FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Dialog cu medicul Botoşaniului depistat pozitiv: "Eu n-am avut contact direct cu echipa. Există un jucător, pozitiv şi el, însă n-a prins lotul pentru Craiova"

Articol de , - Publicat vineri, 12 iunie 2020 10:49

Meciul U Craiova - FC Botoşani a fost amînat din cauza faptului că medicul echipei oaspete, Petre Rădăuceanu, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 

Medicul lui FC Botoșani a făcut deplasarea la Craiova cu o mașină separată de autocar, alături de un maseur și de delegatul echipei, care au intrat imediat la izolare. Între timp, lotul moldovenilor a plecat înapoi spre casă pentru ca toată delegația să intre în izolare la un hotel din Botoșani. E vorba despre peste 30 de persoane. Mutarea s-a putut face după o consultare între prefecții din Dolj și Botoșani, iar jucătorii lui Croitoru au luat-o spre Botoșani sub escorta Poliției.

Jucător de la echipa a doua, pozitiv cu COVID-19

La club există și un al doilea caz de coronavirus. Este vorba despre un puști de 17 ani de la echipa a doua, testat și el miercuri alături de ceilalți jucători din lotul primei formații. Marius Croitoru intenționa să-l coopteze în lotul extins pentru meciul cu CFR Cluj programat în etapa a doua după reluarea sezonului și astfel l-a chemat să i se recolteze probe. „La stadion, înainte să intre la cabinet, a mai interacționat cu băieții, cu staff-ul”, spune o sursă GSP.

Medicul Petre Rădăuceanu a fost deja preluat de DSP Craiova şi în această dimineaţă a răspuns apelului Gazetei Sporturilor.

- Domnule doctor, bună ziua, în primul rând cum vă simţiţi?
- Bună ziua, mă simt bine, chiar n-am absolut niciun simptom.

- Spuneţi-mi în primul rînd dacă ceea ce susţine Valeriu Iftime e adevărat şi anume că dumneavoastră n-aţi intrat deloc în conctact cu echipa. Cum e posibil ca medicul unei echipe să n-aibă contact cu jucătorii?
- Eu lucrez la Spitalul Judeţean şi doar trec pe la echipă, de regulă, înainte de meci, să-i văd. Da, n-am intrat în contact cu echipa, iar deplasarea la Craiova am făcut-o separat. Nu știu de unde am luat virusul. Am avut contact cu multă lume prin prisma profesiei, am mai mers pe stradă. Dar eu n-am absolut niciun simptom asociat coronavirusului. Anunțam imediat dacă aveam cel mai mic dubiu, nu riscam să încurc lucrurile.

- Când v-aţi testat?
- Miercuri, împreună cu toată echipa şi cu cei din staff. Testarea s-a făcut la stadion, unde a venit o doamnă de la DSP și a recoltat probe de la toată lumea. Eu n-am ajutat în niciun fel la proceduri. Am avut doar calitate de pacient. Am purtat în permanență mască, din precauție și din obișnuință. N-am socializat aproape deloc cu băieții. Se pregăteau de antrenament, discutau cu Marius Croitoru.

A făcut deplasarea separat

 Şi miercuri, n-aţi intrat în contact cu ei?
- Se intra în cabinet pe rând, iar de aşteptat am făcut-o afară, la o cafea cu secretara şi cu cine mai era pe acolo. N-am intrat nici în vestiar. Am stat doar afară.

- Şi deplasarea la Craiova cu cine aţi făcut-o?
- Cu maseurul, unul dintre colaboratorii mei şi cu delegatul echipei.

- Şi cînd aţi ajuns la Craiova, n-aţi intrat în contact cu echipa?
- Nu prea. Noi am ajuns înaintea echipei şi apoi a urmat masa de prânz.

- Şi aţi mîncat împreună cu ei?
- N-am stat la masă cu jucătorii, ci separat, tot cu cei cu care călătorisem la Craiova. Am stat singur în cameră, deci nu cred să fie probleme.

- Dar maseurul nu le-a făcut masaj jucătorilor?
- Până când am fost informat că testul meu e pozitiv, nu.

- Dumneavoastră fiind la Spitalul Judeţean nu aţi făcut şi alte teste ca să vedeţi dacă aveţi sau nu virusul?
- Nu, fiindcă am fost în concediu medical, având diabet şi hipertensiune am încercat să evit să merg, pentru a mă proteja.

Le-a cerut scuze

- Sunteţi medic, cred că ştiţi mai bine procedurile celor de la DSP, cât credeţi că va dura ancheta epidemiologica?
- E cred că în 3-4 zile va fi o concluzie, dar cred că totul va fi bine. Cel mai bine ar fi ca în 2-3 zile băieţii să fie retestaţi PCR pentru a se vedea exact dacă cineva e infectat.

- După părerea dumneavoastră, ei pot fi consideraţi contacţi apropiaţi ai dumneavoastră?
- Nu, din moment ce n-am avut contact direct cu ei, problema e jucătorul care a fost testat pozitiv, dar care n-a intrat în lotul pentru meciul cu Craiova. Pericolul e minim la echipă, dar mă simt foarte inconfortabil că, din cauza mea, s-a creat această situație, cu amânarea jocului, cheltuieli, deplasare, oboseală. Le-am cerut scuze. Oamenii au înțeles și m-au încurajat

- Jucător de la echipa a doua?
- Da, înţeleg că el urma să fie luat în calcul pentru următoarea etapă şi cum testările se făceau din 14 în 14 zile, a făcut şi el acum testul. Şi e pozitiv.

- Şi bănuiesc că el s-a antrenat alături de toţi ceilalţi aflaţi sub comanda lui Croitoru, nu?
- Da, el a avut contact probabil a mai stat şi de vorbă cu colegii.

- Spuneţi că n-aţi fost la echipă în această perioadă, dar Botoşani n-a avut medic la antrenamente?
- Ba da, un coleg de-ai mei, de la Ambulanţă, a fost prezent la antrenamente, plus că mai am asistenţii mei care mergeau la teren.

- Mi-aţi zis că aveţi diabet şi hipertensiune, boli care asociate cu coronavirus pot produce efecte complicate, cum vă simţiţi?
- V-am zis, chiar foarte bine, n-am absolut nimic. Eu nici nu făceam testul dacă nu era această testare cu echipa.

- Acum sunteţi internat?
- Da, cei de la DSP Craiova m-au preluat, dar ancheta epidemiologică va fi realizată şi de ei, dar şi de DSP Botoşani, fiindcă de cei de acolo aparţin.

- Cei de la DSP ce v-au întrebat?
- Ce întrebări mi-aţi adresat dumneavoastră mi-au pus şi ei.

- Condiţiile în spital cum sunt?
- Bune, ce să zic? Sunt într-un salon cu alte două persoane, salonul e de 5 paturi, e un pat liber între noi. Condiţiile mi se par OK.

Citește și alte știri din Liga 1

Efectul de boomerang l-a lovit pe Valeriu Iftime! Patronul celor de la FC Botoșani a propus eșecul la „masa verde” pentru propria formație

EXCLUSIV Dinamo tremură! Amenzi DRACONICE pentru cluburile din Liga 1 care vor avea cazuri de coronavirus!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
firaldo
firaldo  •  12 Iunie 2020, 15:53

Deci de acel junior știau dar nu au luat nici o masura...iar el ca medic nu a luat nici o masura...sper ca Iftimie sa fie tras la raspundere ptr aceste mizerii .

albub
albub  •  12 Iunie 2020, 14:05
Postat de geogeo pe 12 Iunie 2020, 13:10

Cand tu ai scroafa moarta in cotet mai faci glume pe seama altuia?

Intrebarea era absolut legitima pt ca tocmai scroafa de la Botosani a propus ca echipele cu probleme de Covid sa piarda meciurile cu 3-0. Karma is bitch! Si vezi ca un jucator,fie el si de la echipa a2a,a interactionat mult mai direct cu alti jucatori decat un magazioner. Pun pariu ca la urmatoarea testare de la Botosani mai ies si altii pozitiv

171064114439619
Adrian Ciopraga  •  12 Iunie 2020, 13:43

Deci *** stia ca are un jucator bolnav si care a interactionat cu ceilalti jucatori din prima echipa. Acestui patron guraliv si prea putin educat ar trebui sa i se intocmeasca dosar penal pentru zadarnicirea raspandirii bolilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează