FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Imixtiunea lui Becali s-a transformat în paranoia: TREI episoade halucinante la FCSB!

Gigi Becali va împlini în iunie 65 de ani. Foto: Arhiva GSP
Gigi Becali va împlini în iunie 65 de ani. Foto: Arhiva GSP

Articol de , , - Publicat luni, 06 martie 2023 16:52 / Actualizat marti, 07 martie 2023 09:59

În ultima vreme, Gigi Becali, patronul FCSB, a început să aibă idei revoluționare despre schimbarea posturilor unor jucători, dar și despre strategia de joc în anumite momente. În plus, n-ar fi fost pe deplin încântat de succesul din Gruia, cu CFR Cluj, din două motive: s-a câștigat fără Dawa în teren și n-a decis el schimbările.

FCSB a pierdut la Arad, 1-3 cu UTA, iar una dintre cauzele acestui eșec poate fi și schimbarea surprinzătoare bifată la pauză de vicecampioană. Edjouma, unul dintre cei mai buni de pe teren în primele 45 de minute, a fost lăsat la cabine și în locul său a apărut Cordea. 

Înlocuirea a fost ordonată din Pipera, de către Gigi Becali, iar ea a produs o sarabandă de schimbări ca poziții în teren: Florinel Coman a trecut atacant stânga, Octavian Popescu inter, iar atacant a devenit Miculescu. Echipa s-a prăbușit efectiv după pauză, când Miculescu a fost zero barat, la fel și Tavi Popescu, în vreme ce Cordea n-a produs nimic.

Revine Cosmin Contra! Fostul selecționer, anunțat la noua echipă » Va avea un salariu impresionant!
Damac FC
Revine Cosmin Contra! Fostul selecționer, anunțat la noua echipă » Va avea un salariu impresionant!

Imixtiunea lui Becali s-a transformat în paranoia: TREI episoade halucinante la FCSB

Intervenția brutală a patronului a adus un eșec, care a împiedicat-o pe FCSB să profite de pașii greșiți făcuți de Farul și Rapid. 

Nu doar că nu e prima dată când Gigi Becali practic își sabotează propriul club, la fel s-a întâmplat și la derby-ul cu Farul, de pe Arena Națională, când chiar el a recunoscut că schimbările pe care le comandase fuseseră un fiasco, dar imixtiunea lui a devenit atât de mare încât în ultima perioadă s-au întâmplat anumite situații absolut uluitoare. Unele care n-au apărut în spațiul public și care chiar par greu de imaginat.

1. Gigi Becali, iritat de victoria cu CFR: fără Dawa și fără ordine de la el

În urmă cu o lună, FCSB a reintrat în lupta pentru titlu, după ce a repurtat un succes uriaș, chiar pe terenul campionaei en-titre, CFR, scor 1-0. Chiar dacă echipa a avut, în fara rezultatului, o prestație excelentă, Becali nu a gustat pe deplin triumful. Motivul? În primul rând, fiindcă fusese chiar primul meci în care Dawa nu evoluase, după eliminarea cu Farul, iar defensiva roș-albaștrilor, fără el în componență, a fost aproape perfectă. 

Cum Dawa e pariul lui Becali, făcut și susținut în toată această perioadă, aproape împotriva tuturor celor care susțin că stoperul camerunez nu e de nivelul FCSB-ului, Gigi a perceput victoria fără aportul lui Dawa ca pe un eșec personal.

În plus, la acel derby nu s-a implicat la schimbări și pentru că exact cu câteva zile mai devreme își asumase public că a greșit ceea ce făcuse la disputa cu Farul. Dovadă că împotriva CFR-ului, staff-ul tehnic a bifat doar 3 modificări, dintre care una pentru a trage de timp. Cum n-a avut niciun fel de implicare, Becali nu s-a simțit că a contribuit cu ceva la victoria de la Cluj, astfel că a fost extrem de reținut în a celebra, cel puțin în relația cu cei din club.

2. Gigi Becali, propunere-șoc: Edjouma atacant

Cu Compagno accidentat la un moment dat, cei din staff căutau cea mai bună soluție pentru a acoperi postul de atacant central, în condițiile în care Omrani nu era văzut ca o variantă bună, din cauza modului său delăsător de a se antrena. Atunci, Becali le-a transmis o propunere uluioare: „Să joace Edjouma vârf!”

Într-o primă fază, cei de la echipă au crezut că e vorba despre o glumă, dar au realizat imediat că Becali nu face aproape niciodată glume de acest gen. Gigi chiar vorbea serios, îl vedea și îl dorea pe mijlocașul francez număr 9. A adus chiar și argumente: „E înalt, marchează goluri, dă bine și cu capul, de ce să nu poată juca atacant?”. În cele din urmă, dorința lui Becali n-a mai fost pusă în aplicare și pentru că vârful italian a fost recuperat la timp și a putut să joace în respectivul meci.

Edjouma evolua la Botoșani ca închizător, iar după ce a venit la FCSB a fost chiar cu greu convins să joace inter într-un sistem 4-3-3, cel care l-a făcut să înțeleagă că are calități pentru a fi număr 8, mai bun decât un număr 6, a fost Nicolae Dică, fostul „principal” al vicecampioanei.

3. Transmite indicații despre strategia de pasare

Alcătuirea primului „11”, schimbările din timpul jocurilor, trecerea jucătorilor pe lista neagră, schimbarea posturilor unor fotbaliști, toate aceste lucruri nu mai sunt de ajuns pentru a satisface nevoia de intervenție a lui Gigi Becali peste atribuțiile celor din staff-ul tehnic. 

Enervat că echipa a pierdut nu mai puțin de 5 puncte la două jocuri de pe teren propriu, în care a condus multă vreme, cu Farul și CSU Craiova, patronul clubului a avut un mesaj care, iarăși, i-a lăsat interziși pe cei de la echipă. 

„De acum încolo, jucătorii trebuie să știe că atunci când avem avantaj, noi nu mai trebuie să atacăm, ci să pasăm între fundași și apoi cu portarul. Ce ne mai trebuie nouă să ajungem la poartă, dacă avem avantaj?” a fost mesajul pe care Becali l-a avut și care a ținut să ajungă inclusiv la Sorescu și compania.

Edjouma a fost al doilea cel mai bun cu UTA

În meciul cu UTA, Becali l-a scos la pauză pe Malcom, deși acesta jucase bine spre foarte bine. Dovada că nivelul său de joc a fost mult peste media echipei este topul indexului InStat, acesta fiind o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor din timpul jocurilor. 

Edjouma a fost al doilea cel mai bun de la FCSB, în ciuda faptului că a evoluat doar 45 de minute, lucru care trage mult în jos un fotbalist din perspectiva Indexului. Doar Florinel Coman, marcatorul golului roș-albaștrilor, a fost peste el.

Imixtiunea lui Becali s-a transformat în paranoia: TREI episoade halucinante la FCSB!
Malcom Edjouma a fost al doilea cel mai bun cu UTA. Foto: Instagram

Cei mai buni de la FCSB în meciul cu UTA

NUMEINDEX
Fl. Coman246
Edjouma221
Șut219
Oct. Popescu210
Dawa203
Sorescu202

De unde a început totul

Gigi Becali e patron al FCSB-ului din ianuarie 2003, însă timp de un an și jumătate, câtă vreme echipa a fost antrenată de Victor Pițurcă, totul era decis de „principal”. Becali nu doar că nu decidea absolut nimic legat de formație, dar nici măcar nu avea puterea să hotărască modul în care să arate tricourile și culoarea numerelor de pe echipament

Până în vara lui 2004, atunci când Gigi, premeditat, a decis să-l scoată din lot pe Romeo Pădureț, tocmai pentru că dorea să-l îndepărteze pe Pițurcă și știa că o astfel de imixtiune îl va determina pe tehnician să plece, exact ce s-a și petrecut

Valeriu Răchită a povestit recent cum s-au întâmplat atuci lucrurile: „Înainte de meciul cu Bistriţa, care era primul în noul campionat, ne-a chemat Piţi. El avea 4 căpitani de echipă: primul era Rădoi, al doilea eram eu, al treilea Dorinel Munteanu şi al patrulea Florentin Dumitru. Ne-a zis: «Plec! Plec de la Steaua!». Cum adică? «Păi, domnul de la Marriott, acolo avea biroul Gigi Becali, s-a făcut antrenor. A trimis pe cineva să-l dau afară pe Pădureţ». Pădureţ era un jucător de-al nostru, nu era în primii 11, dar era în lot. «Dacă accept asta, mâine te dă afară pe tine, apoi pe tine, face echipa...», asta ne-a mai zis atunci”. 

După îndepărtarea lui Pițurcă, Steaua l-a numit „principal” pe Walter Zenga.

Imixtiunea lui Becali s-a transformat în paranoia: TREI episoade halucinante la FCSB!
Gigi Becali (2004). Foto: Arhiva GSP

FCSB în cele 20 de ediții de Liga 1, cu Gigi Becali patron

  • 25% dintre sezoane s-au terminat cu FCSB în postura de campioană (de 5 ori)
  • 50% dintre campionate au fost bifate cu FCB pe locul 2 (de 10 ori)
  • 25% dintre ediții n-au avut FCSB pe unul dintre primele două locuri, cea mai slabă clasare fiind locul 6, în 2008-2009

Citește și:

N-a înțeles nimic! Momentul incredibil surprins cu Tavi Popescu pe teren

„ALERTĂ” la casele de pariuri! Ce se întâmplă înainte de Sepsi - CFR: Pușcaș se duce de urgență la meci

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (64)
Delia222
Delia222  •  08 Martie 2023, 08:14

Mi se pare ok ce face Gigi

parpalache
parpalache  •  07 Martie 2023, 17:01
Postat de anticenzuralasport pe 06 Martie 2023, 18:25

Dacă era așa Popescu și Olaru nu erau victimele cotonogarilor...Curios că nimeni nu vede duritățile permise de arbitru !!! Etapa trecuta a fost scandal pentru duritati... Acum na,le place antistelistilor...

Ce zici ca erau „artiștii”aia doi?!”Victimele cotonogarilor”?!!!Nț nț nț!Bah,ție chiar nu ți-e rușine?!Ba nene,chiar și cuviosul Gheorghe Gura de Aur s-a saturat de simularile lui Olaru!I-auzi aici-șa:„Olaru se arunca-n cap!I-am zis:De ce te arunci bah”!Cât despre plângaciosul„Tavi”-deja toți adversarii știu ca trebuie sa pastreze distanța regulamentara de 2 m,daca vor sa nu se tavaleasca pe jos prețioasa„perla”,iar ei sa se aleaga cu cartonaș!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  07 Martie 2023, 10:35

Din Specialdinaradcum a fost sabotat VAR,,...monitorul...la vestiare, iar sub el se află toate cele care asigură funcționalitatea acestuia. O persoană, neidentificată de noi (n.r. poate sunt unii care știu cine e) și-a așezat un pahar de suc chiar sub monitor. Dintr-o neatenție, paharul a fost răsturnat și lichidul a curs pe aparatura de sub monitor, peste firele conectate la energia electrică. Au fost câteva momente de panică din mai multe motive,,...

Vezi toate comentariile (64)
Comentează