FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Popescu se revoltă după ce a văzut amenzile pregătite de FRF pentru cluburi și jucători: „Sunt împotriva echipelor de fotbal”

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 iunie 2020 12:18

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a reacționat dur după ce Comitetul de Urgență al FRF a stabilit amenzile pe care cluburile din Liga 1 le vor primi dacă nu respectă protocolul medical.

Fostul internațional consideră că amenzile sunt mult prea drastice și că echipele nu ar trebui pedepsite dacă apar cazuri de COVID-19. 

Federația, în loc să amendeze, ar trebui cumva să ajute cluburile! Pentru că noi suntem interesaţi ca acest lucru să nu se întâmple nici unuia dintre jucătorii sau persoanelor care participă la un eveniment. Am respectat cu stricteţe aceste protocoale ale MTS şi ale Ministrului Sănătăţii, ne-am antrenat în grupuri, am mâncat la caserole, am ţinut jucătorii închişi în cameră fără să poate să iasă nici măcar în holul hotelului. 

Jucătorii se dezbracă acasă, îşi spală echipamentul acasă. Mai mult de atât nu putem face! Dacă se va întâmpla o infectare a unui jucător, atunci acel jucător va fi separat și se vor respecta prevederile legale.

Acestea amenzi mi se pare nu aberante, ci sunt împotriva echipelor de fotbal. În loc să te gândești cum să le ajuţi, tu te gândeşti cum să le împovărezi! Nu mi se pare o atitudine corectă din partea Federației”, a declarat Gică Popescu la TV Telekom Sport.

În Liga 1, Dinamo și FC Botoșani sunt primele echipe care au raportat cazuri de coronavirus: magazionerul „câinilor” și un doctor din staff-ul moldovenilor.

FRF dă amenzi drastice

Federația Română de Fotbal a anunțat că membrii Comitetului de Urgență au aprobat documentul care reglemntează desfășurarea competițiilor și care stabilește sancțiunile pentru cluburi și jucători.

Sumele sunt cuprinse între 5.000 de lei și 100.000 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de Comisia de Etică a FRF, iar pentru fiecare nouă abatere penalitatea aplicată cluburilor va fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior.

100.000 de leieste cea mai mare amendă pe care o riscă un club. Se aplică dacă la o echipă apare un focar de infecție (minim 3 persoane infectate) din cauza clubului sau dacă nu se respectă numărului maxim de persoane admise în fiecare dintre cele 3 zone ale arenei sportive cu ocazia desfășurării unui joc oficial;

VIDEO Coronavirus la Dinamo! Meciurile echipei au fost suspendate de LPF

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Gino Iorgulescu acuze directe către FRF! Documentul care a încins spiritele: „N-a existat nicio consultare! Refuz să semnez”

Ministrul Ionuț Stroe e adeptul celui mai controversat protocol: „Cluburile și jucătorii au spus că iau toate măsurile. Nu înțeleg”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sexilianul
sexilianul  •  13 Iunie 2020, 20:52

asa e voi sunte-ti semizei........

Vezi toate comentariile (1)
Comentează