FOTBAL  »  Superliga  »  MODIFICARE

Schimbare majoră propusă de TOATE cluburile din Liga 1: „Așteptăm un răspuns de la FRF. E o situație specială”

Echipele din Liga 1 vor schimbarea regulamentului
Echipele din Liga 1 vor schimbarea regulamentului

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 11:42

Robert Pongracz, vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că toate cluburile din Liga 1 s-au pus de acord în privința schimbării regulamentului privind mărirea numărului de rezerve pe care o echipă le poate trece pe foaie de joc.

„Există o propunere recentă în acest sens, privind mărirea numărului de rezerve. În unanimitate, cluburile din Liga 1 au trimis această propunere către federație și așteptăm un răspuns. 

E o situație specială, vom juca din 3 în 3 zile. Cred că și cei de la FRF sunt deschiși și înțeleg că trebuie luate măsuri speciale”, a declarat Pongracz la Pro X.

RESTART! Bundesliga începe în weekend + când revin celelalte campionate

Toate echipele din Liga 1 cer mărirea numărului de rezerve

Într-un comunicat publicat de LPF în urmă cu două săptămâni, semnat de secretarul general Justin Ștefan, se arăta că CFR Cluj și Craiova, două dintre echipele care se luptă la titlu, au înaintat o propunere pentru ca articolul 45.5 din ROAF să se modifice, iar echipele să poată înscrie pe foaia de joc 20 de fotbaliști, dintre care 9 rezerve, în loc de 18 fotbaliști, dintre care 7 rezerve. 

Între timp, toate formațiile din prima ligă s-au alăturat demersului, potrivit vicepreședintelui LPF.

„Echipele au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 18 jucători, dintre care şapte jucători de rezervă”
Articolul 45.5 ROAF în acest moment

Schimbare istorică în fotbal

International Board (IFAB) a aprobat propunerea FIFA. Pentru ca jucătorii să reziste mai ușor în acest an, când se așteaptă foarte multe meciuri în perioada următoare, s-a făcut o schimbare importantă în regulament, care are efect imediat.

Temporar, până pe 31 decembrie, fiecare echipă are dreptul la 5 înlocuiri în timpul unui meci, în loc de 3, ca în prezent. Plus încă una, dacă există prelungiri. Regula este valabilă pentru competițiile care se încheie până la finalul anului. FIFA precizează că organizatorii competițiilor pot aplica sau nu această modificare. FRF a implementat deja schimbarea - mai multe detalii, AICI.

Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ce transfer vrea să facă Adi Mihalcea la Dinamo: „Am cerut deja conducerii. Se poartă discuții”

Bergodi nu e de titlu! Bilanț înfricoșător cu FCSB, la fel ca CS Universitatea Craiova + singurul punct tare al tehnicianului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează