FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali contestă decizia impusă azi de FRF: „Mergem la tribunal! Vrei să comanzi pe banii mei?”

Gigi Becali e nemulțumit după decizia luată azi în Comitetul Executiv
Gigi Becali e nemulțumit după decizia luată azi în Comitetul Executiv

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 14:25 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 15:19

Gigi Becali (63 de ani), patronul celor de la FCSB, e nemulțumit de cerința pe care FRF le-a impus-o echipelor din Liga 1. Chiar dacă regula cu doi jucători U21 va dispărea din noul sezon, cluburile vor fi obligate să direcționeze un anumit procent din buget academiilor

  • CONTEXT: Veste importantă anunțată în Comitetul Executiv al FRF de astăzi: începând din noul sezon, cluburile din Liga 1 vor mai fi obligate să folosească un singur jucător U21, nu doi, cum s-a întâmplat în precedenta ediție.
  • În schimb, patronii au primit sarcina de a investi 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024. 

Contactat de GSP.ro, latifundiarul a dezvăluit că va contesta decizia luată astăzi în Comitetul Executiv al FRF: 

„Noi am votat împotrivă! Nu, tată! Ne-au spus că suntem obligați să investim în academii. Eu oricum investesc, dar tu nu mă poți obliga să fac ceva cu banii mei. Vom contesta

Au spus că trebuie să avem nu știu ce punctaj cu academia. Noi oricum îl avem, dar nu e în regulă. Nu poți obliga cluburile să facă ceva, nu le poți face tu politica financiară. Tu mă obligi pe mine cum să fac? Nu e în regulă ca cineva să-ți comande ce să faci cu banii tăi. 

O să atacăm la Tribunal. E o chestiune economică. Nu mă poți obliga pe mine cât să investesc”, a afirmat Gigi Becali, în exclusivitate pentru GSP.ro.

FRF nu se lasă ușor: cerință pentru cluburi 

Federația a renunțat la regula cu doi jucători U21, însă reprezentanții FRF au fost aprigi la negocierile cu echipele din Liga 1: cluburile vor fi obligate să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024. 

Mai mult, academiile vor trebui să obțină 75 de puncte la clasificarea academiilor, altfe riscă amenzi de 100.000 de lei.

VIDEO Victor Becali mizează pe FCSB în sezonul viitor: „Are de toate!”

Mai multe știri din Liga 1:

Cluburile au învins! FRF schimbă regula U21 » Cum va arăta în noul sezon + clauza impusă de Federație

Gigi Becali, despre noul transfer de la FCSB: „A venit! Nu e Messi, nici Neymar, sper să nu se lovească mingea de el ca de perete”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
persanu
persanu  •  28 Iunie 2021, 14:21

Lumea nu intelege un lucru cert. Aceste reguli impuse de FRF erau strict pentru a ridica fotbalul romanesc atat ca echipe de club cat si la nationale. De ce ? Pentru simplu fapt ca echipele din Liga1 si Liga2 nu fac ceea ce fac echipele profesioniste. Toate lucreaza cu impresai si comisioane , astfel incat , este mai usor vandabil un jucator strain decat unul roman ... astfel ca echipele si impresarii pot castiga bani mai usor. Ce ii determina pe ei sa creasca fotbalul romanesc ? Nimic. Nici macar echipa a doua nu au mai vrut sa o aibe sa faca un campionat gen Primavera. Si atunci te intrebi de ce nu sunt rezultate ... rezultate nu sunt pentru ca un strain bun daca vine in Romania , el vine pentru o scurta perioada ... ce ramane mai mult de doi ani este slab de tot... Nu-l mai blamati pe Burleanu pentru ca incearca sa ii convinga pe patroni sa investeasca in jucatorii romani ... ei aleg singuri calea de a avea echipa mai slaba tinand jucatori in teren under ... In Anglia stiam ca nu ai cum sa joci in Premier League daca na ai procent din meciuri la echipa nationala in ultimii ani ... pentru ce au facut asta ? sa-si ridice competitia

lupu68
lupu68  •  28 Iunie 2021, 07:56

Bine, ma, druckeria lu' nea Jackie, daca zici tu... ca voi astia de prin Banat va pricepeti la toate, sunteti fruncea. Doar cu fotbalul stati cam prost... Dar, numai de curiozitate, palmaresul vostru pe unde a ajuns: pe la Becicherecu Mic? Ca am auzit ca acuma cu astia faceti parteneriat. In lipsa de altceva mai bun.

poli_4_ever
poli_4_ever  •  27 Iunie 2021, 23:39
Postat de lupu68 pe 27 Iunie 2021, 21:13

Apropo, ca te vad interesat de ce spune patronul "altei" echipe (cand vorbesc Dioszegi, Consiliul Local Voluntari, Ciprian Marica sau DDB, esti cam... mucles, astia toti nu te intereseaza deloc?). Ti-ai luat bilet pentru inaugurarea "cratitei" din Ghencea, noul "Templu al clonelor"?

Nu vorbi de funie in casa spanzuratului.m fc fcsb popesti leordeni e maneaua fotbalului romanesc, clona fara palmares, sigla si culori.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează