GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis, declarații de ultim moment: starea de urgență NU se mai prelungește! Primele detalii: ce se redeschide după 15 mai

Klaus Iohannis +49   FOTO
Klaus Iohannis

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 14:07

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut azi o nouă serie de declarații în care a vorbit despre măsurile de relaxare care vor fi implementate în România începând din 15 mai. 

  • REVINE LIGA 1! Sportivii profesioniști pot începe cantonamentele începând cu data de 15 mai. Președintele a spus că Liga 1 și celelalte competiții vor fi reluate doar după o perioadă „suficient de lungă” de pregătire. 
  • Atenție, în schimb, bazele sportive nu se vor deschide pentru sportivii amatori!
  • Starea de urgență de pe teritoriul țării noastre NU va fi prelungită. Vom intra, în schimb, într-o „stare de alertă”.
  • Se vor redeschide saloanele de înfrumusețare, muzeele sau cabinetele stomatologice, respectând normele obligatorii de distanțare socială;
  • Măsurile de relaxare nu vor fi aplicate în localitățile-focar, aflate în continuare în carantină.

„Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine în week-end-ul de 1 mai și sunt mulțumit de felul în care oamenii au respectat îndemnul autorităților. Nu am avut încălcări semnificative ale regulilor. 

Am analizat mai multe chestiuni, iar unele decizii sunt de mare interes pentru publicul general. Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai e ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa numită stare de alertă. Starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă. Suntem în continuare, din păcate, într-o epidemie de COVID-19.

Situația nu s-a îmbunătățit. Epidemia nu a trecut, nu suntem în normalitate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv. Dar trebuie să mergem mai departe, iar acest «departe» se concretizează în formă de stare de alertă. Câteva lucruri se schimbă, dar vreau să repet că epidemia nu a trecut. Trebuie să fim responsabili și să avem foarte mare grijă. Nimeni nu știe până când durează epidemia. Depinde de noi dacă o controlăm mai bine sau mai puțin bine. Eu îmi doresc s-o controlăm bine.

După 15 mai, putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă. Dar nu trebuie să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Mulți se întreabă ce se întâmplă mai departe. Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de două săptămâni. Unele măsuri vor fi luate din 15 mai, dar următorul calup de măsuri va veni la începutul lui iunie. 

Din 15 mai, vom avea la dispoziție saloanele de înfrumusețare, frizeriile și așa mai departe. Se vor redeschide cabinetele stomatologice. Se vor redeschide și muzeele. Toate vor fi deschise în condiții speciale de distanțare și de iginenă. Repet, cu toții vom purta mască atunci când suntem în spații publice închise și în mijloace de transport în comun” a declarat Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Sportivii de performanță pot să înceapă cantonamentele”

„Sportivii de performanță vor putea să înceapă în condiții speciale să cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Bazele sportive nu se redeschid, atenție, pentru sportivii amatori - Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Măsurile de relaxare nu se aplică în localitățile aflate în carantină”

Măsurile de relaxare mai liberă nu se vor aplica în localitățile aflate în carantină! Această relaxare nu va avea loc acolo decât atunci când ne vor spune experții că pericolul este diminuat. 

Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, în principiu. E voie să pleci din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual. Sporturile invididuale vor fi permise. Rămâne valabilă interdicția cu întrunirile de mai mult de trei persoane” - Klaus Iohannis

Citește și alte știri de actualitate:

Marcel Vela recunoaște că polițiștii au făcut abuzuri cu amenzile date: „Am luat măsuri” » Explică motivele care au dus la această situație

Ultima oră » Bilanț în România: 13.512 cazuri de COVID-19 confirmate » 5.269 de persoane s-au vindecat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
valdino
valdino  •  04 Mai 2020, 16:04
Postat de deusdat pe 04 Mai 2020, 15:38

Mulțumim binefăcătorului nostru Werner cel Mare!

A spus ca poti sa circuli dintr-o localitate in alta daca faci sport...Sa vezi cati vor pleca la mare sa practice inotul :)

valdino
valdino  •  04 Mai 2020, 16:01

A uitat prin ...omitere sa ne spuna daca Ardealul a plecat spre Ungaria !

catalynn
catalynn  •  04 Mai 2020, 15:50

Mai vedem atunci, de la ăștia te poți astrepta la orice ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează