FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Când a mințit Becali? Acum susține că nu i-a dat bani la cazinou fostului președinte CCA, în 2010 spunea cu totul altceva!

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 11:13 / Actualizat luni, 23 mai 2022 14:25

Gigi Becali (63 de ani) susține că a refuzat să-i împrumute bani la cazinou lui Nicolae Grigorescu (66), fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. În 2010, patronul FCSB spunea altceva: „Mi-a cerut o dată 50.000 de euro, altă dată 30.000. I-am dat”.

În această dimineață, încercând să demonstreze că a jucat tot timpul curat de când a preluat-o pe FCSB, Gigi Becali a susținut că a avut șansa de a-l împrumuta cu bani pe timișoreanul Nicolae Grigorescu, fost președinte al CCA, dar că ar fi refuzat pentru a nu isca suspiciuni.

În 2010, însă, spunea cu totul altceva.

Prima mutare pe care PSG o pregătește după ce a semnat cu Mbappe » Startul francez a cerut un jucător de la Barcelona, iar Al Khelaifi negociază personal
PSG
Prima mutare pe care PSG o pregătește după ce a semnat cu Mbappe » Startul francez a cerut un jucător de la Barcelona, iar Al Khelaifi negociază personal

Ce a declarat Gigi Becali astăzi?

Dacă voiam să fac hoție, luam 20 de campionate cu arbitrii, dar nu am vrut să fac. Altfel, hă-hă... arbitrul ăla de la Timișoara juca cu mine la masă. Cum îl chema? Grigorescu, da. Juca cu mine la masă. Cerea împrumut și nu-i dădeam.

I-am zis: «Nu-ți dau, mi-e frică, se interpretează. Cine știe, dacă-ți dau împrumut poate-mi faci vreun favor, și nu vreau».

Da, era președinte pe atunci. Dacă eu îi dădeam atunci... «Ia bă, cât vrei, 20.000? Ia 100.000, sau 500.000», care era problema? Și aș fi fost campion, campion, campion.

Dar am zis că vreau să fiu campion pe drept, pentru că cel ce nu respectă regula nu primește cununa, spune sfântul Apostol Pavel.

- Gigi Becali, la Pro Arena

Ce spunea Gigi Becali în 2010? 

E om de cazinou (n.r. - despre Grigorescu), îl cunosc bine. Îl respect ca om. L-am şi ajutat de câteva ori. 

Mi-a cerut o dată 50.000 de euro şi altă dată 30.000. I-am dat, că la vremea respectivă banii ăştia nu însemnau nimic pentru mine

Nu mi i-a dat înapoi, dar nici eu nu i-am cerut.

- Gigi Becali, la GSP TV

Nicolae Grigorescu, ultimul arbitru român prezent la o Cupă Mondială

Fost arbitru asistent, Nicolae Grigorescu a arbitrat 9 partide la turnee finale (5 la Cupa Mondială din 1998 și 4 la EURO 2000). Are în CV și o finală de Champions League, Ajax - Milan în 1995, la Viena, când Ion Crăciunescu a fost la centru.

Grigorescu a purtat ecusonul FIFA vreme de 6 ani, între 1994 și 2000. După retragerea din cariera de arbitru, a fost vicepreședinte și președinte al CCA, ulterior observator și supervizor UEFA. 

În vara lui 2020, Grigorescu a primit o sentință cu închisoare din partea Judecătoriei Timișoara pentru că a condus mașina sub influența alcoolului, în vara anului 2019.

Sentința prevedea însă amânarea executării pedepsei, punerea sub supraveghere timp de 2 ani și efectuarea a 40 de ore în folosul comunității.

Când a mințit Becali? Acum susține că nu i-a dat bani la cazinou fostului președinte CCA, în 2010 spunea cu totul altceva!
Nicolae Grigorescu

Gigi Becali: „Dacă voiam să fiu campion, trebuia să dau bani Iașiului”

În cadrul aceleiași intervenții telefonice, Becali a amintit de meciul cu Poli Iași din finalul sezonului 2017/2018. Pe 7 mai, cu 3 etape înainte de finalul sezonului, CSMS Iași a învins-o pe FCSB în play-off, scor 1-0, iar clubul lui Gigi Becali a pierdut titlul, având în final un punct mai puțin decât CFR Cluj.

Pe 22 mai 2018, Gigi Becali anunța la TV că „mă costa 200.000 şi eram campioni acum, însă mă pedepsea Dumnezeu şi nu ajungeam nici în grupele Europa League. Mai multe detalii nu dau”.

În februarie 2020, Gigi Becali detalia: „Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: «domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul»”.

Astăzi, a declarat: „Am jucat cu Iașiul, ne trebuia un egal, când a dat Cristea golul ăla. Ei erau în 10 oameni și ne-au dat gol, dacă voiam să fiu campion spuneam: «Ia mă, cât ne-ați cerut? Luați dublu». Că nici n-au cerut mult”.

VIDEO Anton Petrea, după FCSB - CFR Cluj 3-1: „Am terminat sezonul cu fruntea sus!”

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Edi Iordănescu are bătăi de cap » Ce probleme de lot are înainte de meciurile de care depind viitorul său

Mesaj dur pentru jucătorii lui Dinamo înainte de returul cu U Cluj: „Dacă o duc pe Dinamo în «B», să dea foc carnetelor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
Laguioleq
Laguioleq  •  24 Mai 2022, 11:18

Gigiu spune ceva în 2000 şi altceva din 5 în 5 anipînă în 2022, toate posturile îl transmit fiindcă nu au ce altceva; trebuie şi ei să trăiască din ceva. *** Cu trecerea timpului ciclu se scurtează, deci vom avea o abundență de transmisii TV în viitor. Omul din popor ce nu cunoaşte căci nu-şi pierde vremea cu cititul, numeşte asta , banal = minciună.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Bumbisor
Bumbisor  •  24 Mai 2022, 06:13

Dacă se spovedește după poate minți cât vrea. Așa e religia. La islamiști mai e și partea că dacă minte un necredincios, nu e minciună. Deci, lăsați pe Dzeu să-l judece pe Becali.

hristo33
hristo33  •  24 Mai 2022, 01:36
Postat de anticenzuralasport pe 23 Mai 2022, 15:04

Este jignitor pentru mine sa citesc in GSP cum sunt permise jignirile la persoana

iti raspunzi singur, trandafire? ***)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează