FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, șanse minime să mai ia bonusurile pe Man! Nu retrogradarea Parmei compromite clauzele

Gigi Becali e afectat financiar de parcursul dezastruos al Parmei +8   FOTO
Gigi Becali e afectat financiar de parcursul dezastruos al Parmei

Articol de , , - Publicat joi, 22 aprilie 2021 07:42 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 08:14

Retrogradarea inevitabilă a Parmei nu compromite clauzele prin care FCSB ar mai putea încasa bonusuri consistente de pe urma vânzării lui Man. Condițiile au devenit însă foarte greu de îndeplinit. Gigi Becali va rămâne, mai degrabă, doar cu 11 milioane €.

E aproape clar că Parma va retrograda în Serie B la capătul acestui sezon și e posibil ca parcursul dezastruos al galben-albaștrilor să-l lase pe Becali fără două milioane de euro. El a pronunțat un preț de 13 milioane de euro în momentul realizării „afacerii Man”. 

Rezultatele slabe ale Parmei îl afectează și pe Gigi Becali

În realitate, tranzacția a valorat 11 milioane de euro, o sumă pe care FCSB a încasat-o deja integral. Clubul din România ar mai putea să capete două milioane din niște prime condiționate de randamentul lui Dennis și de rezultatele echipei. Randamentul lui Man a fost decent, deocamdată, în Serie A, însă rezultatele foarte proaste ale Parmei au îngreunat accesarea bonusurilor în valoare totală de două milioane de euro. Echipa lui Man și a lui Mihăilă e penultima în Serie A. 

Înaintea etapei de aseară, în care a jucat pe terenul lui Juventus și a pierdut, 1-3, Parma se afla cu 10 puncte în spatele primei poziții care asigură salvarea, un loc pe care-l ocupa Benevento, și mai avea de disputat 7 partide, cu tot cu aceea de la Torino. Misiunea arată, așadar, ca una imposibil de îndeplinit.

+4 FOTO

Lui Dennis Man îi mai trebuie 13 goluri la Parma 

La totalul de două milioane de euro se poate ajunge din patru clauze diferite, de câte 500.000 de euro fiecare. Una dintre condiții: Man să marcheze 15 goluri în Serie A până în 2023. În 12 meciuri pe care le-a bifat în campionatul italian a înscris doar două goluri. 

Ar trebui să mai dea câteva goluri în sezonul acesta, dacă în campionatul următor va coborî cu Parma în Serie B. Ar însemna să mai revină în prima ligă în 2022, cel mai devreme, dacă el și echipa vor promova din prima. 

Altă condiție: Man să înscrie 25 de goluri în Serie A până în 2025. Încă o dată, șansele de îndeplinire a criteriului scad, în condițiile în care jucătorul ar petrece un an în Serie B

596 de minutea strâns Dennis în tricoul Parmei. A dat două goluri și o pasă decisivă

Bonusurile pe care le mai așteaptă Becali din Italia:

  • 500.000 de euro primește FCSB dacă Parma se califică în cupele europene măcar o dată în următoarele patru sezoane 
  • 500.000 de euro încasează roș-albaștrii dacă parmegianii termină un sezon printre primii 8 în Serie A, cu Man în echipă 
  • 500.000 de euro constituie un bonus în situația în care Man va marca 15 goluri în prima ligă italiană până în 2023 
  • 500.000 de euro se mai adaugă dacă Dennis va înscrie 25 de goluri în Serie A până în iunie 2025

Mai scump decât a fost Man poate să fie Octavian Popescu. El e un fenomen, cred că Becali ar putea să ia și acum 15 milioane de euro în schimbul lui, mai ales dacă în afacere e implicat un agent bun, cu relații - Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

Cum procedează Parma cu Man și Mihăilă?

Parma ar putea să încerce să-i vândă pe Man și pe Mihăilă, ca să mai acopere astfel o parte dintre pagubele economice pe care i le pricinuiește retrogradarea în Serie B. 

Românii sunt tineri și au atras atenția cu câteva prestații bune în meciurile în care au fost folosiți. Parmei i-ar fi însă greu să recupereze toată suma pe care a investit-o când i-a cumpărat pe Man și pe Mihăilă. FCSB a încasat 11 milioane de euro, Craiova a luat 8,5 milioane de euro. Cu greu s-ar găsi un cumpărător care să achite aproape 20 de milioane de euro pentru doi fotbaliști care nici nu au fost titulari de bază într-o formulă care a retrogradat

Victor Becali, un agent implicat în ambele transferuri din România în Italia, nu crede că e o tragedie situația în care se află Parma: „Patronul american e dispus să suporte costurile pentru un sezon în liga a doua, a luat în calcul și scenariul acesta. Și ce dacă Man și Mihăilă merg în Serie B? Și Hagi a jucat în «B»!". Hagi a petrecut sezonul 1993-1994 la Brescia, în liga a doua italiană.

Gigi Becali, șanse minime să mai ia bonusurile pe Man! Nu retrogradarea Parmei compromite clauzele

VIDEO Rezumatul meciului Juventus - Parma 3-1

Citește și alte știri despre Dennis Man:

Dennis Man, în lumina reflectoarelor după Juventus - Parma 3-1 » Cuvinte superbe: „El a crescut cel mai mult, are un potențial enorm!”

FOTO Juventus - Parma 3-1. Man și Mihăilă, tot mai aproape de retrogradare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
jean_valjean
jean_valjean  •  22 Aprilie 2021, 15:52

Deocamdata Man a inscris doar in cele doua meciuri cu adversari la fel de slabi..Cagliari si Benevento..in meciurile cu adversari mai tari, doarme, ca de obicei.

kuba
kuba  •  22 Aprilie 2021, 13:31

*** a luat mai puțin . Undeva la €8.5 mil. Restul e can-can

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ripensistu
ripensistu  •  22 Aprilie 2021, 13:22

Orice ar fi singura voastra grija ramane cati bani mai ia penalul Ghighi, altceva nu conteza.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează