GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Marcel Vela recunoaște că polițiștii au făcut abuzuri cu amenzile date: „Am luat măsuri” » Explică motivele care au dus la această situație

Poliția Română a aplicat amenzi usturătoare, și cu ajutorul Armatei +49   FOTO
Poliția Română a aplicat amenzi usturătoare, și cu ajutorul Armatei

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 10:56

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre situația din România și despre amenzile date de polițiști și jandarmi începând cu 16 martie, când s-a instaurat starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialul a recunoscut că polițiștii au făcut unele abuzuri când au dat amenzi și că aceste abuzuri sunt investigate de MAI. În plus, Vela le-a explicat românilor ce pot să facă dacă se simt nedreptățiți.

Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național.

Am fost sesizați că s-au făcut abuzuri și se fac cercetări de către inspectoratele județene. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective. În cazul Poliției Naționale, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră au fost făcute controale de către inspectoratele județene și de către Corpul de Control al ministrului. Fiecare cetățean care se simte nedreptățit poate să ne sesizeze pe noi în legătură cu o amendă sau, după ce ne sesizează pe noi direct, să conteste amenda în instanță și un judecător va evalua dacă s-a greșit sau nu atunci când i s-a întocmit procesul verbal””, a declarat Marcel Vela, potrivit Hotnews.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei. Vela spunea în urmă cu câteva zile că valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 120 de milioane de euro și că banii ar putea fi redirecționați către sistemul medical.

Amenzile aplicate în România au atras atenția și presei din străinătate, BBC și Fox News relatând despre situația din țară. (Detalii AICI)

Foto. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de coronavirus

+45 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Cum va arăta transportul în comun după 15 mai » Raed Arafat a dat detalii: „Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci”

Cea mai proastă veste pentru suporterii români: „Vor trece luni bune până la revenirea lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează