FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali a cedat: are trei cheliosi în echipă! :D

Articol de - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Încă un compromis pe care l-a făcut Gigi Becali în relaţia cu Victor Piţurcă: l-a lăsat pe antrenor să aducă fotbalişti fără păr. Patronul enunţase un principiu vara trecută, după eşecul înregistrat cu Grzelak: nu mai voia jucători pleşuvi.

Piţurcă îşi demonstrează puterea de influenţă asupra lui Gigi Becali prin tot ce face. Antrenorul l-a convins chiar să accepte să dea bani pe fotbalişti fără păr pe cap! Acum mai puţin de un an, patronul din Ghencea descoperise explicaţia investiţiei proaste numite Rafal Grzelak: "N-o să mai aduc niciodată la Steaua jucători chelioşi!".

Îl ajutase Eugen Trică să ajungă la această concluzie. Fost decar al roş-albaştrilor, olteanul s-a enervat cînd a văzut că Grzelak purta tricoul rămas moştenire de la Hagi: "Ca să fii numărul 10 la Steaua, trebuie să mai ai şi păr! Polonezul nu prea are!".

Podoaba capilară a încetat să mai fie un criteriu luat în seamă la stabilirea lotului o dată cu venirea lui Piţurcă. Un sfert dintre fotbaliştii achiziţionaţi de noul antrenor sînt chei! Dorel Stoica, Latovlevici şi Angelov sînt trei dintre cele mai importante transferuri făcute de Steaua vara asta şi toţi suferă de calviţie.

Chelioşii sînt scumpi:
- Dorel Stoica, mijlocaş defensiv, e cel mai bine plătit din lot şi printre cei mai bogaţi din România, cu 450.000 de euro pe sezon.
- Angelov, mijlocaş defensiv, a încasat 200.000 de euro în momentul în care a semnat cu Steaua şi cîte 20.000 de euro în fiecare lună pe care o petrece în Ghencea.
- Pe Latovlevici, fundaş stînga, s-au plătit 600.000 de euro, a doua sumă de transfer plătită vara asta. Cel mai scump a fost play-makerul Răduţ, pe care s-au dat 750.000 de euro.

Olandei i-a mers bine
Fotbaliştii chei au avut succes la Campionatul Mondial. Olanda a avut cel mai tare cuplu de jucători pleşuvi, Robben-Sneijder, cu ajutorul căruia a ajuns pînă în finala competiţiei. Unul dintre oamenii determinanţi în istoria recentă a fotbalului, Zinedine Zidane, şi-a pierdut şi el părul de tînăr.

"Îmi menţin părerea, fără păr e greu să fii fotbalist mare, dar să ştiţi că Angelov constituie o excepţie, el chiar e bun!"
Eugen Trică

Andone e speriat de Steaua
Revenirea lui Piţurcă şi transformările care i-au urmat l-au înfricoşat pe Ioan Andone. Antrenorul rivalei Dinamo e îngrijorat de semnele bune arătate de Steaua în meciurile amicale: "A avut un parcurs extraordinar în amicale, o văd să înceapă bine campionatul. Şi mai e o problemă: cînd joci în Ghencea şi stadionul e plin, e deja 1-0 pentru roş-albaştri!".

Karamienii pleacă din ţară
Jumătatea de an petrecută la Steaua ar putea fi ultima experienţă a fraţilor Karamian în România. Gemenii Artiom şi Arman au devenit liberi după ce Piţurcă a hotărît să nu le prelungească acordurile cu clubul şi s-au hotărît: "Plecăm într-un alt campionat! Vrem să schimbăm ţara şi avem oferte foarte bune. Vom semna zilele viitoare".

"Mai sînt găuri în echipă!"
Emeric Ienei ştie de ce Piţurcă e disperat să mai aducă jucători: "Încă există posturi deficitare. Ultima oară cînd am discutat cu Piţi, mi-a zis foarte clar că îi mai trebuie fotbalişti noi ca să facă o echipă tehnică, rapidă şi spectaculoasă, adică aşa cum o vrea el". Ienei ar putea deveni preşedinte în Ghencea, dacă antrenorul îl convinge zilele viitoare să se mute de la Oradea la Bucureşti.

> Dan Petrescu n-o vede pe Steaua campioană: "Doar CFR Cluj, Vaslui şi Urziceni se bat să ia campionatul!".
> Pus pe liber de roş-albaştri, Jivko Jelev a ajuns la Inter Baku, din Azerbaidjan.
> Steliştii s-au întors aseară din Austria şi azi sînt liberi. Vor rămîne în Bucureşti pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare. Duminică, 25 iulie, au meci cu U Cluj, la Alba Iulia.
> Pepe Moreno a semnat cu Independiente, din Argentina. Atacantul columbian a fost împrumutat în Ghencea în returul trecut, dar s-a accidentat şi a jucat foarte puţin.
> Bilaşco a urmărit cu atenţie Steaua în vara asta. "Ne batem cu cei din Ghencea pentru titlu, ei au progresat faţă de anul trecut", crede atacantul Urziceniului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
iulix73
iulix73  •  15 Iulie 2010, 12:05

Oare cat de analfabet poti sa fii , daca nu stii ca CHEI, cheiuri, inseamna :Construcție amenajată într-un port pentru acostarea, încărcarea ....iar daca te referi la oameni ei sunt CHELI nu CHEI !!!

ionutsteaua007
ionutsteaua007  •  15 Iulie 2010, 10:20

dorel stoica si latovlevici??? unu dintre ei ii chel???? poate nu vedeti bine!!! da stanislav angelov ii chel cu adevarat dar nu ceilalti doi

pipitahiguain
pipitahiguain  •  15 Iulie 2010, 10:05

nici zidane n-a avut par ,si a fost cel mai bun fotbalist din toate timpurile ,la fel si iniesta

Vezi toate comentariile (14)
Comentează