FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Mirel Rădoi, atacat fără menajamente: „Sărăcuțul, am impresia că e teleportat de pe o altă planetă” + propuneri pentru înlocuitori

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 14:20 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 14:40

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș (75 de ani) îl critică pe selecționerul Mirel Rădoi, după înfrângerea României cu Georgia, scor 1-2. 

Ioan Sdrobiș a fost deranjat de selecția făcută de Mirel Rădoi, de jocul echipei naționale, dar mai ales de declarațiile selecționerului, care a reiterat ideea că va merge pe principiile sale ofensive până la finalul mandatului. 

Ioan Sdrobiș: „Rădoi e teleportat de pe o altă planetă”

„Sărăcuțul învolburează lucrurile. Alții și alții la fiecare convocare. Merge din greșeală în greșeală. Am fost foarte curios să îi ascult interviul. Am impresia că e teleportat de pe o altă planetă! Nu are legătură cu Pământul, sărăcuțul. Plutește, picioarele lui nu sunt pe Pământ. 

Zice de principii. Păi principiile tale nu trebuie concretizate în rezultate? Principii poți să ai acasă, cum te trezești, ordinea familiei. Dar la fotbal principiile general valabile duc spre rezultate.

Sunt momente în viața unei națiuni, a unei echipe, când se petrec unele transformări. Atunci trebuie luciditate, mai ales când e vorba despre echipa națională sau de prima ligă, antrenorul trebuie să aibă experiență și greutate profesională. Nu te poți juca cum se joacă fotbalul românesc, de la națională până la ultimul club din Liga 3.

Unii sunt la școala de antrenori și încă nu au dat Bacalaureatul. Nu te poți juca cu meseria de antrenor! Cum e acum la noi? Aruncă jambierele, gata, antrenor în Liga 1. Îl cheamă nu știu cum, a fost un fotbalist de bună valoare și gata, imediat e antrenor de Liga 1. Și ne mirăm? Cât de jos am putut ajunge!”, a declarat Sdrobiș la GSP Live. 

Cu cine l-ar înlocui Sdrobiș pe Mirel Rădoi?

Victor Pițurcă, Dan Petrescu sau Cosmin Olăroiu. Toți sunt liberi de contract în prezent. 

„La ora actuală ce avem în România? Pițurcă e liber de contract. A dovedit în timp că este antrenor, față de ce avem în România. Dan Petrescu ar fi și el o soluție. Este și Olăroiu. La echipa națională olteanul ăsta urâcios (Pițurcă) este cel mai indicat”. 

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Victor Pițurcă, interviu exploziv despre situația de la națională: „Această echipă poate mai mult. Mirel, ne trebuie rezultate!”

Andrei Ciobanu se destăinuie într-un dialog cu GSP » Ce ar face cu un milion de euro și în ce campionat visează să joace

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
dan2010
dan2010  •  04 Iunie 2021, 20:09

Chiar sunt curions cat mai bate campii pana zboara afara! Ceva nu e in regula; altii in aceeasi situatie erau demisio de mult. Si daca facem bun cu Anglia... care sunt atuurile sa mai stea?

progressive
progressive  •  04 Iunie 2021, 18:23

Fotbalul romanesc s-a dus! nu vedeti fiecare echipa de traditie are o clona!

progressive
progressive  •  04 Iunie 2021, 18:15

Suntem jos de tot la toate capitolele nu doar in fotbal. Facem stadione dar nu investim in tineri, academii etc. Viitorul suna tot mai rau. Nu-mi place atmosfera la nationala. Ati vazut chipurile jucatorilor la antrenament? trist..

Vezi toate comentariile (10)
Comentează