FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Probleme mari pentru Edi Iordănescu. Un titular s-a operat, iar alt tricolor s-a accidentat

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2022 16:52 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 17:12

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) se confruntă cu probleme în alcătuirea lotului pentru cele 4 meciuri de la începutul lunii iunie din Liga Națiunilor. 

• Între 4 și 14 iunie, naționala României va disputa primele meciuri oficiale din mandatul lui Edi Iordănescu, toate în grupa de Nations League: Muntenegru (4 iunie/Podgorica), Bosnia (7 iunie/Zenica), Finlanda (11 iunie/Giulești), Muntenegru (14 iunie/Giulești). 
Iordănescu a anunțat o listă preliminară cu 27 de stranieri

Răsturnare de situație la liderul Serie A! AC Milan, tranzacție de 1,3 miliarde de dolari
SERIE A
Răsturnare de situație la liderul Serie A! AC Milan, tranzacție de 1,3 miliarde de dolari

Bordeianu, OUT din lot. Probleme și la fundaș stânga

Pe lângă Ianis Hagi, în plin proces de recuperare după operația la genunchi, Dennis Man, accidentat la gleznă, și Nicolae Stanciu, fără meci oficial de 6 luni, Edi nu se poate baza nici pe Mihai Bordeianu, de la campioana CFR Cluj.

Mijlocașul central de 30 de ani a ieșit din calcule, după ce l-a anunțat pe selecționer că trebuie să se opereze de urgență de o afecțiune pe care a tot amânat-o.

 Indisponibilitatea lui Bordeianu îi provoacă mari bătăi de cap lui Iordănescu jr. în a găsi o soluție de închizător, care să dea randament în sistemul preferat de antrenorul naționalei, 4-3-3. 

Readus la națională, după două selecții bifate în 2019, Bordeianu a fost titularizat de Iordănescu jr. la primul său meci ca selecționer, amicalul cu Grecia (0-1), iar în testul cu Israel (2-2) l-a încercat la închidere și pe Marius Marin. 

O altă variantă ar fi avansarea căpitanului Vlad Chiricheș în fața apărării. Ilie Dumitrescu chiar a lansat această idee ca fundașul lui Sassuolo să fie utilizat la națională ca „închizător”, considerând că Vlad are calitățile necesare pentru a face față cu brio acolo. 

Un alt post descoperit este cel de fundaș stânga. După retragerea lui Alin Toșca de la națională, Nicușor Bancu a rămas fără dublură, iar selecționerul și-a îndreptat atenția spre Cristi Ganea (27 de ani), de la Aris Salonic. 

Fostul jucător al Farului a fost inclus în lotul lărgit, numărându-se printre cei 27 de ”stranieri”, care au primit telegrame preliminare, dar s-a accidentat la genunchi și sunt șanse mici să fie prezent la reunirea lotul. Cristi Ganea nu a mai jucat deloc în ultimele 4 etape în Grecia. 

Așteaptă convocarea, dar o merită? Ce spun cifrele despre Niczuly, portarul care a avertizat că ar juca pentru Ungaria + Opinia lui Duckadam: „E foarte bun, dar...”

Portretul făcut de italieni lui Daniel Boloca, surpriza selecționerului + De ce l-a refuzat pe Hagi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
tavinu
tavinu  •  21 Mai 2022, 18:52

pariu ca ghicesc in proportie de 95 % lotul : Portari: Nita, Aionei,M Popa Fundasi : Ratiu , Manea ,Ov Popescu, Chiriches, Adi Rus, Nedelcearu,Burca, Cr Ganea, Camora Mijlocasi : Tanase, Olaru, Al. Cretu,R Marin, Cicaldau, Stanciu,M Marin,Al Maxim,Mihaila,Stefanescu , Oct Popescu ,Mitrita Atacanti: Alibec ,Ivan, Puscas,Fl Coman

vasileroaita
vasileroaita  •  21 Mai 2022, 18:36
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Mai 2022, 18:31

edy politico ...nu face el echipa ...

Orice soluție este mai bună decât Edi Politicul!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Mai 2022, 18:31

edy politico ...nu face el echipa ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează