FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Gică Popescu, atac furibund: „Ce, stau la mâna DSP-ului?!” + „Cei de la UEFA vor să își bată joc de noi!”

Gică Popescu, președinte Viitorul
Gică Popescu, președinte Viitorul

Articol de GSP - Publicat luni, 24 august 2020 11:04 / Actualizat luni, 24 august 2020 18:20

Gică Popescu (52 de ani), președinte la Viitorul, a oferit o serie de declarații furtunoase pe seama situației din Liga 1, unde a fost implementat un nou protocol medical. „Baciul” a criticat în termeni duri două instituții: DSP și UEFA.

Popescu nu înțelege de ce este nevoie de avizul DSP înainte de fiecare partidă din Liga 1, lansând un atac dur asupra acestei decizii.

„DSP-ul ar trebui să dea o normativă de la începutul sezonului și să își vadă de treaba lor. În momentul în care se infectează un jucător sau un membru al staff-ului, se separă de grup, care își continuă activitatea. De parcă DSP-ul ar fi așa, o supraputere, să stăm toți cu gura deschisă la ei.  Ce, stau la mâna DSP-ului, să îmi facă mie regulile?

Să se pronunțe înainte de începerea sezonului! În Spania, Italia, de ce nu fac ancheta, și facem numai noi? Luăm numai ce ne convine de la cei de afară, să rămânem iar la mâna altcuiva? Niște aberații. Trebuie ca lucrurile să fie de la început stabilite. 

Cum au zis, să fie minimum 13 pe foaie cu un portar. Asta este, ai 13 jucători, joci. Nu ai, reprogramezi meciul. Dacă la data reprogramării nu ai 13 pe foaie, pierzi meciul. Să vedeți atunci cum vor fi toți atenți și nu vom avea cazuri”, a tunat Popescu la ProSport.

Gică Popescu: „UEFA o să își bată joc de noi întruna!”

„Baciul” nu a iertat nici UEFA, care din sezonul viitor va implementa o nouă competiție, Europa Conference League, unde echipele de pe locurile 2 și 3 din Liga 1, precum și câștigătoarea Cupei României, vor intra. Excepție va face campioana din Liga 1, care va merge, cum se petrece și acum, în turul 1 din Champions League. Iar în cazul ei, după ce va fi eliminată din UCL, va aluneca în Europa League. În rest, celelalte vor intra în noua competiție, codașă a cupelor europene.

„Mă înfrigurează că acceptăm astfel de lucruri. Atât timp cât stai cumințel și îți dai pantalonii jos de fiecare dată când vrea UEFA, o să își bată joc de noi întruna. O salvare ar fi să nu stăm tot timpul și să așteptăm ce zic cei de la UEFA, că ei asta vor, să taci din gură și să își bată joc de noi. Să fie o discrepanță atât de mare între fotbalul din Vest și cel din Est de parcă noi am fi ciumați!”, au fost cuvintele lui Popescu.

Eu cred că ar fi binevenit un ajutor din partea cuiva, cel puțin vizavi de testările obligatorii periodice. Suntem cam singurii care se testează, eu nu am văzut pe nimeni altcineva care să se testeze înainte de a intra în fabrică sau instituții. Numai noi, fotbalul. Și dacă tot trebuie să o facem, cred că un ajutor ar fi binevenit, pentru că e vorba despre sume foarte mari - Gică Popescu, președinte Viitorul

Măsurile protocolului medical

  • o echipă trebuie să aibă disponibili cel puțin 13 jucători, obligatoriu un portar, pentru a putea disputa un meci;
  • un club organizator trebuie să aibă avizul DSP de a disputa un meci, cel puțin cu 6 ore înainte de startul acestuia;
  • o partidă care nu se poate juca la data stabilită poate fi reprogramată, dar nu mai devreme de 7 zile;
  • o partidă poate fi reprogramată o singură dată;
  • dacă la finalul unei faze a competiției (sezon regulat tur/retur, play-off, play-out) există meciuri nedisputate, echipele din cauza cărora nu s-au jucat vor pierde cu 0-3 la „masa verde”;
  • meciurile din Cupa României și cele de baraj nu pot fi reprogramate și se vor omologa cu 3-0 la „masa verde”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Mai multe știri din Liga 1:

Craiova, copy-paste după Gigi Becali » Detaliul remarcat în meciul oltenilor cu Sepsi

Clauză peste clauză pentru Contra la a doua descălecare la Dinamo + De ce se strâng fanii la Arena Națională diseară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
prior
prior  •  24 August 2020, 21:38

Asta e mare medic infectionist. A, si virusolog. Dai dacu pe astia cu 6 ani de facultatate. si cu 4, 5 ani de rezidentiat. Asta stie clar mai bine. Ca doar e dastept!

1574601995940030
Cosette Nicolae  •  24 August 2020, 15:50

Puscariasul Popescu Gheorghe iar are o problema cu regulile de bun simt

nicse
nicse  •  24 August 2020, 15:06
Postat de jenny10 pe 24 August 2020, 14:17

Un PUSCARIAS un fost INFRACTOR condamnat de Justitia romana ,ne vorbeste de legi si regulamente!!!Ne amintim cum fugea cu banii furati la tribunal ...ca sa ii restituie!!!!!

Un om care a facut puscarie si a fost reabilitat are tot dreptul sa se pronunte intr-un domeniu in care se pricepe. Nu sunt fan Gica Popescu, dar macar el a restituit ce-a furat, cred ca-i singurul caz din tara asta. In plus vreau sa spun ca s-a implicat cu folos in problema stadioanelor si a caii ferate de la Otopeni.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează