FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA, AZI, 21:30, DIGISPORT, LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Gigi Becali i-a dat ultimatul lui Ilie Stan: "Dacă nu baţi la Ploieşti, PLECI!"

Stan a nimerit la Steaua în cel
mai prost moment al clubului
de după ‘89 FOTOGabriel Tănasă
Stan a nimerit la Steaua în cel mai prost moment al clubului de după ‘89 FOTOGabriel Tănasă

Articol de - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2011 00:12

Antrenorul începe ”ruleta rusească” împotriva Petrolului şi va juca aşa pînă la sfîrşitul anului. Patronul i-a transmis că-l iartă pentru eliminarea din Cupă şi că nu-l interesează Europa League, cu condiţia să cîştige în campionat


Ilie Stan a cerut timp ca să reformeze Steaua, "dacă patronul m-ar lăsa pînă în retur, aş îndrepta lucrurile", dar nu-i este îndeplinită dorinţa. El a avut o discuţie cu Gigi Becali, care i-a transmis clar condiţia ca să-şi păstreze postul: "Urmează patru meciuri uşoare în campionat, pe care trebuie să le cîştigăm neapărat! Dacă mai faci un pas greşit, ne despărţim!".

Seria meciurilor "uşoare" începe azi, la Ploieşti. Orice alt rezultat decît victoria Stelei schimbă antrenorul roş-albaştrilor. Un succes împotriva "lupilor galbeni" îl păstreză pe Ilie în funcţie, dar îl obligă să abordeze tremurînd fiecare dintre următoarele trei jocuri din Liga 1: acasă cu Chiajna, apoi la Piatra-Neamţ, pe urmă iar acasă, cu FC Braşov.

Între duelurile decisive din campionat, Steaua şi Stan mai au şi meciuri în Europa League, dar Becali priveşte relaxat competiţia continentală: "Obiectivul a fost să mergem în grupe, ca să luăm vreo 4 milioane de euro. Ce facem acolo nu mai contează atît de mult".
Şi şansele ca roş-albaştrii să meargă mai departe de faza grupelor sînt oricum infime. După 0-5 la Haifa, ei sînt la patru puncte de israelieni, care ocupă acum poziţia a doua în clasamentul grupei J.

6 antrenori au îndeplinit funcţia de "principali" ai Stelei de-a lungul sezonului trecut: Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu, Lăcătuş, Cîrţu, Olăroiu

"Ştiu că e greu să existe răbdare, dar eu simt că pot să schimb echipa în bine, cu condiţia să continuu şi din retur"
Ilie Stan, antrenor Steaua

Ar fi demis cel mai rapid!
Ilie Stan doboară un record dacă pierde contra Petrolului şi e dat afară. El împlineşte tocmai azi o lună de cînd a fost numit în funcţie. Nici un tehnician n-a rezistat mai puţin în funcţie în era Becali, exceptîndu-i pe interimarii gen Pedrazzini, Ţiţi Dumitriu, Edi Iordănescu. Băiatul lui Anghel Iordănescu ar putea deveni din nou "principal", măcar pentru scurtă vreme. Anul trecut, Ilie Dumitrescu a fost dat afară după o lună şi două săptămîni şi substituit de Edi. Dumitrescu era al doilea antrenor al sezonului pentru roş-albaştri, la fel cum e cazul lui Stan acum.

De ce a ajuns Ilie în pericol să fie demis:
- De cînd a venit el, echipa are cinci meciuri oficiale, dintre care l-a cîştigat doar pe primul, cu Oţelul (2-1)
- Steaua ar împlini miercurea viitoare o lună de cînd n-a mai dat gol
- A fost eliminat de Poli Timişoara din Cupa României şi aproape a compromis şansele de calificare din Europa League, după 0-5 la Maccabi Haifa. Cu Levy, roş-albaştrii se calificaseră în grupe contra lui ŢSKA Sofia şi obţinuseră două egaluri: 0-0 cu Schalke şi 1-1 la AEK Larnaca

Echipele probabile de la Petrolul - Steaua

Petrolul: 4-2-3-1
Aşezare: 12. Zimmerman - 21. M. Tudor, 69. Sipovici, 4. Melinte, 8. P. Stoica - 26. Enescu, 2.Fl. Dumitru - 19. Opriţa, 10. Al. Buhuşi, 20. V. Negru - 11. Komazek
Antrenor: Valeriu Răchită
Rezerve: 1. Campar, 3. Petrovici, 7. Stomirovici, 15. Bărbulescu, 23. Străuţ, 25. Durovici,  92. M. Roman II
Absenţe: Mitea (neconvocat), Apostu (contract reziliat)

Steaua: 4-4-2
Aşezare: 1. Stanca - 18. N. Martinovici, 22. Galamaz, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 30. T. Bălan, 55. Bourceanu, 5. Brandan, 10. Cr. Tănase - 77. Tatu, 9. M. Costea
Antrenor: Ilie Stan
Rezereve: 12. Tătăruşanu, 7. Fl. Costea, 8. Răduţ, 19. V. Lupu, 24. Rusescu, 26. Bicfalvi, 90. Nikolici
Absenţi: Gardoş, Prepeliţă (suspendaţi), G. Matei, Emeghara, Iliev, D. Popa (accidentaţi)

Bilete: se joacă cu casa închisă.

Boloni explică de ce a refuzat Steaua
Curtat în vară de fostul manager Mihai Stoica, Ladislau Boloni spune că au fost doar discuţii de principiu cu Steaua. "Nu am ajuns pînă în momentul de a alege pentru că Steaua avea nevoie de antrenor repede fiindcă juca în Europa League. E foarte trist că dispare atmosfera care era cîndva pe Ghencea. Ce fac cei de la PAOK Salonic acum se întîmpla atunci cînd jucam noi pe Ghencea. Era un vulcan periculos pentru toţi cei care veneau să joace contra noastră şi un imbold fantastic pentru noi!",  a spus Boloni la DigiSport.

Continuă cearta
Mihai Stoica şi Narcis Răducan s-au contrat dur şi ieri. "În loc să lucreze pentru Steaua, el alerga la maraton cu familia. La meciuri, îl ia somnul pe banca de rezerve. Niciodată nu mi-a propus un jucător în viaţa lui!" a fost atacul lui MM. Replica a venit imediat de la actualul director sportiv: "Am ales să ajut copiii bolnavi de cancer, nu să bat suporterii. El critică echipa actuală, cînd el e cel care a decis lotul, l-a adus pe Gabi Matei cu patru rupturi şi normal că a făcut-o şi pe a cincea. Ascundea ofertele de jucători care nu veneau prin intermediul unor anume impresari!".

Iliev nu joacă
Steaua nu se va putea pe baza la Ploieşti pe stoperul bulgar Valentin Iliev. Acesta a părăsit accidentat terenul la meciul din Cupă cu Poli şi nu a putut fi recuperat la timp. Ilie Stan va miza astfel pe un cuplu de fundaşi centrali format din Geraldo şi Galamaz, iar pe banca de rezerve roş-albaştrii nu vor avea nici un fundaş central de meserie, deoarece Florin Gardoş este suspendat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
alb_pur
alb_pur  •  30 Octombrie 2011, 21:19

să vă fută dracu' cu tridentul în cur pe toţi ăştia de la gsp, cu site-ul vostru de căcat, ziarul vostru de căcat, televiziunea voastră de căcat şi radioul vostru de căcat!!! e a mia oară când îmi ştergeţi comentariile, deşi NU am înjurat pe nimeni! SUGEŢI PULA! ăsta îl puteţi şterge... LINIŞTIŢI!

alb_pur
alb_pur  •  30 Octombrie 2011, 21:17

acum va afla şi iliesta, pe propria piele, că la steaua un contract pe viaţă=un contract pe MAXIM 3 luni! nu e cazul lui, că oricum pleacă, cel mai târziu, la finalul turului! sunt în stare să pariez cu oricine pe contractul de la apartament!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

txt
txt  •  30 Octombrie 2011, 20:30

baaaa prostilor cand va treziti odata ??? nu vedeti ca ratatii aia de frati BOMBA si FITIL nu joaca nimic ?? de ce joaca inca la Steaua?? nu stiu cum jucau ei la Craiova dar aici e Steaua si se cer pretentii. Nu atacanti care marcheaza 1 gol in 6 LUNI !!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează