FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A făcut Tarom concedieri pe baza unei caricaturi din Gazetă? » Episodul care a făcut valuri, în direct, la Europa FM: „Nu a fost și articol, aveți dreptate”

Gigi Becali, la începuturile aventurii în Ghencea
Gigi Becali, la începuturile aventurii în Ghencea

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2021 08:12 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 08:40

Un episod din Gazetă, vechi de 18 ani și petrecut înainte de meciul Liverpool - Steaua, a făcut valuri în direct la radio Europa FM săptămâna trecută. Rectificările ulterioare n-au mai ajuns la public, așa că le scoatem noi în față.

Săptămâna trecută, în emisiunea Rațiunea Zilei, realizată de Cătălin Striblea la Europa FM, a intervenit telefonic un fost pilot de avion de la TAROM, care a dorit să intre în dialog cu Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea-GSP, invitat în studio.

1. „Ați publicat un articol! Mare nedreptate!” 

Pe un ton ferm, ascultătorul i-a reproșat lui Tolontan felul în care Gazeta a tratat în 2003 (atunci când el era redactor-șef al ziarului) un subiect în care pilotul era implicat direct. 

"Eu am fost pilotul aeronavei cu care Steaua a plecat la Liverpool, în toamna lui 2003. Atunci, Gigi Becali a fost acuzat că a trecut granița cu 300.000 de dolari cash, deşi limita era de cel mult 10.000 de dolari, iar Gazeta Sporturilor a scris că eu am fost cel care l-am ajutat pe Becali și pentru acest lucru m-am și ales cu ceva bacșiș. 

O mare minciună, din cauza căreia eu am avut de suferit și de mulți ani tot caut prilejul de a intra în direct cu domnul Tolontan. După ce am fost ironizat într-o caricatură în ziar, am observat ulterior că nu mai sunt delegat în curse de TAROM. 

Am întrebat ce se întâmplă și mi s-a spus «Păi, nu ți-ai tras suficient de la Becali?», moment în care mi s-a arătat ziarul, în care eram și ironizat în cadrul unei caricaturi. Ulterior am fost nevoit să plec de la TAROM. Am suferit enorm din cauza celor scrise în ziar, mi s-a făcut o mare nedreptate", a spus Dumitru Oprișiu.

Oprișiu este unul dintre piloții remarcați de colegii de breaslă și de iubitorii aeronauticii ca o voce aparte pe grupurile de socializare, care comentează competent zona sa de expertiză.

Întrebat de jurnalist dacă a fost subiectul unui articol în Gazetă sau doar într-o caricatură, el a insistat: "A fost și articol, separat, dar și caricatură! Am păstrat ziarul, îl am, dacă vreți vi le arăt".

2. „Nu a fost articol, aveți dreptate ...” 

Chiar a doua zi după episodul tensionat de la Europa FM, redacția a verificat arhiva ziarului și nu a găsit nici un articol care să conțină ceea ce susținea fostul pilot. Ci doar o simplă caricatură. 

"Într-adevăr, aveți dreptate, nu a existat un articol, ci doar o caricatură, cu textul ei de descriere. Eu am trăit cu impresia că a fost și un articol... L-am sunat și pe domnul Striblea, să-i transmit că am spus greșit ceea ce am zis în emisiune. Să-i transmiteți și lui Cătălin Tolontan", a punctat Oprișiu, contactat de GSP. 

Fair-play, Oprișiu îl sunase din proprie inițiativă pe Cătălin Striblea, gazda emisiunii, să-i spună că a greșit și că a descoperit că era vorba doar despre o caricatură.

3. A făcut Tarom concedieri pe baza unui pamflet?

Aceasta este caricatura apărută atunci în Gazetă:

A făcut Tarom concedieri pe baza unei caricaturi din Gazetă? » Episodul care a făcut valuri, în direct, la Europa FM: „Nu a fost și articol, aveți dreptate”

Conform fostului pilot, el s-ar fi despărțit de Tarom exclusiv pe baza acestei caricaturi și a textelor atașate, deși o caricatură, prin definiție, este „o reprezentare grafică cu intenție satirică sau umoristică”, un pamflet, nu poate fi tratată ca o știre sau ca un articol de presă bazat pe informații verificate. 

Pe de altă parte, explicația acelei caricaturi era, într-adevăr, exagerată și Gazeta regretă apariția ei în acea formă. După plecarea din Tarom, pilotul Oprișiu a ajuns în Golf, unde a lucrat pentru una dintre cele mai apreciate companii din lume, Qatar Airways. 

Să sperăm că Tarom nu își mai face politica de personal după caricaturile din ziare

Citește și alte știri de actualitate:

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Cine a stat cel mai bine la capitolul U21 în acest sezon? FCSB e lider, Dinamo pe un loc umilitor!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
4325959810834432
Eugen Stanculescu  •  07 Octombrie 2021, 18:46

O mare minciuna!!! Pilotul ala bate campii. Daca GSP sau Dl. Striblea intreba la Steaua se descoperea repede minciuna. Am fost in acel avion. Nu a fost al companiei Tarom. Nici nu aveau in dotare un avion asa mare. Avionul era un Airbus 340 inchiriat de la o companie din Siria. Echipajul a fost in totalitate sirian si pe parcursul celor trei zile au locuit la unul dintre hotelurile rezervate de Steaua. PS: Cu toata opozitia insotitoarelor de bord Gigi a aprins tigara si i a indemnat si pe ceilalti fumatori sa faca la fel, lucru care s a si intamplat... :)

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  06 Iunie 2021, 04:19
Postat de talpaiadului pe 05 Iunie 2021, 16:15

Nu cred ca Tarom a dat afara un pilot numai pe baza acelei caricaturi. Probabil s-a facut o ancheta in urma careia s-a stabilit ca pilotul chiar a gresit cu ceva. Eu nu sunt fan Tolontan, nici pe departe, dar cred ca el nu are nici o vina aici, e o caricatura buna care merita publicata. Pilotul, daca Tarom i-a facut o nedreptate, putea sa dea compania in judecata atunci, nu sa taca malc si sa vina cu reprosuri adresate Gazetei la 18 ani dupa incident...

Nu l-a dat afată. Tu nu ai citit articolul? Nu i-a mai dat zboruri. El a plecat de la Tarom.

talpaiadului
talpaiadului  •  05 Iunie 2021, 16:15

Nu cred ca Tarom a dat afara un pilot numai pe baza acelei caricaturi. Probabil s-a facut o ancheta in urma careia s-a stabilit ca pilotul chiar a gresit cu ceva. Eu nu sunt fan Tolontan, nici pe departe, dar cred ca el nu are nici o vina aici, e o caricatura buna care merita publicata. Pilotul, daca Tarom i-a facut o nedreptate, putea sa dea compania in judecata atunci, nu sa taca malc si sa vina cu reprosuri adresate Gazetei la 18 ani dupa incident...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează