FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

Gică Popescu surprinde după ce UEFA a trimis România în a treia competiție intercluburi: „S-ar putea să fie benefic”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 11:51

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a comentat decizia UEFA de a scoate echipele din România din Europa League și crede că dacă premiile din noua competiție, UEFA Europa Conference League, sunt mari, ar putea fi un lucru bun pentru România.

PE SCURT: 

  • UEFA împarte fotbalul european în Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment PATRU reprezentante în Europa: una în turul I preliminar UCL și trei în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;
  • Toate cele trei competiții vor avea 32 de echipe (8 grupe de câte patru echipe);

„Mereu am spus că nu e normală această împărțire a celor de la UEFA. Este Europa bogaților și Europa săracilor. Nu știu cât de negativă e această schimbare. Dacă vor fi câștiguri la fel de mari ca în Europa League, nu cred că va fi ceva rău. 

Dacă această competiție va fi finanțată la fel sau aproape la fel, va fi benefic pentru noi. Datorită acestei scindări, nouă ne e tot mai greu să ajungem în Europa League sau în Champions League. Noua competiție ar putea fi un lucru bun pentru fotbalul din țările mai puțin dezvoltate, așa cum suntem noi. 

S-ar putea ca această competiție să plece de la un nivel financiar ridicat. M-aș bucura să fie câștiguri importante pentru cluburi”, a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport.

CITEȘTE ȘI:

UEFA ne scoate din ELITA EUROPEI! România, interzisă în Europa League și trimisă în LIGA A TREIA a fotbalului continentală 

Decizie UEFA: România promovează în Liga B din Nations League » Cum arată noul format

Burleanu și FRF au dat lovitura! România va organiza Euro 2021 la U19 » „Tricolorii” sunt calificați la turneul final! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  25 Septembrie 2019, 20:35

hahaha, si mai deunazi Gica cerea loc in CL pentru Romania :D i-o raspuns UEFA! daca nu-i era clar pana cum probabil ca acum l-o bagat ceata si mai deasa pe rege...

andrei.f
andrei.f  •  25 Septembrie 2019, 17:40

Lovitura de stat din dec. 89 a ruinat nu numai economia României, a distrus şi fotbalul românesc, am ajuns în lumea a treia a fotbalului european. În regimul socialist bun, rău cum era, Steaua a ajuns chiar Campioana a Europei acum, suntem într-un fel de Cupă a oraşelor târguri. iar acest prostănac spune că e benefic !

sobolanu7
sobolanu7  •  25 Septembrie 2019, 17:25
Postat de depeche pe 25 Septembrie 2019, 12:44

Nu inteleg asta cu masa bogatilor si cea a saracilor... Nu exista o astfel de masa, competitia este deschisa tuturor echipelor si baza este acel coeficient. Daca noi nu suntem in stare sa marim acel coeficient din varii motive, atunci locul nostru este jos. Cum poti emite pretentii de a juca contra celor mai buni cand tu nu poti face fata competitiei si esti eliminat din primele faze ale competitiei? Cum iti permiti sa ceri mai mult cand tu investesti in echipa anual cam cat iei pentru acele tururi preliminarii? Cand investesti, ai rezultate, daca ai rezultate, ai bani si joci la nivel inalt alftel ar trebui sa bagi capul in pamant si sa nu te mai plangi ca ai castigat un campionat sub-mediocru si nu joci contra marilor echipe?

Nu intelegi tu multe inseaman ca. Toate regulile toti coeficientii toate tampeniile astea is pentru protejarea celor mari. Poti sa-mi explici si mie de ce exista coeficientul de tara? care e logica? bun ala de echipa sa zicem ca pe undeva se intelege da de tara? de ce sa vina o echipa din Spania care nu a jucat nici o data in europa si sa mearga in UCL? Nu e mai corect pe coeficient de echipe calificatea si alea sa joace in ordine in cupele europene daca tot vrei corectitudine? Asta e una si dupa cand ai timp te rog sa-mi explici si logica fair play-ului financiar daca poti. Merci!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează