FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

VIDEO „Avem lotul conturat” » Ultimele detalii înaintea Jocurilor Olimpice: „Vrem o medalie”

Nicolae Dică / foto: frf.ro
Nicolae Dică / foto: frf.ro

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 16:29 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 17:00

Nicolae Dică s-a molipsit de entuziasm de la tinerii jucători pe care-i antrenează la Marbella și este optimist înaintea amicalului de sâmbătă, cu Mexic, meci care va începe la ora 21:00.

România U23 va juca sâmbătă, de la ora 21:00, ora la București, primul amical al stagiului spaniol contra selecționatei Mexicului, pentru ca marți seară, de la aceeași oră, sub privirile lui Mirel Rădoi, cel ce va conduce formația la Tokio, tricolorii să se dueleze cu Australia. 

De la începutul săptămânii la Marbella, tricolorii s-au antrenat de zor sub comanda lui Nicolae Dică, tehnicianul acestui cantonament, unul dintre oamenii de încredere ai lui Rădoi. 

Cu Mexic, vor lipsi Baiaram (contuzie pe mușchi) și Pașcanu (contractură, a sosit cu probleme în Spania). Nicolae Dică a refuzat oferta revenirii la FCSB, în urmă cu câteva săptămâni, după negocierile cu Gigi Becali, și este favorit să devină selecționerul echipei naționale de tineret, U21.

Nicolae Dică, înaintea Jocurilor Olimpice: „Avem lotul conturat”

  • „Cluburile trebuie să înțeleagă că e o competiție importantă, că România merge după jumătate de secol la un astfel de turneu, că jucătorii își doresc să meargă la Olimpiadă, trebuie să ajungem un consens”
  • „Avem lotul conturat în linii mari, să vedem ce jucători vom putea lua, vom discuta și cu Mirel Rădoi, astfel să luăm cele mai bune decizii”
  • „Jucătorii sunt foarte implicați în antrenamente, acest lucru e pozitiv, important e să aibă curaj și la meciuri”
  • „Sunt un antrenor ofensiv, îmi place ca echipa mea să controleze jocul, cu orice adversar, așa gândesc eu. Îmi doresc ca fotbalul românesc să se dezvolte astfel, să dominăm echipe puternice”
  • „Sută la sută am aceeași încredere ca și jucătorii. Cred că vom putea obține o medalie. Nu va fi ușor, dar sperăm. Și amicalele cu Mexic și cu Australia sunt importante, ambele participante la Olimpiadă. Mexicul a venit aici, la Marbella, cu 90 la sută dintre jucătorii ce vor fi la Tokio, cu foarte mulți fotbaliști tehnici”
  • „Mesajul meu pentru jucători este să aibă curaj, încredere și să fie uniți. Cu aceste lucruri vom face performanță”
  • „De la mine aș vrea să ofer tinerilor jucători inteligența în joc. Eu cred că am avut această calitate și am avut realizări foarte bune”
  • „Dacă seamănă vreunul cu mine? Sunt doi jucători care-mi plac foarte mult, pe care i-am adus la lot, Miculescu și Tavi Popescu. Tavi este mai rapid decât mine, ce e drept, dar Miculescu este cam pe același profil cu mine. Îmi plac mult. Sper să continue cu aceeași ambiție și să urce în carieră”
  • „Sunt la echipa națională, dar răspund de ce m-am dus să vorbesc cu Gigi Becali pentru FCSB: era normal să merg la o discuție cu dânsul, fiindcă am petrecut un an și jumătate ca antrenor principal acolo, după ce am fost secund și cinci ani am fost fotbalist acolo. Am vrut să văd ce-și dorește dânsul, ce-mi doresc eu, de aceea am fost”

Îi mulțumesc lui Adi Mutu că vorbește laudativ despre mine, că m-a propus să fiu selecționer la U21, vom vedea când se va decide viitorul antrenor care va fi situația
Nicolae Dică 

Mirel Rădoi, din păcate, ca și mine, se închide el. Se spune că e bine să comunici după eșecuri, pentru că poți afla lucruri importante. Le-am urat putere celor din staff, trebuie să avem încredere în ei
Nicolae Dică 

Ivan Patzaichin este campionul olimpic cel mai reprezentativ pentru Jocurile Olimpice, dacă ar fi să aleg un român
Nicolae Dică

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi, atacat fără menajamente: „Sărăcuțul, am impresia că e teleportat de pe o altă planetă” + propuneri pentru înlocuitori

Andrei Ciobanu se destăinuie într-un dialog cu GSP » Ce ar face cu un milion de euro și în ce campionat visează să joace

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
je__
je__  •  04 Iunie 2021, 23:28
Postat de je__ pe 04 Iunie 2021, 23:16

Ar fi o sansa! La aeroport ma refer... Daca vine ***, se alege praful!

Ok, daca asa era jignitor, atunci marele, neasemuitul, inegalabilul, extraordinarul, mirificul, minunatul, fermecatorul, incantatorul, splendidul, stralucitul, exceptionalul, deosebitul, remarcabilul, adorabilul, sublimul, prea-antrenorul Radoi.

je__
je__  •  04 Iunie 2021, 23:16
Postat de nepotul_suca pe 04 Iunie 2021, 17:15

"Vrem o medalie". Hai sa visam cat mai frumos, ca sa nu ne trezim. Si eu vreau aeroport la Bailesti!

Ar fi o sansa! La aeroport ma refer... Daca vine ***, se alege praful!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

barabula20
barabula20  •  04 Iunie 2021, 21:19

Astia s atat de prostanaci ca nu isi dau seama ca s ridicoli

Vezi toate comentariile (5)
Comentează