FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Andrei Ciobanu se destăinuie într-un dialog cu GSP » Ce ar face cu un milion de euro și în ce campionat visează să joace

Andrei Ciobanu în compania busturilor unor fotbaliști celebri ai lumii, la Marbella Football Center +5   FOTO
Andrei Ciobanu în compania busturilor unor fotbaliști celebri ai lumii, la Marbella Football Center

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 09:24 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 11:49

Andrei Ciobanu, 23 de ani, visează să ajungă în La Liga şi este de părere că poate cuceri o medalie cu România U23 la Tokyo.

Andrei Ciobanu, 23 de ani, este unul dintre tinerii de viitor nu doar ai echipei sale de club, ci și ai naționalei U23 a României, care se pregătește în aceste zile la Marbella pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mijlocașul ofensiv al Viitorului a povestit episoade din viața sa, de la perioada când juca fotbal în sufragerie și spărgea bibelourile mamei până la vremea când făcea naveta pentru a-și urma visele, sperând să câștige cândva mulți bani pentru a-și împlini părinții.

10 destăinuiri ale lui Andrei Ciobanu

  1. „Copil fiind, la Bârlad, jucam fotbal în sufragerie alături de vărul meu. Ne făceam porți din ciorapi. Și mai nimeream bibelourile mamei. Bine, și la bunici, tot cu asta mă îndeletniceam. Am spart câteva, îți dai seama. Mă mai certau, mai primeam câte o pedeapsă.
  2. În clasa I, ne-a pus învățătoarea să desenăm ceea ce vrem să devenim. Eu am făcut un fotbalist. Asta mi-am dorit să fiu de la 6 ani, de când am apucat-o pe acest drum.
  3. Părinții mi-au spus să nu mă dau bătut niciodată și să merg tot înainte. Tata mi-a spus mereu să fiu responsabil, punctualitatea este pe locul 1 pentru el. Am luat chestiile astea de la tata.
  4. Cu primii bani câștigați în fotbal mi-am cumpărat o pereche de ghete. De mic, am avut «mania» asta, să am ghete multe de fotbal. Aici, în cantonament, am patru perechi, la Viitorul mai am patru.
  5. Mă gândesc că din fotbal aș putea obține mulți bani. Mi-aș face familia fericită cu ei. Ce-aș face cu un milion de euro? O casă părinților mei și, apoi, m-aș lansa în afaceri. În imobiliare. E o sursă bună de a face bani. Aș încerca să cumpăr cât mai multe apartamente.
  6. Familia mea este modestă, nu neapărat lipsită de posibilități. Eram cu doi colegi de la Bârlad, făceam naveta în fiecare dimineață la Vaslui la o sală de sport, lângă ștrand, era un teren de ciment. Apoi, trebuia să fiu la ora 13:00 la cursuri, la școala numărul 8 din Bârlad. Făceam 45 de minute. Plecam dimineața la ora 7:00 și pe ger, și pe zloată, și pe arșiță. M-a călit acest detaliu. De mic să faci drumuri mereu...
  7. M-am apucat la 7 ani de fotbal, la 10 ani deja mergeam la Vaslui. Câteodată, când avea tata liber sau părinții celorlalți colegi puteau, mergeam cu un adult. Dar mergeam de multe ori singuri. Era o obișnuință, nu mi se părea ciudat.
  8. Eu îmi doresc să ajung la un nivel cât mai bun, visul meu este Spania, LaLiga. Din Spania țin cu Barcelona, dar e greu să ajung acolo. Celor de la Betis Sevilla am înțeles că le place de mine și mă urmăresc, ceva de genul acesta. Mă motivează, dar nu mă gândesc la asta. Mi-aș face rău dacă m-aș gândi la un transfer. Las să vină de la sine.
  9. Aș vrea să îmbunătățesc la mine niște lucruri, printre care să fiu mai muncitor. Apoi să am o viață cât mai sănătoasă, în privința dietei. Nu am păcate cu mâncarea, doar vreau să fiu mai atent cu ce mă hrănesc.
  10. Să mergem în Japonia să jucăm fiecare meci la victorie, așa cum am făcut-o până acum, și să luăm o medalie. Da, chiar se poate să ne luptăm la medalii. Am demonstrat în ultimii ani la Under 21 că se poate. Nu sunt doar optimist, chiar avem valoare, sunt sigur că vom face o echipă frumoasă”.
Andrei Ciobanu se destăinuie într-un dialog cu GSP » Ce ar face cu un milion de euro și în ce campionat visează să joace
Andrei prezentând un desen similar celui din clasa I de școală, când visa doar să devină fotbalist

Andrei Ciobanu în afara fotbalului:

  • „Îmi place să merg pe plajă să mă plimb, fiind la Constanța, mai merg câteodată să mănânc la restaurant, mai joc ping-pong.
  • Vacanța ideală ar fi în Maldive sau în Bali.
  • Mi-aș dori un Porsche Macan.
  • Dacă aș avea superputeri, aș vrea să zbor. Adică să fiu pilot de avion. Dar unul mai mic, privat, nu unul de pasageri”.

Golul cu Olanda a fost o mândrie. Am făcut bucuroasă o țară întreagă, familia, iubita și prietenii mei. Știu că nu pot trăi doar din acea reușită, deja a trecut, cine mai ține minte?! Trebuie să continuu să livrez goluri și assist-uri.

Nu-mi place la un fotbalist delăsarea specifică meseriei în timpul meciului. Dacă aș avea altă meserie, mi-ar plăcea să fiu scouter, am ochi. Uite trei tineri care vor exploda în viitorul sezon: Tavi Popescu, Ștefan Baiaram și Dina Grameni, de la mine de la Viitorul.

Unchiul meu din Anglia îmi trimitea tricouri cu anumiți jucători, inclusiv cu cei de la Liverpool. Mi-aș dori să joc pe Anfield Road, cu tribunele pline. Sunt fan Liverpool, dintotdeauna am ținut cu «cormoranii». Când eram mic, îmi plăcea de Steven Gerrard, iar acum îl urmăresc pe Kevin De Bruyne.

- Andrei Ciobanu

Mai multe știri despre echipa națională:

„Tricolorii” lui Dică, recompensați la Marbella » Ultimele informații din cantonamentul naționalei U23

Victor Pițurcă, interviu exploziv despre situația de la națională: „Această echipă poate mai mult. Mirel, ne trebuie rezultate!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
poptcat
poptcat  •  05 Iunie 2021, 20:18

Pare destul de inteligent. Culmea, nici nu a zis ca are vreun idol, ci "acum îl urmăresc pe Kevin De Bruyne". Cred ca, oricum, media iq-ului la mijlocasi e mai ridicata printre fotbalisti. In fine, o paralela, pt ca tot a zis ca ar investi in imobiliare. E in desfasurare "conference in Bitcoin live from Miami". In ziua 1 (cautare pe youtube cu Bitcoin 2021 Livestream - Day 1) la 5 ore si 27 min. de la inceput apare si Mayweather care se lauda cu 1 mld. $ din investitii in imobiliare. Scuze pt stilul de scris, dar ma cam grabesc Succes pt Ciobanu

magic4ever
magic4ever  •  04 Iunie 2021, 12:19

Ma mir ca nu este transferat de Cfr,Craiova sau Fcsb(unde nu i-as recomanda sa mearga pt ca o sa ceara Becali niste sume exagerate pt al vinde...plus ca Fcsb nu este o echipa profesionista din moment ce antrenorul este doar o marioneta si Becali face echipa,schimbarile....)Ciobanu este printre cei mai buni mijlocasi din liga 1.Respect Ciobanu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close