FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, luare de poziție categorică: „Dacă nu terminăm campionatul, UEFA ne evacuează din Europa”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 22:43

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit despre ipoteza ca CFR Cluj să devină campioană încă de acum, în contextul în care campioanetele din aproape toată lumea sunt întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus

  • CONTEXT: Belgia e primul campionat în care campioana ar putea fi desemnată încă de acum. Mai lipsește doar ratificarea deciziei, care ar urma să fie făcută în Adunarea Generală: liderul Jupiler League, cu 15 puncte avans, Bruges ar urma să primească titlul, trăgându-se definitiv linie cu o etapă înaintea play-off-ului. Bölöni şi Antwerp aşteaptă o decizie în privinţa Europa League.

Becali consideră că ar trebui să se găsească soluții pentru ca actualul sezon din Liga 1 să fie încheiat pe teren, nu „artificial”. 

„Dacă vreţi să vorbim de fotbal, UEFA a transmis recomandări şi spune aşa: dacă nu se vor termina campionatele, ei hotărăsc dacă ţara respectivă va mai juca în cupele europene.

Deci, şi România. Dacă nu termină pe teren, ne evacuează, intră alte 3 echipe din Spania, Italia, nu ştiu. Deci, UEFA spune că activitatea fotbalistică nu stă pe loc, campioana trebuie să fie acordată pe iarbă, sportiv”, a declarat George Becali, la Realitatea Plus. 

UEFA reacționează dur și amenință: „Asta se întâmplă dacă abandonați campionatul!”

UEFA a trimis un avertisment Belgiei, care vrea să suspende definitiv ProLeague, dar și tuturor celor care plănuiesc să-i imite pe belgieni. 

După ce Consiliul Executiv al ligii belgiene a decis ca FC Bruges să primească titlul, iar campionatul să se suspende definitiv (se ține cont de actualul clasament din Belgia), hotărâre care trebuie ratificată de Adunarea Generală, pe 15 aprilie, UEFA a reacționat extrem de dur.  

Amenințând că, dacă pune capăt întrecerii interne acum, le va interzice cluburilor belgiene să participe în ediția următoare a cupelor europene

„Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021" - Aleksander Ceferin pentru cotidianul flamand Het Nieuwsblad

Citește și alte știri despre Liga 1:

EXCLUSIV. Oficialii LPF au făcut anunțul pentru GSP: „Miza e să începem sezonul următor tot cu 14 echipe!” + mesaj pentru formațiile din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
polilula
polilula  •  05 Aprilie 2020, 08:48

Și ce dacă, bre? Nu a zis nășicul ca UEFA e rea și nesimțită? Ce nevoie ai de ei? Las ca jucam noi de noi aici asa frumos, creștin - ortodox cum îți place matale. Doar n-ai nevoie de banii lor, nu? Știi doar c ăia sunt ochiul dracului și daca vin de la papistasi sunt de 2x ori mai rai! Stai acasă, bea un ceai, mai fa un șmen, trăiește viața!

2674698209236806
Zoltan Pop  •  05 Aprilie 2020, 06:52

*** ....daca se intrerupe campionatul mai devreme atunci echipele care mai activeaza in EL si CL nu pot participa anul asta ..NU anul viitor ...Becali inreaba baetii tai ca le au ex.Tudor Mm ..si preotul sa iti indrume mintea....deci ca CFR nu mai e in competitie se poate da linistit vupa ..pentru ca merita !!! Lasa ciobantante balagareala locul 4 va asteapta ..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xxrapi
xxrapi  •  05 Aprilie 2020, 04:11

Ce articol este acesta? ***. ,, Gigi Becali, luare de poziție categorică: „Daca..." Trebuia sa ii faceti articol dedicat ca Tovarasului? Mai oameni buni ,directiva vine de la UEFA; FRF se conformeaza; cluburile o aplica,adica vor juca. Nu pentru ca e categoric nea Gheorghita,fie el si Becali.Am impresia ca sunteti din familia ,ca ziar in general,celor obedienti lui. Oricum , ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează