FOTBAL  »  Superliga  »  CHAMPIONS LEAGUE

Alarmă: nicio echipă din Liga 1 în preliminariile Champions League?! Planul UEFA + compensația pentru România

CFR Cluj, liderul din Liga 1, ar putea ca în sezonul viitor să nu joace în Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages
CFR Cluj, liderul din Liga 1, ar putea ca în sezonul viitor să nu joace în Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 13:46

UEFA are mai multe soluții, inclusiv organizarea unui play-off unic, cu campioanele primelor 12 țări care nu au echipe direct în grupe. Și Liga 1 ar rata acel singur tur preliminar.

Pandemia de coronavirus nu afectează doar acest sezon. Stagiunea viitoare va fi și ea influențată. UEFA plănuiește finalizarea cupelor europene pentru 2019-2020, dar se gândește deja la 2020-2021. Și există o variantă înspăimântătoare pentru noi. Să nu avem reprezentantă Champions League. Deloc! Nici în calificări!

Confruntări în manșă unică, pe teren neutru?

Potrivit The Times, forul continental ar vrea să dea startul grupelor CL pe 20 octombrie și ia în calcul restrângerea preliminariilor, făcându-le să dispară aproape. Au fost făcute mai multe propuneri.Una dintre soluții ar fi confruntări într-o singură manșa, probabil pe teren neutru, în loc de meciuri tur-retur, ca până acum

Fără echipă din Liga 1 în Champions League?!

Alt scenariu, rău pentru Liga 1, ar fi un play-off unic. Cum 26 de echipe sunt deja calificate (24 prin competițiile interne, plus câștigătoarele CL și EL), s-ar organiza un tur doar pentru ultimele 6 locuri disponibile.

La care ar participa campioanele primelor 12 țări fără formații direct în grupe. Iar noi nu am intra printre aceste 12 federații, conform clasamentului UEFA pentru sezonul 2020-2021. Nici noi, nici Polonia, Bulgaria, Slovacia și Norvegia nu am fi acolo.

Vom fi recompensați financiar!

The Times susține că, dacă se va folosi acest sistem, UEFA ar urma să compenseze financiar cluburile care vor ieși din cursă. Inclusiv campioana Ligii 1.În Europa League, va fi și mai dificil, pentru că numai 17 echipe au garantate biletele pentru grupe. Din 48! O decizie ar urma să fie luată pe 27 mai, la următorul Comitet Executiv al forului de la Nyon.

VIDEO Match Preview: Borussia Dortmund o înfruntă pe Schalke

Citește mai multe știri din Liga 1:

Schimbare majoră propusă de TOATE cluburile din Liga 1: „Așteptăm un răspuns de la FRF. E o situație specială”

FCSB e gata de un transfer-record! Gigi Becali îi dă drumul lui Dennis Man în Italia: „E o echipă mare!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
dodo001
dodo001  •  12 Mai 2020, 09:51
Postat de remarque pe 11 Mai 2020, 19:54

Cu bani e simplu sa faci performanta. Sau e la mai indemana decat fara. Pentru ca poti angaja meseriasi. Manageri, antrenori, jucatori. Banii insa nu garanteaza succesul chiar daca se formeaza echipe redutabile cu bani. Exemple sunt destule. In alte cazuri se face din *** bici. Care si pocneste. De aia e fain fotbalul. Eu unul prefer cazul al doilea, adica fara resurse mari. Unde este insa vorba despre pricepere, vointa, caracter, modestie si smerenie. Cam ce vedem la Gigi :P

De ce nu face U Cluj performanta? Au bani, au conditii bune, dar ceva nu merge pe acolo. In schimb au frustrari ca datorita CFR-ului nu mai pot progresa. Cine stie, poate peste un an va vedem in Liga 1, asta daca sunteti baieti isteti. Chestiunea cu ***-bici nu merge in fotbal, uita-te la Botosani, vei crede ca acolo asa se face, nici vorba! Iftime a investit bani seriosi, vinde bine

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  12 Mai 2020, 07:31

Niste ***. Observ (jalnic) ca nici intr-un for din lume (deci unde-i cald si bine) nu sunt barbati inteligenti. Doar ageamii. Adica neterminati sau platitori de diplome.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764352140354351
Rahat Cu Perja  •  11 Mai 2020, 21:09
Postat de Mihnea Iorga pe 11 Mai 2020, 17:49

Si de ce nu ar fi la fel de mare branza daca nu ar juca a patra echipa din campionatele top 5 in locul campioanelor excluse automat?! Daca sunt 3 echipe mai bune doar la ei in tara, e evident ca nici acele formatii n-au sanse reale la castigarea trofeului. Acceptam prea usor sa fim scosi pe usa din dos.

Acus te intreb eu ceva: ce mare valoare am avut si avem noi in Europa fotbalistica a ultimilor 30 de ani, ca sa ne permitem sa avem pretentia de a fi luati in calcul? Ca ce, ca suntem romani si este vb de echipele noastre? Pai cu tot respectul, dar acolo ii vb de valoare in mare parte, nu de orgolii nationaliste. Si eu as vrea sa fim, dar in egala masura sunt realist si imi vad lungul nasului si al realizarilor pe plan european. So.....

Vezi toate comentariile (28)
Comentează