FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Ianis Hagi, în duelul Anglia - România 2-4 din 2019 / FOTO: Imago Images
Ianis Hagi, în duelul Anglia - România 2-4 din 2019 / FOTO: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 05 iunie 2021 07:42 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 08:20

ANGLIA - ROMÂNIA. În loturile celor două echipe care se vor înfrunta duminică seară la Middlesbrough se regăsesc câte 4 titulari din meciul de la Euro U21, din 2019, când România a învins Anglia cu 4-2. 

În plus, la „tricolori” mai sunt alte două rezerve de atunci. Britanicii ne domină net la creșterea valorică. 

Au trecut aproape doi ani de la confruntarea de la Euro U21, când naționala condusă de Mirel Rădoi învingea Anglia, în grupe, cu 4-2, prin golurile marcate de Pușcaș, I. Hagi, Fl. Coman (2), respectiv Gray și Abraham. 

Atunci, România mergea mai departe, fiind învinsă de Germania în semifinale, iar Anglia, una dintre marile favorite, pleca acasă. De atunci, mai mulți fotbalişti de la cele două echipe au ajuns la naționalele mari. 

Dar, în perspectiva meciului de mâine, de la Middlesbrough, în cele două loturi se regăsesc câte 4 jucători din acel meci direct din 2019: Dean Henderson, Mason Mount, Dominic Calvert Lewin și Phil Foden, respectiv Ionuț Nedelcearu, Alexandru Cicâldău, Andrei Ivan și Ianis Hagi

În actualul lot al României, care s-a deplasat la Middlesbrough, se regăsesc și alți doi foști de la tineret, dar care au fost rezerve la partida directă din 2019, Adrian Rus și Darius Olaru.

Anglia - Româna. Ei în lotul de Euro, noi în cel de sparring

I-am învins atunci, însă din acel moment, traiectoriile carierelor acestor jucători au fost complet diferite. 

Dacă englezii au progresat, crescându-și exponențial cota de piață, cu zeci de milioane de euro, ai noștri au cam stagnat. Cu două excepții, Ianis Hagi și Nedelcearu. 

Cei 4 englezi fac parte din lotul oficial pentru Euro 2020, care va începe în curând. Cei 6 români au fost convocați la lotul de seniori, de același selecționer, dar deocamdată doar pentru un amical. În care britanicii pregătesc turneul final continental, competiție pe care noi am ratat-o.

Iată cum arată o comparație a carierelor acestor 10 jucători în ultimii doi ani:

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

VIDEO Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP: „N-am cum să mă schimb! Poate vine cineva care să vă mulțumească”

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO „Avem lotul conturat” » Ultimele detalii înaintea Jocurilor Olimpice: „Vrem o medalie”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
rumunek
rumunek  •  05 Iunie 2021, 16:41

Comparațiile astea nu au nici un sens. Henderson valora 7 milioane și lua niște goluri de toată jena. Dacă nu era englez nu ajungea nici la MU U23, nici la echipa mare acum. Și lista de portari dezastru englezi, supra-evaluați și trecuți pe la echipe pe unde alții talentați doar visează să ajungă, e foarte lungă. Mount și Foden da, valorează acum sumele acelea, atunci însă nimeni nu poate spune de ce valorau 12 sau 25 de milioane, fără un meci în Premier League. Cred că trebuie calculat altfel, ținând cont că un englez tânăr, indiferent de perspectivele pe care le are, valorează milioane și cu atât se tranzacționează doar între echipele din Anglia, care au bugete imense. Însă nimeni din Spania, Germania, Italia, Franța, nu dă acești bani pe ei. Un român costă pentru italieni 8 milioane și se așteaptă de la el să rezolve meciuri, în schimb un fundaș lateral italian costă cam tot atât pentru aceeași echipă și nu e neapărat titular. Sunt niște lucruri de care trebuie ținut cont atunci când facem comparații de genul acesta. Noi am dus subiectivismul în partea cealaltă, îi desconsiderăm pe ai noștri în loc să-i supra-apreciem. Probabil asta se vinde.

robotzel
robotzel  •  05 Iunie 2021, 15:52

Regula u21 face sa creeze autosatisfacție pentru jucătorii tineri că indiferent daca sunt buni sau nu au loc asigurat in primul 11. Este stupida regula asta.

adriann_
adriann_  •  05 Iunie 2021, 11:54

Rezolva Mirel, incepe cu Vlad in poarta si Olaru piesa grea la mijloc si pana la pauza e 3-0 pentru englezi. Totul pentru cioban, nimic pentru ROmania, asta e deviza cuplului Stoichita-Radoi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close