FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali l-a scos pe tarabă pe Florinel Coman! A scăzut prețul și i-a pus pe impresari să vină cu oferta

Florinel Coman ar putea pleca de la FCSB +49   FOTO
Florinel Coman ar putea pleca de la FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 07 mai 2020 22:18

Gigi Becali vrea 10 milioane de euro și 20 la sută dintr-un transfer viitor ca să-l cedeze pe atacantul în vârstă de 22 de ani. Patronul FCSB a împuternicit mai mulți agenți să obțină suma asta, indiferent de țara din care ar veni oferta.

  • Florinel Coman (21 de ani) poate juca oriunde în spatele vârfului. Este cotat la 6 milioane de euro. 
  • În acest sezon, Florinel Coman are 14 goluri și 10 pase de gol, în 35 de meciuri.

Reducerea salariilor a fost prima măsură anti-criză la FCSB, urmează vânzarea pieselor cele mai scumpe. Florinel Coman și Dennis Man sunt „mărfurile" pe care Becali le-a poleit în ultimii doi ani, a pronunțat numai prețuri de zeci de milioane de euro pentru fiecare. Fiindcă regresul economic deja se simte chiar și în campionatele cele mai bune din Europa, Gigi a schimbat datele din tratative, ar accepta bani mai puțini.

Pe Coman l-a oferit în mod oficial oricui e dispus să achite 10 milioane de euro și să mai lase către FCSB 20 la sută din drepturile asupra fotbalistului. Cererea a mai scăzut și față de aceea din negocierea cu Orlando City, clubul din SUA care se interesase de Florinel. Becali le ceruse americanilor 9 milioane de euro doar pentru o jumătate din drepturile asupra atacantului. La un viitor transfer, FCSB ar mai fi încasat 50 la sută din sumă.

Orlando s-a retras, între timp, de la negocieri. Formația din MLS propusese bani mai puțini, 7 milioane de euro, înainte ca fotbalul să fie oprit de pandemia de coronavirus. La fel ca în Europa, și în America există îngrijorare în privința viitorului financiar din fotbal, nimeni nu e dispus să consume la fel de mult ca în trecut, în niciun caz nu ar crește cheltuielile.

Fug cluburile de Florinel Coman din cauza vieții extrasportive?! Dezvăluirile făcute de Giovanni Becali

Florinel Coman costă 10 milioane de euro

Cine semnează că e de acord să achite 10 milioane de euro plus procentele îl poate obține acum pe Coman, fără alte negocieri cu FCSB, fiindcă agenții pe care i-a împuternicit Becali au dreptul să vândă jucătorul dacă obțin condițiile stabilite.

Nu numai nevoia de bani îl determină pe Gigi să trateze mai relaxat pentru fotbaliștii lui. Îi e tot mai greu să-i țină blocați pe internaționali care înaintează în vârstă, deci devin tot mai greu de comercializat pe sume foarte mari, și au ajuns să fie plătiți mai prost decât erau plătiți în urmă cu doi ani!

După ce a refuzat să-l vândă pe Florinel la Sporting Lisabona, în urma unor negocieri pe care le confirmase Marius Niculae, Becali a căutat să-l consoleze pe tânărul atacant, i-a împrumutat 250.000 de euro pentru cumpărarea unei case. Gigi a mințit c-ar fi fost vorba despre un bonus oferit fotbalistului, în realitate era vorba despre un credit fără dobândă. Un avantaj destul de mare, oricum, din moment ce Coman putea folosi pe loc bani pe care nu-i câștiga nici într-un an întreg.

Cadourile au fost oprite odată cu blocarea campionatelor din toată lumea. Patronul nu i-a menajat pe Dennis și pe Florinel când s-a apucat să înjumătățească salarii. Fiecare dintre ei a mai rămas cu 7.500 de euro. Cu salariul acesta, lui Becali îi va fi tot mai greu să-i convingă să nu se mai gândească la transferuri în alte campionate și să mai aibă răbdare în așteptarea unor oferte cu adevărat grozave. 

10 milioane de euroa obținut FCSB pentru Nicolae Stanciu, vândut în 2016 la Anderlecht. Belgienii plătiseră mai puțin inițial, 8 milioane, și au completat pe urmă cu niște bonusuri de performanțe. Coman, dacă ar pleca direct pentru 10 milioane, ar deveni cel mai scump fotbalist vândut vreodată din România

„Florin Tănase l-a schimbat în bine"

Bogdan Andone, antrenorul cu care FCSB a început sezonul, a explicat la GSP Live cum a fost posibilă transformarea lui Coman dintr-un jucător capricios, neimplicat într-un fotbalist serios și eficient: „Prietenia cu Tănase l-a influențat foarte mult în bine. În vara trecută au mers împreună într-o vacanță în Cipru. După revenirea de acolo, când am început pregătirea, Coman deja se schimbase, era dispus să muncească mai mult, era interesat să progreseze. L-a ajutat mult amiciția cu Tănase". Florinel se află în cel mai bun sezon din carieră, cu 11 goluri în 25 de partide. În stagiunea precedentă marcase tot de 11 ori, dar în 35 de meciuri. Forma bună l-a ridicat de la "tineret" în naționala de seniori, în care a bifat trei selecții. 

Victor Pițurcă analizează situația lui Florinel Coman: „E păcat că nu i-au dat drumul” + „E treia sau a patra soluție la națională”

Pe Rădoi l-a blocat până la 28 de ani

Man și Coman au de ce să se teamă de avariția lui Becali. Când și-a pus în minte că avea să obțină bani foarte mulți în schimbul unui jucător, Gigi n-a cedat, a refuzat oferte și a ținut fotbalistul pe loc. A procedat așa și cu Mirel Rădoi, finul lui, pe care l-a lăsat să plece abia la 28 de ani în Arabia Saudită. Al Hilal a plătit atunci 5 milioane de euro. Rădoi ar fi putut ajunge într-un campionat bun din Europa, dar nu pe sumele amețitoare pe care le pronunța patronul FCSB. Iar când Inter era interesată să îndeplinească toate criteriile, Ioan Becali l-a adus la București pe Jose Mourinho pentru o discuție cu Rădoi. "Ești prea scund pentru un fundaș central" a fost concluzia portughezului.

VIDEO Fotbaliștii din Liga 1 sunt în carantină

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, cea mai subțire candidată: abia mai strânge 18 jucători! Concurentele CFR și Craiova au cu mult mai multe soluții

Helmuth Duckadam și Gabi Balint s-au „încăierat” în direct, chiar pe 7 mai: „Bine că știi tu mai bine!” vs. „Domnule Gabi, lasă-mă să termin!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
3101575123247794
Alice Popa  •  08 Mai 2020, 09:08

Uite ce declara seful CNI, ca sa nu mai avem vorbe si soapte: „Noi, cei de la Compania Națională de Investiții, am luat stadioanele de la zero, le construim și, când sunt gata, le predăm. După ce terminăm și luăm toate autorizațiile de funcționare, predăm stadionul Armatei și de acolo ei decid cum îl administrează."

780708698710213
Razvan Claudiu  •  08 Mai 2020, 08:58

Pe la 50 de lei il cumpar eu sa joc miuta in spatele blocului.

kingdon
kingdon  •  08 Mai 2020, 08:54

Taraba e la raionul pasari?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează