FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali:

Articol de GSP - Publicat marti, 21 august 2007 00:00

"Nu cred acum in calitatile lui de antrenor, cred ca Hagi e toba de fotbal si daca va invata din greseli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea incapatanat, ar trebui sã mai vorbeasca si el cu Ienei, cu ala, cu ala" a spus Becali.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni seara, la Special, ca Gheorghe Hagi nu este "mare antrenor", dar ca ar putea deveni daca va invata din greseli si nu va mai fi "incapatanat".

Becali a povestit ca nu a dorit sa-l lase pe Cosmin Olaroiu sa plece de la Steaua pentru ca atunci ar fi fost nevoit sa-l numeasca antrenor pe Hagi, pentru ca ii era rusine de familia sa, care il dorea pe fostul selectioner la echipa "ros-albastra". "Oli (n.r. - Cosmin Olaroiu) mi-a zis mereu: «daca ai nevoie de mine, imi fac bagajele, las si bani, si arabi si vin». E prieten sau nu? El a mai vrut sa plece de la Steaua, ii ziceam: «nu te las». Ma gandeam ca sunt obligat sa-l iau pe Hagi, e nasul meu, nu pot lua pe altul. Mi-era rusine de familie. stiam cat de mult isi doreste Hagi. Teia, cu care e prieten, imi spunea ca numai de Steaua vorbeste. Intr-o noapte, pe la 1.00, l-am chemat pe Gica: «Nu pot sa te pun antrenor, vino presedinte!» A zis ca nu e injositor, dar ca venind presedinte nu mai poate sa fie apoi antrenor. I-am zis ca pe Oli nu-l dau afara. Cand Oli a vrut sa plece la arabi, m-am bucurat de data asta, ii implineam un vis lui Hagi. Venise momentul, Dumnezeu a vrut. I-am facut hatarul lui Hagi", a explicat Becali, care l-a numit pe Olaroiu "fratele meu" si care a spus despre managerul sportiv Adrian Ilie ca "zici ca e Iisus Hristos".

Finantatorul stelist a exclus posibilitatea ca jucatorii sa unelteasca impotriva lui Hagi, insa a precizat ca tehnicianul trebuie sa inteleaga ca, desi ii este nas, la Steaua este un angajat: "Jucatorii nu te pot «lucra» niciodata la Steaua, deoarece sunt bani multi in joc pentru munca lor: Iar daca antrenorul e si nasul meu, nu poate sa nu-ti placa antrenorul. Lui Hagi i-a intrat in cap ca suntem prieteni, ca e nasul meu, ca nu face ca mine, dar asta e altceva. Am tras acum un semnal de alarma, sa inteleaga ca el e angajatul meu. Pe mine daca ma platesti, sunt sluga credincioasa: dai banii, fac ce vrei. Daca esti tu designer, eu platesc si vreau sa-mi pui mobila asa cum vreau eu, urat".

Becali crede ca Hagi a fost deranjat de faptul ca el a afirmat ca distruge munca facuta la Steaua de Olaroiu pana la sfarsitul sezonului trecut. "L-a durut ce am zis, ca am spus ca el nu poate distruge munca lui Olaroiu, asta l-a deranjat. Lui Hagi nu-i poti stirbi autoritatea in vestiar, asta e plusul pe care l-a adus, seriozitatea si disciplina", a mentionat el.

Becali a povestit ca in trecut s-a bucurat cand Victor Piturca a demisionat de la conducerea tehnica a Stelei, desi il considera cel mai bun specialist, dintre toti antrenorii cu care a colaborat. "Era tovarasie, apoi eu am devenit patron, el incepuse sa aiba aceeasi atitudine ca la inceput. A vrut el nu stiu ce culoare la tricou, eu am zis altceva, nu, ca plec. Pleaca! M-am bucurat cand a plecat", a mai spus Becali.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează