LIGA 1  ·  FRF

Gică Popescu, ieșire dură la adresa FRF! Nu a uitat eșecul naționalei U16 cu Haiti U17

Luni, 29 Aprilie 2019, 17:25

Gică Popescu (51 de ani) acuză lipsa unei strategii coerente la loturile naționale de juniori și tineret. 

Ultima înfrângere a naționalei U16 în turneul de dezvoltare organizat de FRF, 0-1 cu Haiti U17, a mai adăugat o bornă pe lista umilințelor înregistrate de juniorii României. Un eșec care a venit după alte două înregistrate în respectiva competiție amicală, 1-3 cu Cipru U16 și 0-1 cu Rusia U16. Gică Popescu a reacționat dur. 

„În momentul în care există o viziune, o observi. Nu astăzi, poate nu mâine, dar o vezi şi vezi că încearcă să-ţi pună în valoare filosofia respectivă. Dar nu văd. Păi, când joc cu Haiti, să nu încerc să ies cu mingea din apărare? OK, greşesc de câteva ori, se întâmplă. Dar sunt copii şi dacă nu învaţă acum, la juniori, când vor învăţa? Trebuie să încerci, trebuie să le dai încredere. Încrederea trebuie să vină de la cei care conduc., să le spui «Măi băieţi, nu se întâmplă nimic. Voi învăţaţi acum. Ne pregătim pentru a face performanţă la juniori».

Este greu să te baţi la U17 cu Elveţia, să te bată acum cu 7-0 şi peste 5 ani de zile să îi întâlneşti la U21 şi să îi baţi. Nu se poate, pentru că sunt aceeaşi jucători. Eu m-am întâlnit la juniori cu Sommer, cu fraţii Laudrup, pe care i-am regăsit apoi la loturile naţionale. Sunt aceiaşi, pentru că cei mai buni jucători dintr-o echipă naţională sunt cei mai buni jucători din ţară din generaţia respectivă. E greu să apară 20 de noi jucători. Pot apărea unul, doi, trei, cinci. Dar nucleul este acelaşi. Dacă Elveţia sau Spania ne bat la juniori cu 5-0, ne vor bate sigur cu 3-0 la U21 sau la naţionala mare”, a declarat Gică Popescu pentru TV Telekom Sport. 

Vezi și: 

Cristi Balaj despre metoda prin care se poate aduce tehnologia VAR în România: „De ce nu fac așa?!”Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (7)

remarque  •  30 Aprilie 2019, 09:47

La cum se face selectia la nationalele U...x la noi e firesc sa ne-o luam de la unii si de la altii. Selectia e facuta pe principiul: fiul lui.....nepotul lui... Un copil al nimanui nu ajunge la nationala Under x. Punct

dubluv  •  29 Aprilie 2019, 22:00
Postat de vladutz13 pe 29 Aprilie 2019, 20:52

Dar cu academia lui Popescu ce s-a mai intamplat?? Tot falimentara?? Copii de-acolo tot lasati pe drumuri??? Poate nu ar mai trebui sa se tot dea vina pe FRF sau pe selectionerii de la echipele astea U1X pt ca ei au cea mai mica vina.... problema e la cluburi si la antrenorii de-acolo.

sau cu hotelul din Calafat. El ce viziune a avut? Ce usor e sa vorbesti desre altii..

calinescu_  •  29 Aprilie 2019, 21:08

VORBESTE GICA POPESCU , MARELE CONSILIER AL VIORICAI .....!!!!!! ESTI STUPID GICA POPESCU ....!!!!

Vezi toate comentariile (7 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1