FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali își pregătește aliați în play-off! Ce echipă a devenit "satelit" pentru FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2017 11:31

Mijlocașul Olimpiu Moruţan a semnat cu FCSB, dar va rămâne în Moldova, Golofca s-a întors şi el sub comanda lui Enache, unde va fi trimis şi Vlad Achim.

FCSB e sigură de prezenţa în play-off şi îşi pregăteşte deja aliaţi pentru cele mai importante 10 etape din finalul campionatului. După ce în precedentele două sezoane a avut de suferit din cauza unor rezultate indirecte şi a pierdut titlul de fiecare dată, acum clubul lui Becali pare că acţionează tocmai pentru a se asigura că nu va mai fi de unul singur în partea a doua a sezonului.

FC Botoşani devine tot mai mult, după ultimele evenimente ale finalului de an, un fel de "satelit" al roş-albaştrilor. Argumente care să susţină această ipoteză sunt mai multe:

Transferul lui Moruţan şi meciul direct

Meciul Botoşani - FCSB 0-3 a fost unul extrem de lejer pentru oaspeţi. Oamenii lui Enache au fost extrem de pasivi şi mulţi chiar au pus semne de întrebare în dreptul acelui joc. Acordul pentru trecerea lui Moruţan la FCSB s-a făcut chiar înaintea acelui joc.

Golofca înapoi

Conducerile celor două cluburi au fost de acord să bată palma pentru revenirea lui Golofca la Botoşani, singura formație, în afară de FCSB, unde putea să mai evolueze mijlocaşul până la finalul acestui sezon, deoarece a fost legitimat pe parcursul sezonului la două echipe. 

Cadou de la Gigi

Pe lângă cele două afaceri, Becali a decis să facă un favor important Botoşaniului: l-a trimis să joace acolo, pe parcursul primăverii, pe Vlad Achim. Practic, FCSB va avea doi fotbalişti la gruparea moldavă. Niciunul dintre ei nu va putea fi folosit împotriva trupei lui Dică, în cazul în care Botoşani va prinde play-off-ul, dar o vor face cu rivalele steliştilor în bătălia pentru campionat. 

Botoşani, zero cu FCSB

Adversar  Rezultate
FCSB  0-2, 0-3
CFR Cluj 1-1, 0-0
CSU Craiova  0-1, 1-0

 

0 victorii în 10 meciuri cu FCSB are FC Botoşani în Liga 1: 9 înfrângeri şi o remiză, e singura formaţie împotriva căreia moldovenii încă n-au câştigat

"O vreau pe Dinamo în play-off în locul celor de la FC Botoşani. De ce? Am motivele mele" Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

Comparaţie program

BOTOŞANI - 35 puncte DINAMO - 34 puncte
Juventus (a)  CSU Craiova (a)
Poli Iaşi (d) Chiajna (d)
Viitorul (d) FCSB (a)
Gaz Metan (a)  Astra (d)

CFR proceda la fel

Practica de azi a FCSB-ului a fost aplicată în trecut cu mare succes de către CFR. În sezonul 2009-2010, clubul din Gruia a avut împrumutaţi la alte echipe mai mulţi jucători, printre care Viera şi Kone, ambii la Internaţional Curtea de Argeş. În penultima etapă a acelui sezon s-a jucat CFR - Internaţional, iar clujenii aveau nevoie de victorie pentru a deveni campioni matematic. Au câştigat 2-1, iar Viera a avut o prestaţie catastrofală, care a facilitat succesul CFR-ului. A fost notat cu 2 în Gazeta Sporturilor, în timp ce Kone a primit 4, fiind cei mai slabi de la Curtea de Argeş. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (73)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  30 Decembrie 2017, 01:34

Nu mai stie ciobanul ce hotii sa mai inventeze numai sa ia si el campionatul.Daca e asa,cu parere de rau dar BT sa se duca ***,***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danut1971
danut1971  •  28 Decembrie 2017, 12:09

sper ca becalii sa ramana iarasi cu buzele umflate iar botosaniul sa nu prinda play-off

florar
florar  •  28 Decembrie 2017, 09:33
Postat de albalbastru72 pe 28 Decembrie 2017, 00:58

Decit cu parsivii de botosaneni in play-off mai bine cu Dinamo,macar nu era loc de dubii.

Pai si cu echipa ta ce facem?Nu aia au jucat un meci cu rezervele desi puteau sa prinda un loc mai in fata?In aceeasi situatie a fost si CFR care putea sa piarda un meci...Dinamo -sunt cei care declara ca ei o sa stabileasca viitoarea campioana...La Astra in play-off se poate sa se poarta iar moda autogolurilor...Deci pana la urma mai bine desfiintam campionatul...

Vezi toate comentariile (73)
Comentează