FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un patron din Liga 1, șocat de Gigi Becali: „Are un comportament periculos”

Articol de - Publicat joi, 05 august 2021 12:22 / Actualizat joi, 05 august 2021 12:28

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, e șocat de imixtiunea lui Becali la gruparea roș-albastră: „Comportamentul lui e periculos pentru întreg fotbalul românesc".

- Domnule Iftime, bună ziua! Ce faceți?
- La birou. Dacă nu-mi plăcea cartea, nu aveam birou, ci tractor. Ha, ha, ha!

- V-ați implicat și dumneavoastră pentru startul acesta de sezon?
- Da, da... Și eu sunt surprins cum batem și nu mă implic. Doamne-ferește, departe de gândul meu! Dar am văzut ce spune presa și devine un caz periculos ce se întâmplă la FCSB.

Dezbaterea zilei, 5 august » Va reuși să rămână FCSB un club care contează, avându-l pe Gigi Becali patron și antrenor? De la „FCSB va dispărea în 2-3 ani
FCSB
Dezbaterea zilei, 5 august » Va reuși să rămână FCSB un club care contează, avându-l pe Gigi Becali patron și antrenor? De la „FCSB va dispărea în 2-3 ani" la „va fi în lupta la titlu în fiecare sezon"

- La ce vă referiți?
- E un comportament periculos. Cred că nu o să iasă nimic bine acolo, pentru că domnul Becali face totul dintr-o ambiție. Presa o să-l bușească prin toate colțurile și nu o să iasă nimic bun. Păcat dacă nu cedează!

„Gigi Becali face multe în virtutea unor trufii neomenești"

- Înțelegeți ceva din ce se întâmplă la FCSB?
- Nu! E, pur și simplu, ambiția dânsului de a arăta că e cineva, că are un mic diavol, așa cum îi spune el, și face multe în virtutea unor trufii neomenești. Nu poți să te apuci să faci asta când ești pe malul prăpastiei! Este împotriva oricărei filosofii și a oricărui curent normal din lumea fotbalului, dar el merge în continuare.

- La ultimul meci a făcut trei schimbări în minutul 34.
- Antrenorul ăla, săracu'... îl face de râs! Am văzut că și ăla e subțire ca o coală de hârtie, nici nu știe ce să spună când îl mănâncă presa. Gigi face un mare deserviciu fotbalului nostru.

- În condițiile astea, FCSB mai poate fi luată în serios?
- Acum depinde cât contează antrenorul pentru că el echipă are acolo, cu copii valoroși. Sunt zile și zile, dar tipul ăsta de acțiune e dăunător fotbalului. Cea mai titrată echipă de fotbal din România este, pur și simplu, decimată de un anumit tip de comportament al domnului Becali. Ceea ce este un păcat imens. FCSB nu moare așa ușor, dar nu cred că va face performanța pe care și-o dorește. E greu, greu, greu.

Un patron din Liga 1, șocat de Gigi Becali: „Are un comportament periculos”
Valeriu Iftime

„E dificil fără să ai o școală..."

- Dânsul a spus că-l interesează banii, mai mult decât performanța.
 E greu de spus ce se întâmplă acolo. Eu totuși cred că Todoran are un merit acolo. O implicare, chiar dacă are o ascultare. Dacă vrei să faci performanță, să scoți ce-i mai bun dintr-un grup și să maximizezi toate valorile sale, atunci ai nevoie de foarte multă atenție, să știi să pui fiecare element în valoare. Iar în momentul ăsta e greu să faci asta într-un haos.

- Credeți că...?
- Haos... Nu știu dacă e cel mai bun termen, însă e dificil să faci ceva cu schimbări de la televizor, fără să ai o școală. Până la urmă, știți ce se întâmplă? Dacă o va ține așa în linia întâi și va termina pe locul doi sau trei, asta este puterea lui și este păcat. FCSB este o echipă mult mai bine plasată, păcat!

- Revenind la Botoșani, cum ați reușit să schimbați vedetele și să jucați atât de bine?
- Ha, ha, ha! Este meritul sută la sută al lui Croitoru. Singurul meu merit este că-l țin pe Croitoru în priză și-l ajut în toate situațiile, pentru că și el tot mai are discuții. Avem o atmosferă bună, dar să nu credeți că sunt liniștit.

- De ce spuneți asta?
- Tot timpul mă gândesc la cine vine și la cine pleacă. La mine pleacă, în general, cei aflați pe final de contract sau cei pe care mai iau niște bani. Mai sunt și nebuni ca Meleke, care și-a luat bagajele și a plecat pur și simplu. Tot timpul am încercat cu Marius să contrabalansăm lucrurile astea. Chiar și așa avem nevoie de timp.

„Mai avem jucători care o să șocheze"

- Spuneți-mi, vă rog...
- O secundă. De exemplu, Malcom, ăsta, arată că e un fotbalist bun și a jucat formidabil la Craiova. Lumea trebuie să știe că el a fost plătit încă din aprilie, chiar dacă a început să joace abia de acum! Chiar dacă a avut o ratare a carierei la Hagi, eu l-am luat. Pentru că am mers pe ideea că Hagi niciodată nu aduce fotbaliști răi. Jucătorii ăștia aduși de Hagi trec prin filtru, iar Malcom are 24 de ani și o școală serioasă în spate. Mai avem jucători care o să șocheze.

- Vorbiți serios?
- Mamă, mamă, mamă, ce fotbaliști am! Am doi brazilieni senzație mare, trebuie să-i vedeți în joc, în curând.

- Vă așteptați la startul acesta de sezon?
- Trebuie să recunosc că am avut șansă. În meciul cu FCSB am apărat un 11 metri, iar în meciul cu cei de la Craiova, Pap a demonstrat că devine din ce în ce mai bun. Acest copil este excepțional, deși în trecut a mai comis-o și el.

„În trecut primeam goluri penibile"

 

 

- Croitoru îi cam rotea pe portari, nu știai care cum apără.
- Da, pentru că el era de aceeași valoare cu Hankici. După o discuție cu Marius, am decis să nu-i mai rotim, ba unul, ba altul. Haide să alegem unul din ei doi și aducem un alt portar care acceptă să fie rezervă. Să nu mai existe o presiune suplimentară.

- Hankici a ajuns prin Bulgaria.
- De la mine a plecat fiind dat afară. Cu niște salarii compensatorii. Am acceptat să fac chestia asta doar pentru ca Pap să rămână titular. Eu am mare încredere în el și o să crească mult. În acest moment, chiar dă siguranță colegilor. A scos două grele rău de tot, pe final de meci, într-o presiune mare! În trecut primeam niște goluri penibile... 

Nu sunt în cea mai mare siguranță că jucăm un fotbal grozav, dar sunt convins că pot să fac un lot bun, bun, de 20 și ceva de jucători. Așa ne putem lupta din nou pentru performanțele pe care ni le-am propus 
- Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

VIDEO Ivan Mamut, soartă similară cu Zdenek Ondrasek la FCSB? „Nu se pliază, acolo trebuie altceva”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Becali, ironizat de două nume mari, după ce a renunțat la Ondrasek: „Habar n-are de fotbal”

FIFPro s-a sesizat după dezvăluirile din GSP și e cu ochii pe FCSB: „Sfătuim jucătorii să nu semneze, dar ei tot acolo merg!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  07 August 2021, 10:28

Iftime ca finantator al echipei FCBotosani are un mare merit: tace si face. Tace, in sensul ca mai si gandeste prin specificul meseriei. Face, in sensul ca nu investeste decat foarte bine tintit. Ehe, nu toti finantatorii au scoala incununata cu o diploma pe bune.

108619431219316
Costica Muresan  •  06 August 2021, 11:55

se mira blatuitoru fcsbeului ba nene asta e periculos pt. biserica ba hu

10213885161637907
Alex Ghiţă  •  06 August 2021, 10:32

Iftimie nu e deloc ca Becali ca si patron. Se asemeamana oarecum la stilul de a vorbi cu presa pentru ca e un mucalit de scoala veche caruia ii place sa faca glume seci cu orice ocazie. Iftimie si-a creat averea din munca cinstita, inginereasca. Jumate de tara are apometre de la firma lui, si e una din cele doua firme, alaturi de electroalfa, ce au tinut in viata orasul Botosani vreme de 2 decenii. Tinerii de azi nu au de unde sa stie, dar pe vremea impuscatului specializarea de ETH (electrotehnica) era cea in care ajungeau cei mai destepti dintre baietii de la Politehnica. Nu exista sa ai pile sau alte prostii de astea ca sa intri la eth. Taica-miu, Dumnezeu sa-l ierte, i-a fost primul sef al lui Iftimie primii vre-o 10 ani, dupa ce a terminat facultatea. "Un baiat foarte destept si la locul lui"

Vezi toate comentariile (7)
Comentează