FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali se crede Guardiola » Cum arată primul „11” pe care și-l dorește patronul FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 07 iunie 2022 07:06 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 07:54

Gigi Becali anunță că stoperii FCSB-ului în sezonul următor se vor alege dintre Haruț, Ovidiu Popescu și Lixandru, însă niciunul dintre ei n-a avut ca post de bază poziția de fundaș central în sezonul recent încheiat.

Gigi Becali nu mai vrea să dea bani pe achiziții, iar ultimele evenimente îl pun pe patronul clubului în postura de a inventa posturi noi pentru anumiți jucători.

Cea mai mare problemă pentru sezonul următor o reprezintă zona centrală a defensivei. Vinicius a fost lăsat să plece, cu Miron s-a reziliat contractul, iar Cristea s-a accidentat grav la națională, suferind o ruptură a ligamentelor încrucișate. Practic, FCSB nu mai are în acest moment niciun stoper de meserie.

Comparație frapantă! Cel mai valoros din Liga 1 e cel mai slab la națională
Liga Națiunilor
Comparație frapantă! Cel mai valoros din Liga 1 e cel mai slab la națională

Motiv pentru care Becali a intrat în rolul lui Pep Guardiola, care la Barcelona a produs o mutare fabuloasă: Mascherano, care evoluase la Liverpool exclusiv ca mijlocaș central, a fost trecut stoper. 

Finanțatorul roș-albaștrilor a anunțat deja că viitorul cuplu de fundași centrali va fi ales dintre Haruț, Ovidiu Popescu și Lixandru, ultimul un fotbalist care aparține de FCSB, dar care a fost mereu împrumutat până acum.

 Niciunul dintre aceștia nu e însă stoper la bază, iar în sezonul încheiat recent ei au evoluat cea mai mare parte din timp pe alte posturi decât cel de stoper.

MM Stoica îl vede stoper pe Nedelcu 

Haruț a început campionatul precedent la FCSB, unde din 8 jocuri ca titular, în unul singur a apărut în centrul defensivei. Apoi, a fost cedat la Botoșani, unde Croitoru l-a folosit des, dar l-a desemnat fundaș central în mai puțin de 50% din jocurile în care a început cu el. 

Lixandru e ultima inovație pe care o pregătește Gigi. Sezonul trecut a jucat pentru Gaz Metan și Mioveni. În cele 22 de jocuri ca titular, o singură dată a fost fundaș central, în rest a apărut în zona mediană. 

La fel stau lucrurile și în privința lui Ovidiu Popescu. Deși a apărut aproape pe toate pozițiile, o singură dată a fost folosit ca fundaș central. Nu doar patronul gândește o improvizație în apărare, ci și managerul clubului. 

Mihai Stoica îl propune ca stoper pe Dragoș Nedelcu, jucător care revine după ce a fost împrumutat în Zweite Bundesliga și la Farul. Totuși, trecerea în defensivă nu e deloc pe placul fotbalistului, care după ce a disputat ultimul joc în tricoul echipei lui Hagi a spus că „o să am o discuție cu cei de la FCSB, dar mie nu mi-ar plăcea să joc ca fundaș central, ci postul pe care mă simt cel mai bine, cel de mijlocaș”.

Ce au jucat în sezonul trecut cei 4 pe care Gigi și MM îi văd fundași centrali*

* au fost luate în calcul doar jocurile în care cei 4 au fost titulari

Denis Haruț 

  • la FCSB: de 5 ori fundaș dreapta, de două ori fundaș stânga, o dată stoper
  • la Botoșani: de 6 ori fundaș central, de 4 ori fundaș dreapta, de 3 ori mijlocaș central

33%din jocurile disputate de Haruț în sezonul trecut au fost din postura de fundaș central

Mihai Lixandru 

  • la Gaz Metan: de 7 ori mijlocaș central, de 3 ori mijlocaș dreapta, o dată mijlocaș stânga 
  • la Mioveni: de 10 ori mijlocaș central, o dată fundaș central

4,5%din meciurile jucate de Lixandru în sezonul precedent au fost ca fundaș central

Ovidiu Popescu

  • la FCSB: de 10 ori mijlocaș central, de 9 ori fundaș dreapta, o dată fundaș stânga, o dată fundaș central

4,7%din meciurile jucate de Ovidiu Popescu în campionatul trecut au fost pe poziția de stoper

Dragoș Nedelcu

  • la Fortuna Dusseldorf: de 7 ori fundaș central 
  • la Farul: de 9 ori mijlocaș central, o dată stoper

47%din partidele disputate de Nedelcu au fost ca fundaș central

Ce prim „11" își dorește Becali:
 Târnovanu - Ov. Popescu, Haruț, Dr. Nedelcu (Lixandru), Radunovici - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu

Gigi Becali se crede Guardiola » Cum arată primul „11” pe care și-l dorește patronul FCSB
Mihai Lixandru

Cu ce stoperi a luat FCSB cele 5 titluri

SezonFundașii centrali
2004-2005Rădoi - Ghionea (E. Baciu)
2005-2006Goian - Ghionea (Rădoi)
2012-2013Chiricheș - Gardoș (Szukala)
2013-2014Szukala - Gardoș (Varela)
2014-2015Varela (Tamaș) - Szukala (Toșc

MM Stoica despre Cristea: „E vinovat și el"

Singurul stoper de meserie pe care FCSB îl avea pentru sezonul viitor, Iulian Cristea, s-a accidentat grav în meciul Muntenegru - România.

Are ruptură de ligamente încrucișate și nu va mai putea evolua deloc până la finalul lui 2022. Mihai Stoica a declarat la Orange Sport că pentru gravitatea accidentării e responsabil și fotbalistul: 

„E vinovat și Cristea, motiv pentru care sunt foarte supărat pe el. De ce e vinovat? Fiindcă după ce s-a resimțit în minutul 3, trebuia să nu mai continue fiindcă eu nu cred că la acea fază a suferit ruptura. El a vrut să forțeze și apoi a cedat. 

Mi-e foarte greu să cred că a avut ruptură a ligamentului și ar mai fi putut să joace așa câteva minute". În campionatul trecut, Cristea a fost folosit de 30 ori ca titular, de 29 de ori fiind fundaș central.

VIDEO Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB: „Unii dintre colegii mei de la ASA nu au vrut. Au fost alte interese”

Citește și:

Ce are CFR și n-au FCSB și CSU Craiova » Două aspecte-cheie îi fac pe ardeleni campioni an de an

În sfârșit, pleacă Florin Tănase? Ofertă concretă pentru căpitanul FCSB + Gigi Becali confirmă negocierile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  07 Iunie 2022, 13:25
Postat de 19sevilla86 pe 07 Iunie 2022, 11:21

Tripleta faimoasa continua minciuna, dezinformarea, intoxicarea, hacuind aebitrar palmaresul Stelei si afirmand ca Steaua (vremelnic FCSB) a casrtigat 5 titluri. Asa zisisii jurnalisti sportivi nu se documenteaza din sursele oficiale (UEFA FIFA FRF LPF), unde se precizeaza clar palmaresul Stelei (FCSB), ei prefera sa citeze din ordinul de zi al cazarmii bolsevice expirate CSA si din caietul grefierului, cu toate ca nici macar in justitie nu exista o hotarare definitiva referitor la palmares! Cata dreptate avea Daum cand se referea la GSP, unde dezinformarea, manipularea, intoxicarea, sunt reperele profesionale cele mai de pret!

*** se documenteaza temeinic si fac si calcule cu zecimale pt ca nu stiu sa scrie despre altceva

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mihneailie030
mihneailie030  •  07 Iunie 2022, 12:23

Nu înțeleg ce interese sunt(dar bănuiesc) sa, l tot băgați în seamănă pe acest tâlhar??? Un om care a furat. Și care nu a plătit, pentru ce a făcut, a făcut pușcărie, foarte puțin... Cât de jos a ajuns România.... Penibil și jenant.

19sevilla86
19sevilla86  •  07 Iunie 2022, 11:27
Postat de catalynn pe 07 Iunie 2022, 09:55

Subiectul nu merita atenție, ce merita însă atenție: La Mulți Ani Clubului Sportiv al Armatei Steaua! :-)))

Oribil, odios, sinistru, ca la 33 de ani de la revolutie, in 2022, intr-o tara UE, infiintarea brutala a unei cazarmi sportive bolsevice, in 1947, sa mai fie motiv de mandrie, de sarbatoare, de aniversare! Ridicol, respingator, repugnant, la fel ca si cum am aniversa infiintarea unui CAP in Baragan (prin cooperativizare fortata), sau a intreprinderii socialiste de stat 23 August (prin nationalizare fortata). Oribil, odios, sinistru sa aniversezi intrarea bocancilor de instructie ai armatei si militiei in sportul de performanta in anii ocopatiei sovietice!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează