FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali are probleme » Curtea de Justiţie a UE analizează azi declaraţiile sale homofobe

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 10:35

Fix în ziua în care se împlinesc 10 ani de cînd a devenit patronul Stelei, Gigi Becali primeşte o veste foarte proastă. Se va afla pe masa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Motivul? Solicitarea făcută de o Asociaţie Nonguvernamentală, "Accept", cu privire la declaraţiile cu tentă discriminatorie. Afirmaţiile de la care a plecat acest demers sînt cele din urmă cu 3 ani, cînd Gigi Becali a spus despre bulgarul Ivanov, de la TSKA Sofia, că nu va veni la Steaua din cauza faptului că e homosexual.

"E nevoie să clarificăm legislaţia anti-discriminare din România mai ales în contextul declaraţiilor făcute de George Becali în 2010, cînd a afirmat că ««nici dacă se desfiinţeează Steaua nu iau un homosexual la echipă»». La acel moment, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, sesizat de Accept, a constatat discriminarea sub forma hărţuirii şi a încălcării dreptului la demnitate şi l-a sancţionat cu avertisment pe domnul Becaui", e conţinutul comunicatului de presă al ONG-ului.

Asociaţia respectivă a solicitat în mod expres Curţii de Apel Bucureşti să ceară clarificări de la curtea Europeană de Justiţie, motivul principal fiind că în ultimii ani, din 18 plîngeri referitoare la fapte de discriminarepe criteriul orientării sexuale în România, doar 3 au fost sancţionate, dintre care unul singur cu amendă. "Cazul lui George Becali va fi primul din România care va fi judecat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene", susţin cei de la Accept.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
marc_ro
marc_ro  •  24 Ianuarie 2013, 00:35

@gicutzu69, Pai bine bai Gicutza, dupa mintea ta pe toate babele urate ar trebui sa le discriminam, sa le batjocorim ca sunt urate Daca cumva te invita una la cafea si..., fugi de scarba. Aaaa, nu inainte ai trage una peste ochi. N-am nici-o chestie cu homalaii, as spune ca chiar ma deranjeaza ca vor sa educe copii. Dar de acolo, pana ai da apa la moara ciobanului sa jigneasca pe cine vrea, cum vrea, numai ca unul sau altul nici tie nucti place, e o mare diferenta. Macar de asta sa plateasca, desi nu cred ca-i inchide gura. Eu in locul lui Costea l-as da in judecata pe motiv de lispsa de forma. Eu zic, ca si tarasenia cu vioata lui privata, l-a afectat. Ce treab ai tu cu viata mea

tigruzzu
tigruzzu  •  23 Ianuarie 2013, 19:36
Postat de fremenash pe 23 Ianuarie 2013, 12:56

cu persoanele homosexuale are ceva, cu barbatii prea virili are ceva (tanase cu fetitza aia si celelalte exemple). nu stiu cum poate fi toletar un nenorocit ca asta... trebuia asasinat inainte de ceausescu ca e mai nociv

Ce te împiedică?

tigruzzu
tigruzzu  •  23 Ianuarie 2013, 19:34
Postat de flo_ax pe 23 Ianuarie 2013, 12:18

sa inteleg ca exista oameni pe lumea asta care il acorda atentie spuselor acestui specimen? Mai inteleg angajatii lui, dar restul ce scuza au?

Erai și tu cu ”Vinde, pleacă, mori!” ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează