FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ FCSB

FCSB, cea mai subțire candidată: abia mai strânge 18 jucători! Concurentele CFR și Craiova au cu mult mai multe soluții

Adi Popa, antrenorul Bogdan Vintilă și Ovidiu Popescu, la un antrenament al FCSB
Adi Popa, antrenorul Bogdan Vintilă și Ovidiu Popescu, la un antrenament al FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 mai 2020 10:00

FCSB. Gigi Becali și-a împuținat lotul tocmai acum, înaintea celui mai aglomerat program din istoria campionatului românesc, cu meciuri din 3 în 3 zile timp de două luni.

  • Valoarea fotbaliștilor din Liga 1 nu va mai constitui arma principală în finalul de sezon anormal, în care ultimele opt etape, semifinalele și finala Cupei vor fi îngrămădite pe parcursul a două luni.
  • Federația și Liga Profesionistă speră să repornească sezonul pe 12 iunie, un moment din care vor fi meciuri încontinuu, fiecare echipă va avea de disputat partide din trei în trei zile.
  • Rezistența jucătorilor și dimensiunea loturilor vor conta.

Becali a curățat FCSB până n-a mai rămas nimic

Și tocmai acum Becali și-a golit vestiarul. FCSB renunțase în iarnă la mulți jucători: Salomao, Moutinho, Hora, Tsoumou, Gikiewicz. Acum a mai scos din lot încă șase inși: Gnohere, Planici, Adi Popa, Momcilovici, Alexandru Stan, Bălgrădean. Le-a suspendat contractele și ei sunt singurii fotbaliști ai FCSB care stau acasă, nu s-au antrenat deloc în perioada aceasta în baza din Berceni.

Doar Gnohere și Stan mai au contracte valabile până în vara lui 2021, ale celorlalți expiră acum, la 30 iunie, deci ei nu ar prinde finalul stagiunii nici dacă ar mai vrea clubul să-i folosească. Reprimirea în lot a lui Gnohere e improbabilă, de când atacantul l-a jignit pe Gigi Becali,  scris pe Instagram că patronul ar suferi de Alzheimer și de aceea nu ar ști că acordul cu el expiră în 2021, nu în iunie acum.

După remanierea pe care a executat-o patronul, antrenorul Vintilă abia mai strânge 11 titulari și 7 rezerve. Cum vor mai apărea și suspendări, și accidentări, FCSB va trebui să promoveze juniori ca să umple foaia de joc în unele etape. Cristian Dumitru, un atacant de 18 ani readus de la Clinceni, ar fi o soluție de criză.

Dan Petrescu are 2 echipe și jumătate, Craiova e și ea peste FCSB 

Subțirimea lotului pe care-l conduce Vintilă e clară mai ales într-o comparație cu CFR. Petrescu are două echipe și jumătate, și-ar permite să folosească formule diferite de la o etapă la alta și vișiniii tot ar fi redutabili. Chipciu, Rondon, Traore, Păun, Țucudean sunt soluții de rezervă!

Prețul pe care îl suportă Clujul ca să-și permită luxul acesta: bugetul salarial e cu mult mai mare decât al FCSB. Becali mai cheltuie cu salariile doar un pic peste 100.000 de euro lunar, Varga de la Cluj consumă de 3 ori mai mulți bani.

Nu numai CFR, cu lotul extravagant, arată mai bine, și Craiova are soluții mai multe decât au roș-albaștrii. Oltenii au dat și ei afară câțiva fotbaliști, recent au plecat Martici, Ferreira și Dielna. Francezul fost la Dinamo abia venise, a apucat să joace doar o repriză într-o partidă cu Gaz Metan înainte să fie pus pe liber.

Și fără ei, Papură tot are un lot suficient, cu destule rezerve. N-ar trebui să apeleze la copii necunoscuți, așa cum va fi obligat să procedeze Vintilă.

CUM ARATĂ CANDIDATELE LA TITLU

FCSB, cea mai subțire candidată: abia mai strânge 18 jucători! Concurentele CFR și Craiova au cu mult mai multe soluții

"Oricum CFR era favorita, acum cred că șansele să păstreze titlul sunt spre sută la sută. Va conta enorm lotul foarte mare al clujenilor, că nimeni nu-și va permite să joace din trei în trei zile cu aceiași jucători!" 
Claudiu Niculescu, antrenor Mioveni

"Nu avem nicio siguranță c-o să fim tot noi campioni, chiar dacă suntem primii în clasament. Campionatul din România e complicat rău de tot, fiindcă e foarte echilibrat, ne chinuim cu toate echipele. În Portugalia e cu mult mai simplu, că Porto, Benfica și Sporting au meciuri grele doar între ele"
Mario Camora, fundaș CFR

"Toți cei șase care au contractele suspendate pot să plece în vara asta, că nu mai am nevoie de ei! Nu mai pot să suport salarii mari, n-o să mai aibă nimeni zece mii de euro pe lună, fiindcă nu mai sunt bani. Nu mai confundați contul clubului cu averea mea, că nu-mi consum toți banii la fotbal, doar nu sunt nebun!" Gigi Becali, patron FCSB

6.300 de euroa devenit salariul mediu de la FCSB după ce Becali a tăiat la jumătate toate veniturile jucătorilor. Gigi plătea în anii trecuți cel mai bine din campionat, acum situația asta nu mai e valabilă, există chiar și la Dinamo fotbaliști care câștigă peste 8.500 de euro, cât e salariul lui Tănase

20 de partideau împreună în Liga 1 cei doi portari din lotul FCSB, Andrei Vlad și Toma Niga. Vlad a adunat 18 prezențe, Niga are doar două, ambele în poarta lui Hermannstadt, în sezonul trecut. Becali a renunțat la Bălgrădean când a aflat că portarul semnase cu CFR, unde va merge de la 1 iulie

Nu compensează nici cu pregătirea

Becali a încercat să își țină echipa în priză și în pauza aceasta, și-a adunat jucătorii la antrenamente normale, pe teren, nu le-a permis să se pregătească doar în case. FCSB ceruse la un moment dat aprobarea Ministerului Afacerilor Interne pentru a se pregăti în baza din Berceni. MAI a răspuns negativ, ceea ce nu i-a împiedicat pe roș-albaștri să ignore mesajul și să se antreneze totuși.

Nu este, până la urmă, un truc care aduce vreun avantaj în lupta din finalul stagiunii, fiindcă CFR și Craiova s-au antrenat și ele în perioada aceasta. Nu cu loturile complete în același timp, dar fotbaliștii au fost împărțiți în grupuri și au lucrat cu preparatorii fizici. Președintele Iohannis a anunțat luni că echipele profesioniste vor avea voie să se antreneze într-un regim de cantonament după 15 mai, când va expira starea de urgență. Până pe 12 iunie, când ar trebui să se dispute prima partidă oficială, formațiile din prima ligă ar avea aproape o lună pentru pregătire.

Ar mai completa Chindriș

FCSB ar putea să aibă un jucător în plus față de lotul actual, dacă va fi redeschis mercato și dacă Becali va reuși să-l convingă pe Iftime, președintele de la Botoșani, să i-l cedeze pe Andrei Chindriș. Fundaș central, Chindriș are 21 de ani și e internațional de tineret. El l-ar înlocui pe Planici, sârbul cu care Gigi a ajuns într-un conflict.

Planici și agentul lui pretind că jucătorului îi expiră contractul acum, la 30 iunie, clubul susținea că actul ar mai fi valabil încă un an. Becali s-a mai răzgândit între timp, nu l-ar deranja ca sârbul să plece în vara asta liber de contract, întrucât el a refuzat micșorarea salariului și câștigă 15.000 de euro lunar, enorm față de nivelul normal stabilit la FCSB. Căpitanul Tănase încasează un pic mai mult de jumătate din salariul lui Planici, are 8.500 de euro.

Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

CITEȘTE ȘI;

Liga 1 depinde de telespectatori, nu de spectatori! Drepturile TV înseamnă 32,2% din buget, vânzarea biletelor doar 3,6% din venituri

GSP are bilanțul financiar al lui CFR Cluj: cifre fantastice și încasări record prin care o umilește pe FCSB!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
skins_berceni
skins_berceni  •  06 Mai 2020, 14:48
Postat de lupu68 pe 06 Mai 2020, 08:53

Bravo! Dati-le, dati-le tare pe carca! Nu scapati FCSB-ul din lesa! Timorati-i pe cei ramasi! Aceasta este atitudine de... jurnalist? Ce vremuri traim! Ce rusine planetara se petrece la GSP! Daca stau bine sa ma gandesc, in solda cui or fi cei trei "crai de la Rasarit"? CFR? Dan Petrescu personal? Craiova? MApN? Ca a opiniei publice nu cred. Foarte ciudat ce se intampla zi de zi in aceasta redactie. Unde este obiectivitatea? (o entitate poate comite greseli uneori, dar nu TOT TIMPUL, plus ca poate, cine stie, o mai face o data la 10 ani si ceva bun). Unde este impartialitatea? (niciodata nu exista un punct de vedere OFICIAL al clubului). Unde este echidistanta? (fata de o competitie in care sunt angrenate si ALTE echipe, care ar mai merita si ele putina atentie). Unde este decenta (fata de o persoana numita Becali, porcaita in toate felurile aproape ZILNIC). Msi oameni buni, dat-va cu apa rece pe ochi si treziti-va! Inca va denumiti JURNALISTI, nu-i asa?

Asta se intampla din 2013 si nu numai pe gsp. Mii de articole anti Steaua, tone de cerneala, mii de dezinfirmari, minciuni, inventii, atacuri la jucatori, atacuri furibunde pentru a scinda suporterii ale acestor mercenari care nu cunosc notiunea de etica, nu au auzit in viata lor de codul deontologic al jurnalistului...probabil *** care au pornit razboiul impotriva lui Gigi Becali si care vor sa puna mana pe clubul Steaua sau sa il distruga, aceleasi persoane care o fac campioana pe cfr, acelasi grup care a creat csa fcs 2017, acelasi care ***, am crezut ca daca a cazut psd se vor da la fund dar....am uitat de usl unde cei din pnl sunt frati cu cei din psd si alde.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

skins_berceni
skins_berceni  •  06 Mai 2020, 14:41
Postat de johnwick_chapter3 pe 06 Mai 2020, 11:02

la kvsc ați uitat sa treceți arbitrii din lot. aia-l costa pe nelutu încă pe-atât

Celor trei crai, si multi altii pe la alte publicatii sportive, li s-a trasat clar misiunea pe linie de partid inca din 2013, si anume sa il atace pe Gigi Becali si Steaua prin orice mijloace( in jurnalism se numeste sa terfelesti codul deontologic al jurnalistului...sa il calci in picioare). Aseara vazand aceasta mizerie de articol, am calculat salariile injumatatite ale jucatorilor Stelei, in afara de cele ale caror jucatori au fost trecuti in somaj, si mi-au rezultat cca 230000 de euro...plus taxe si impozite la stat. Injumatatite ar fi 115000 euro si nu 90000 cum spun craisorii, asta fara cele ale staff-ului tehnic( 14 persoane) a caror salarii sunt inca cca 55000 de euro lunar, salarii care nu au fost injumatatite. In fine, Steaua ii mai are in lot pe Perianu, Romeo Nita si Cristian Dumitru plus altii imprumutati, Horsia, Stoica etc...deci fratilor, pe gsp, digisport sau sport.ro sa nu va asteptati niciodata la ceva pozitiv despre Steaua,

johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  06 Mai 2020, 11:02

la kvsc ați uitat sa treceți arbitrii din lot. aia-l costa pe nelutu încă pe-atât

Vezi toate comentariile (45)
Comentează