FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV E gratis, dar tot costă mult! Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri

Articol de , , - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 13:47 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 14:08

Arnold Garita, 27 de ani, atacantul favorit al lui Becali, poate pleca liber de la FC Argeș datorită unei clauze din contract. În negocierile cu FCSB încă mai există diferențe mari, atacantul camerunez cere cu mult mai mulți bani decât îi sunt oferiți.

Arnold Garita a semnat cu FC Argeș, în vara anului trecut, un contract valabil până pe 30 iunie 2024, însă el e disponibil gratuit acum pentru oricare club interesat de serviciile sale. Cum e posibil?

Acordul dintre club și fotbalistul născut în Camerun conține o clauză conform căreia Garita are dreptul să plece către o altă formație în cazul în care Argeșul retrogradează la sfârșitul primului sezon pe care-l petrece africanul în campionatul românesc

Un scenariu care a devenit real acum, piteștenii au picat în Liga 2 după ce au pierdut barajul cu Dinamo, 1-6 la București și 4-2 la Mioveni.

Rapid mai vrea un jucător de la FCSB » Tratative cu Gigi Becali
RAPID
Rapid mai vrea un jucător de la FCSB » Tratative cu Gigi Becali

FC Argeș nici nu l-a vândut pe Garita, nici nu l-a păstrat

Interes pentru achiziționarea lui Garita a existat și în iarna trecută, FCSB și Rapid au dorit să-l ia pe atacantul camerunez cu cetățenie franceză. 

Conducerea de la FC Argeș a cerut un milion de euro ca să permită transferul. Oficialii piteșteni se bazau pe faptul că fotbalistul era legat de club încă un an și jumătate și excludeau posibilitatea să-l piardă gratuit din cauza retrogradării.

În locul sumei pentru transfer, Garita și agenții lui negociază acum ca să primească ei salarii și comisioane, nu clubul. 

Arnold a rămas un jucător interesant pentru Becali, care l-a ofertat deja. Propunerea e una foarte bună, pentru nivelul economic din campionatul românesc: 100.000 de euro bonus la semnarea contractului și câte 20.000 de euro lunar.

E gratis, dar tot costă mult! Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri

Garita vrea 500.000 de euro în primul an

Pretențiile atacantului sunt mai mari, el vrea 200.000 de euro în momentul în care semnează și un salariu de 25.000 de euro lunar. 

Tratativele cu FCSB vor continua, pentru că Gigi nu e mulțumit de randamentul pe care l-a avut Compagno, deși italianul e cel mai bun marcator al echipei lui, și vrea să-l schimbe cu un vârf mai tehnic.

Este exclus ca Garita să mai joace la FC Argeș, din moment ce el a căpătat acum dreptul de a pleca gratuit. Contractul nu conținea o clauză pentru rezilierea automată în cazul retrogradării, îi oferea doar jucătorului posibilitatea să profite și să plece. 

Din moment ce el este ofertat de cluburi mai bune și mai puternice din punct de vedere economic, va alege dintre FCSB și alte formații interesate.

12 goluria marcat Garita în 36 de meciuri pe care le-a jucat pentru FC Argeș în sezonul acesta, exceptând partidele din barajul cu Dinamo, în care a mai înscris de două ori în retur

650.000 de eurovalorează Garita, 27 de ani, conform transfermarkt. Acum îl poate lua gratuit oricare club interesat, e suficient să ajungă la un acord cu jucătorul și cu agenții lui, fără să-i mai achite ceva lui FC Argeș

Omrani a primit mai mult

Cererea lui Garita e una foarte mare, comparată cu salariile existente în campionatul românesc, însă Becali i-a acceptat lui Billel Omrani niște pretenții asemănătoare.

Atacantul fost la CFR a primit 200.000 de euro la semnarea contractului și a mai încasat câte 20.000 de euro în fiecare lună pe care a petrecut-o la FCSB. 

Algerianul a primit banii aceia într-un sezon în care a marcat doar două goluri și a fost titular numai în șase meciuri. Gigi a ajuns la concluzia că s-a păcălit și a întrerupt colaborarea cu Omrani, care este din nou un jucător liber.

A marcat împotriva propriului interes

Garita a înscris de două ori în victoria din meciul-retur cu Dinamo, unul pe care FC Argeș l-a câștigat cu 4-2. El a înscris în partida aceea deși ar fi avut interesul să retrogradeze echipa și să plece liber ca să câștige bani mai mulți. 

Dacă piteștenii ar fi evitat retrogradarea, camerunezul ar mai fi fost legat de club până pe 30 iunie 2024. El a câștigat 8.000 de euro lunar la FC Argeș în sezonul încheiat recent și salariul i-ar fi crescut până la 9.000 de euro lunar în stagiunea care va urma. După retrogradare, are deja 20.000 de euro net lunar de la Becali.

VIDEO Gigi Becali a anunțat a 7-a plecare de la FCSB: „Mi-a plăcut, dar îl dau” + Recunoaște că n-are „ochi” la transferuri: „Mă mai înșel”

Citește și: 

FCSB și CSA Steaua, duel pe aniversare: „Secția de fotbal a devenit privată la începutul anilor 2000” vs. „Steaua este simbolul Armatei României!”

Becali le-a stabilit alte prețuri lui Compagno și Edjouma: „Am o nouă strategie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
tricicletacuelice
tricicletacuelice  •  08 Iunie 2023, 08:24
Postat de DoarUTAconteaza pe 07 Iunie 2023, 14:42

Saraca .....Limba romana...Ne spuneti : " E gratis, dar tot costă mult ! ". Hotariti-va ...ori e...gratis,..ori.. costa !. Folositi expresiile adecvate,...nu vorbiti " Limba lui Becali" ! Din pacate...in cautarea " Titlurilor Bomba"...mutilati limba romana !

Corect, dar dacă vezi cine semnează "articolul" te lămureşti !

Zazu
Zazu  •  07 Iunie 2023, 20:52
Postat de zetanu pe 07 Iunie 2023, 19:17

Da, mare sperietoare dinamo...vorbim de unii care se chinuie sa fiinteze de vreo 10-12 ani cel putin, care trebuiau sa fie in faliment pana acum, care nu ies bine dintr-o insolventa...ca intra in alta, care trebuiau sa mai retrogradeze o data, dar au marit astia numarul de echipe din prima liga ca sa-i tina etc. Intr-adevar, mare sperietoare dinamo :))

Intelectl tău e.....ceva de speriat dacă asta ai înțeles că face becali ceva că îi e frică! De orgoliu și infatuare ai auzit?..:))

zetanu
zetanu  •  07 Iunie 2023, 19:17
Postat de Zazu pe 07 Iunie 2023, 15:45

Pe ..garnița ăsta becali nu l va lua niciodată! Becali a lansat o fumigenă,ca să tragă ăla tare ,să nu promoveze dinamo! Aia cu.....a ținut becali cu dinamo,e o maaaare vrăjeală! La fel cum anul trecut a făcut totul să i retrogradeze,așa și acum,becali nu a vrut săpromoveze dinamo! Doar dinamo bucurești!

Da, mare sperietoare dinamo...vorbim de unii care se chinuie sa fiinteze de vreo 10-12 ani cel putin, care trebuiau sa fie in faliment pana acum, care nu ies bine dintr-o insolventa...ca intra in alta, care trebuiau sa mai retrogradeze o data, dar au marit astia numarul de echipe din prima liga ca sa-i tina etc. Intr-adevar, mare sperietoare dinamo :))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează