FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Gigi Becali a fost detronat! U Craiova a depășit-o pe FCSB la un capitol la care nu avea rival

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 16:02

FCSB, în ciuda faptului că l-a vândut și pe Denis Alibec la Al Shabab pentru 1,7 milioane, a fost depăşită la banii produși în mercato de CSU Craiova, club care a încasat în ultimul an şi jumătate cu aproape 1 milion de euro peste ce a primit Becali

"Doar de la Steaua poţi ajunge în Europa". Acesta era unul dintre argumentele folosite de Gigi Becali atunci când oferta jucători din Liga 1. Şi strategia funcţiona fiindcă au fost ani la rând în care FCSB a vândut extrem de bine în străinătate, iar fotbaliştii respectivi îşi asigurau un contract bun şi, mulţi dintre ei, echipe pe măsură.

De un an şi jumătate însă, regula nu mai e valabilă. A apărut un concurent extrem de serios la acest capitol pentru clubul lui Gigi Becali. CSU Craiova, în ciuda faptului că n-a avut rezultatele FCSB-ului şi nici expunerea europeană, a reuşit să vândă mai bine. Peste ceea ce a încasat FCSB în acelaşi interval de timp! Chiar şi cu cele 1,7 milioane de euro pe Alibec, cedat ieri tot la al Shabab, ca şi Budescu, FCSB nu trece de CSU Craiova în acest top.

Oltenii n-au o listă foarte lungă, dar au ţinut de preţ şi au obţinut foarte mult. Pe 3 jucători, Screciu, Ivan şi Băluţă, s-au luat peste 7,5 milioane de euro, iar tabelul vânzărilor a fost completat cu Vătăjelu şi Vlad, ultimul cedat chiar la rivală pentru o sumă de 400.000 de euro.

În schimb, FCSB n-a mai dat lovituri colosale precum reuşise cu Chiricheş, Gardoş sau Stanciu. Sumele n-au mai fost foarte mari, iar fără ajutorul lui Şumudică, de la care au venit peste 4 milioane de euro, FCSB era chiar la mai puţin de jumătate din încasările oltenilor.

VÂNZĂRI CRAIOVA

1

VÂNZĂRI FCSB

2

Cine urmează?

Ambele echipe au în continuare în lot fotbalişti cotaţi bine, la peste un milion de euro şi, în funcţie de randamentul lor în prima jumătate a sezonului următor ar putea fi vânduţi.

3

La investiţii, FCSB zdrobește Craiova

În acelaşi interval de timp, ianuarie 2017 - iulie 2018, la capitolul bani cheltuiţi exclusiv pe achiziţia de jucători, FCSB o domină copios pe Craiova. Roş-albaştrii au cheltuit deja 12,5 milioane de euro, în timp pe gruparea de pe "Ion Oblemenco" a investit de 10 ori mai puţin, 1,3 milioane de euro. Craiova a plătit sume de transfer pe 6 jucători, recordul fiind stabilit de Mitriţă, 730.000 de euro. FCSB a cumpărat 13 fotbalişti, recordul absolut fiind Florinel Coman, puţin peste 2,6 milioane de euro!

De ce a devenit Şumudică "tata Şumudică"!

Când a dezvăluit ieri transferul lui Alibec în Arabia Saudită, Gigi Becali l-a alintat pe Şumudică: "Tata Şumudică m-a ajutat să-l vând pe Alibec, l-a luat cu 1,7 milioane de euro". Apelativul "Tata" era folosit de Becali până acum în dreptul lui Reghecampf, însă ultimele mişcări pe piaţa transferurilor l-au determinat pe Gigi să-l "adopte" şi pe Şumudică. Practic, după afacerea Alibec, Şumudică devine antrenorul care a cumpărat de cei mai mulţi bani din curtea lui Becali. I-a devansat pe Hagi, Olăroiu şi Zenga.

Topul antrenorilor care i-au băgat bani în buzunar lui Becali

5 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
thebluestlion
thebluestlion  •  08 Iulie 2018, 00:18

Are palpitatii Gigi :))) + 0.8 mil pe Gustavo Craiova are nevoie de investitii, lipsesc 3-4 fotbalisti pentru a se lupta din nou cu sanse. Altfel iar au locul 3 rezervat.

firaldo
firaldo  •  06 Iulie 2018, 09:08

De la Budescu si Alibec lui Sumudica o sa i se traga la arabi,din cauza astora o sa fie dat afara,cand o sa-i ceara arabii socoteala cum sa dai atatia bani pe Alibec?Cand Becali a spus clar ca vrea sa il dea cu un milion?Vine Sumudica si spune...ia boss 1.7 milioane :)))

110146613198286
Gabi Simon  •  05 Iulie 2018, 17:24

Sa mai ia in calcul si transferul de azi al lui Gustavoo care se ia pe el 800.000 de euro si cu 9.359.000 se face 10.150.000, deci un profiy net peste *** de *** ca asta va roade pe voi ca nu esyte fariseul asta pe locul 1 la vinzari de 1,si 6 luni ,i-a luat locul Craiova lui Rotaru care e peste asta acum la ora asta cu un profit de 1.650.000 de euro. Terminati-o odata cu fala asta asta pentru FCSB.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează