiii bolnavi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Ianuarie 2023, 08:03
Postat de danut.petnaise pe 02 Ianuarie 2023, 18:32

După Slovenia mi-ar fi rușine să mai vorbesc de națională.

Te ai uitat la meciurile cu Slovenia sau doar vorbesti asa, ca ai citit si tu ca a ratat Hagi o calificare? Eu cred ca niciun om *** care a vazut acele 2 meciuri nu il poate invinui pe Hagi pentru rezultatul acelui baraj, decat daca este un om rauvoitor. Raportul ocaziilor mari a fost zdrobitor, in ambele partide, in favoarea noastra, deci antrenorul si-a facut treaba! Un antrenor nu poate sa bage mingea in poarta !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo12
paolo12  •  03 Ianuarie 2023, 05:30
Postat de danut.petnaise pe 02 Ianuarie 2023, 18:31

Gică, puteai să califici Qatarul la mondiale anul acesta și aveai visul împlinit, pentru că ei erau deja calificați ca țară gazdă. :)

N-ai haz...

VanBasten
VanBasten  •  03 Ianuarie 2023, 00:12
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Ianuarie 2023, 15:21

...omul nu si doreste sa fie campion mondial ...el vrea doar calificare ...problema este ca nimeni nu l vrea antrenor si in februarie face 58 de ani ...timpul trece ...tic tac ...

Cand nu ai rezultate notabile ca antrenor (la nivel de club sau nationala) e greu sa ai cautare. Va ramane in zona de confort a proiectului de la Constanta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează