FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

12 ZILE PÂNĂ LA LIGA NAȚIUNILOR Edi Iordănescu are bătăi de cap » Ce probleme de lot are înainte de meciurile de care depind viitorul său

Articol de , - Publicat luni, 23 mai 2022 08:10 / Actualizat luni, 23 mai 2022 09:34

Selecționerul Edward Iordănescu are deja câteva probleme cu absențele pentru acțiunea de 4 meciuri în iunie, în Liga Națiunilor, competiție de care depinde viitorul său pe banca naționalei României.

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la debutul oficial al lui Edward Iordănescu pe banca tehnică a naționalei, în cea de-a treia ediție a Ligii Națiunilor.

Doar în prima am reușit să prindem barajul pentru Euro 2020, cu Cosmin Contra, dar succesorul său, Mirel Rădoi, a pierdut prima fază a play-off-ului, cu Islanda (1-2).

Pentru noul selecționer este un moment extrem de important, doar clasarea pe primele două locuri, într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Finlanda, asigurându-i continuitatea și pentru preliminariile clasice ale Euro 2024.

Probleme mari pentru Edi Iordănescu. Un titular s-a operat, iar alt tricolor s-a accidentat
ECHIPA NAȚIONALĂ
Probleme mari pentru Edi Iordănescu. Un titular s-a operat, iar alt tricolor s-a accidentat

La locul 3, Comisia Tehnică a FRF ar urma să decidă, pe baza rezultatelor și a jocului, dacă se va mai continua cu el, iar dacă ar termina grupa pe ultimul loc, ar fi automat demis.

România, 4 meciuri în 11 zile

Marți, Edward Iordănescu va anunța lotul pentru primele sale jocuri oficiale, care, în premieră la astfel de competiții, se vor disputa patru în numai 11 zile, în intervalul 4-14 iunie, primele două fiind în deplasare, în Muntenegru și în Bosnia.

Ultimele două partide din grupă vor fi pe 23 septembrie, în deplasare, cu Finlanda, și pe 26 septembrie, acasă, cu Bosnia. Câștigătoarea grupei ar urma să promoveze în Divizia A, în timp ce ultimul loc duce direct la retrogradarea în Divizia C. 

O clasare în primele două locuri ar putea aduce României un loc la barajul pentru Euro 2024, în funcție de echipele calificate direct, din preliminariile clasice.

Ganea, accidentat. Ștefănescu, în cărți

Deocamdată, din cei 27 de tricolori care joacă în străinătate şi au primit convocări preliminare, cel puțin trei nu vor putea veni la lot. Nicolae Stanciu nu a jucat vreun meci oficial din decembrie, campionatul din China fiind amânat pentru începutul lunii viitoare, din cauza pandemiei. 

Și Cristi Ganea s-a accidentat, el lipsind în ultimele 4 runde de la echipa de club, Aris Salonic.

În locul său, pentru banda stângă, ar putea fi chemat Marius Ștefănescu, de la Sepsi, jucătorul care a decis câștigătoarea Cupei României și care a impresionat în ultimul timp prin evoluțiile sale. 

Nici Dennis Man nu și-a revenit după o entorsă la gleznă.

Mihai Bordeianu se operează

În plus, mijlocașul central Mihai Bordeianu, de la CFR, l-a anunțat pe selecționer că urmează să facă o operație, astfel că va lipsi și el de la următoarea acțiune a naționalei.

Una la care, din cauza numărului de meciuri într-un interval atât de scurt, Edward Iordănescu intenționează să convoace un număr mai mare de jucători, 29-30, inclusiv 4 portari.

Programul naționalei în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România, ora 21:45, Podgorica 
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 20:45, Zenica 
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești 
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești 
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45 
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Adrian Mihalcea îi ține partea lui Edward Iordănescu: „Problema națioalei nu este selecționerul”

Citește și: 

Portretul făcut de italieni lui Daniel Boloca, surpriza selecționerului + De ce l-a refuzat pe Hagi

Omul-trofeu s-a răzgândit după FCSB - CFR Cluj și a anunțat că nu-i mai vine să se retragă: „Ah, vrea să continue?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
breitner
breitner  •  23 Mai 2022, 16:14

Ce probleme are in afara ca nu exista niciun fotbalist roman (doar jucatori de fotbal si aia mediocrii (hagi nu mai spune nimic?)?! Deci cu "materia prima" de slaba calitate antrenorul trebuie sa iasa la rampa!

fibra
fibra  •  23 Mai 2022, 12:53

Edi sau altul ar avea o mare realizare sa scoata 5 puncte din cele 4 meciuri.Eu unul nu vad cum.

vasileroaita
vasileroaita  •  23 Mai 2022, 11:45

Nu are Edi probleme. I se va comunica in timp util pe cine sa convoace la Nationala! Acum e putin ocupat nea Gigi...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează