FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali îl reprofilează » Patronul Stelei a descoperit un înlocuitor surprinzător pentru Lucian Sînmărtean

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 19 februarie 2015 21:46

Chipciu a jucat cu Astra pe un post nou, mijlocaş central, o poziţie pe care Becali crede că Alex dă cel mai bun randament

Doar fundaş central şi fundaş stînga nu a jucat Alex Chipciu! Internaţionalul de 25 de ani a apărut în repriza a doua a meciului cu Astra, 3-0, pe postul de mijlocaş central, alături de Breeveld! La FC Braşov şi la Steaua, cluburile pe care le-a bifat în Liga 1 pînă acum, Alex bifase deja diverse poziţii, ca un jolly-joker: fundaş dreapta, mijlocaş dreapta şi stînga, vîrf, atacant retras.

E ideea patronului
Mutarea lui Chipciu în cuplul de mijlocaşi defensivi nu a constituit o premieră. Ex-braşoveanul a mai îndeplinit acest rol o singură dată, chiar într-o partidă de referinţă din istoria recentă a roş-albaştrilor: victoria cu Ajax, 2-0 pe Arena Naţională. Steliştii s-au calificat în "optimile" Europa League fiindcă i-au eliminat pe olandezi după executarea loviturilor de departajare.

Alex a jucat atunci în faţa apărării într-un cuplu cu Prepeliţă, o pereche inedită de mijlocaşi pe care Reghecampf a utilizat-o în condiţiile în care absentau titularii clasici, Bourceanu şi Pintilii. Succesul cu Ajax şi propria convingere că asta e poziţia perfectă pentru Chipciu îl încurajează pe Becali.

Acoperă locul lui Lucian
Patronul e sigur că postul adevărat al lui Alex e cel de mijlocaş în faţa apărării şi îl consideră cel mai potrivit înlocuitor al lui Sînmărtean din lotul actual. Reprofilarea fotbalistului e facilitată şi de structura pe care o are lotul campioanei, cu mulţi jucători buni de atac şi puţini închizători.

Chipciu a devenit important şi pentru echipa naţională ca mijlocaş ofensiv, dar Gâlcă deţine suficiente soluţii pentru tridentul din spatele vîrfului: Adi Popa, Rusescu, Tănase, Stanciu şi Iancu pot ocupa acele poziţii.

În zona din care a dispărut Sînmărtean nu există nici o variantă evidentă de înlocuitor. Alex devine posibilă pereche pentru Bourceanu, Breeveld sau Prepeliţă, recuperatorii pe care îi are la dispoziţie campioana.

3 goluri are Chipciu în 13 meciuri jucate în acest sezon în Liga 1. În toate partidele a evoluat pe poziţii ofensive, exceptînd primele 25 de minute ale jocului cu Astra, disputat miercuri

Îl ajută să plece?
Transformarea lui Chipciu din extremă în play-maker ar putea să-l ajute. Alex a rămas printre cei mai vechi din lot fiindcă nu a izbutit să prindă un transfer în străinătate, precum unii dintre colegii pe care i-a avut în ultimii ani. Chipciu e plătit cu 30.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din fotbalul românesc, dar se simte apăsat de venitul foarte mare pe care l-a obţinut în negocierile cu Becali. "Nu vreau s-o păcălesc pe Steaua, să stau doar ca să iau banii. Sper să mă transfer la un club din alt campionat. Au fost discuţii cu Dinamo Kiev, dar nu ştiu dacă a existat vreo ofertă", a comentat Alex pentru DigiSport.

Sărbătorit la hotel
Marcator al primului gol în victoria de miercuri seară cu Astra, 3-0, chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani, Cristi Tănase a avut parte de o surpriză din partea staff-ului şi a colegilor, la hotel. "Dodel" a primit un tort personalizat (foto) cu noua siglă şi toţi au ciocnit un pahar cu şampanie. "E foarte bine pentru Tase că a înscris de ziua lui, mă bucur şi că a jucat excelent", a spus Gâlcă.

S-au dat deja 2.000
După două zile de la punerea online în vînzare a biletelor pentru meciul cu Rapid din prima etapă a returului, de duminică seara, suporterii au achiziţionat aproximativ 2.000 de tichete. Acestea vor fi disponibile şi la casele stadionului din Ghencea, începînd de sîmbătă, de la ora 10:00 pînă la ora 19:00, iar duminică pînă la ora 20:30. Preţurile sînt următoarele: 5 lei - peluze, 10 şi 15 lei - tribune şi 100 de lei - fotolii.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
manty_one
manty_one  •  20 Februarie 2015, 13:18
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

in schimb tu ai un mare ccck@@ckkkat in containerul de pe umeri!:)))))))

manty_one
manty_one  •  20 Februarie 2015, 13:13
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

o sa va c0piem pe voi, o sa va injuram si o sa aruncam cu muci...flegme..seminte si in final cu pungi de urina peste banca voastra de rezerve...ce iiddi0t!.))))))))

juliusmad
juliusmad  •  20 Februarie 2015, 10:53
Postat de adi84. pe 20 Februarie 2015, 10:44

Nu joc rolul victimei absolut deloc. Ma scarbesc anumite initiative si nu, nu seamana cu stirile care se scriau inainte ci aici este relatat ca un lucru pozitiv, ceva extraordinar. Inainte erau articole in care se intrebau jurnalistii daca este decizia patronului sau nu, in ce fel este afectat antrenorul, daca s-a trecut peste decizia antrenorului. Iar titlul...:)))) Julius, nu trebuie doar sa citesti, ci trebuie sa si diseci ceea ce ai citit altfel este posibil ca in viitorul apropiat sa nu mai distingeti realitatea de fictiune :) Ideea etse ca multi oameni nu mai gandesc deloc ci ii lasa pe altii sa o faca pentru ei si asta va dauna multora!!!

e un punct de vedere.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează