LIGA 1  ·  VIITORUL

Gică Popescu anunță vremuri grele la Viitorul: „Trebuie să reducem bugetul cu 40-50%”

Gică Popescu este președintele Viitorului din iunie 2019
Gică Popescu este președintele Viitorului din iunie 2019

Joi, 26 Martie, 14:26

Gică Popescu (52 de ani), președintele Viitorului, a declarat că formația dobrogeană va reduce salariile în perioada următoare, când fotbalul va fi în continuare suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Din cauza situaţiei legate de coronavirus, e adevărat că negociem micşorarea salariilor. E o discuţie cu toţi angajaţii clubului, nu doar cu fotbaliştii. 

De la preşedinte, care are cea mai mare scădere salarială, până la ultimul angajat. Trebuie să reducem bugetul cu un minimum între 40 şi 50 la sută pentru următorul an”, a declarat Popescu, potrivit Prosport.

Viitorul, pe urmele lui FCSB și Dinamo

Această veste vine după ce Gigi Becali (61 de ani), finanțatorul FCSB, a declarat că va înjumătăți salariile jucătorilor săi, propunere care a stârnit controverse în vestiarul roș-albaștrilor.

Deși Becali a anunțat inițial că toți jucătorii de la FCSB ar fi de acord cu o reducere a contractelor de 50% și că ar urma ca aceștia să-și dea acordul oficial în cursul zilei de azi, surse din apropierea echipei susțin că lucrurile nu stau deloc așa. (detalii, AICI)

Dinamo are o idee asemănătoare: scăderea tuturor veniturilor la jumătate. Spre deosebire de rivalii lor roș-albaștri, „câinii" au oricum salarii mici, raportate la nivelul existent în prima ligă. Robert Moldoveanu, un atacant cu 22 de prezențe în acest sezon, are 2.500 de euro net lunar. Ar rămâne cu 1.250 de euro după ajustarea la care s-a gândit clubul.

Totuși, legal, echipele nu au niciun mijloc clar pentru modificarea contractelor. Cluburile sunt însă disperate și trec la negocieri dure pentru reducerile salariale.

VIDEO / Dinamo taie tot: salarii la jumătate pentru „câini” după pandemia de coronavirus

Citește mai multe știri despre Viitorul:O familie din Alba, amendată pentru că nu a trecut ora pe declarația pe propria răspundere. Reacția poliției. Ce au găsit în pungă

Libertatea

Comentarii (1)

22cea  •  26 Martie 2020, 18:20

Ce mizerie, cluburile de fapt economisesc bani .

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:00 MotoGP, Reluare

Marele Premiu al Japoniei 2010

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1