FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Gică Popescu, reacție promptă în urma analizei din Gazeta de azi: „Eu am spus două lucruri esențiale!”

Gică Popescu explică modul în care trebuie să se reia Liga 1
Gică Popescu explică modul în care trebuie să se reia Liga 1

Articol de - Publicat marti, 12 mai 2020 09:58

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, se repoziționează în ceea ce privește reluarea Ligii 1 după terminarea stării de urgență și modul în care echipele ar putea fi afectate din punct de vedere financiar.

Gazeta Sporturilor a publicat azi o analiză în care arată că echipele Liga 1 nu au dreptate când susțin că desfășurarea campionatului în noile condiții ar fi prea costisitoare. Realitatea e alta: ele consumă în plus maximum 3,25 milioane de euro și încasează 7,5 milioane € ca să încheie sezonul.

Gică Popescu: „Am spus: cel puțin 4 săptămâni de pregătire”

Gică Popescu a fost cel mai agresiv când a susținut că nu se mai poate juca fotbal, fiindcă noul virus scumpește exagerat finalul stagiunii.  Acum, acesta a revenit cu noi precizări și spune că trebuie ținut cont de anumite lucruri înainte de reluarea competiției.

„Toată lumea vrea să joace și să se reia campionatul, dar eu am spus două lucruri esențiale. Primul: să reîncepem după cel puțin 4 săptămâni de pregătire. Tot ce facem acum, ca pregătire, va trebui să fie suficient până la finalul campionatului următor.

Al doilea lucru e că eu nu pot să fiu de acord ca jucătorii să stea închiși, în cantonament o lună sau două luni. Într-o astfel de situaţie, un fotbalist devine legumă. Au stat până acum acasă, două luni, şi nu au păţit nimic. Aşa să procedăm şi în continuare. Fiecare club îşi va lua măsuri, vom testa săptămânal jucătorii, chiar dacă acest lucru înseamnă un efort de 2.500-3.000 de euro pentru fiecare testare de grup, le vom lua temperatura când vor ajunge la stadion, dar nu e soluție ca ei să fie închişi.

În ceea ce priveşte partea financiară, e de discutat şi aici. O lună de cantonament ne-ar costa în jur de 100.000 de euro. Să zicem că fiecare îşi achită in ce primeşte de la televiziuni, deşi e normal ca fiecare club să decidă singur ce face cu banii, nu să-i impui să-i cheltuie pe un cantonament, chiar şi de două săptămâni”, a declarat Gică Popescu pentru GSP.RO.

VIDEO. Liga 3 nu se mai reia! Cine promovează în Liga 2 + Ce se întâmplă cu Steaua

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cluburile din Liga 1 se plâng degeaba! Suma uriașă pe care o încasează dacă termină sezonul

Alarmă: nicio echipă din Liga 1 în preliminariile Champions League?! Planul UEFA + compensația pentru România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
elgabri
elgabri  •  12 Mai 2020, 13:25

La Poarta Alba cate saptamani de pregatire ai ?

3101575123247794
Alice Popa  •  12 Mai 2020, 13:11

Gica Popescu a scos castanele din foc pentru puscariasii Becali! A avut si el o mica parte din profit si, cand s-a aflat, - singurul fraier! - , a platit ce trebuia statului!

donbaas
donbaas  •  12 Mai 2020, 12:30
Postat de dora pe 12 Mai 2020, 11:12

Gică, in iarna ati avut 3 saptămâni de pregatire si nu v-ati mai plâns. Concret, pe data de 09.01.2020, 30 de jucători au fost prezenţi la reunirea echipei de fotbal FC Viitorul în vederea începerii pregătirilor pentru partea a doua a campionatului Ligii I. Campionatul s-a reluat pe 31.01.2020. Cu alte cuvinte echipele de Liga 1 au avut 3 saptamani de pregatire in ianuarie 2020. De ce le-ar trebui acum 4-5 saptamâni ?

Si ti s-a parut ca lor le-au fost suficiente cele 3 saptamani? Acum, de ce altii au fost mai bine pregatiti dupa aceeasi perioada, e alta mancare de peste...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează