FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, ca Mircea Lucescu » Încrederea oarbă a finanțatorului de la FCSB are un precedent faimos

Bogdan Lobonț și Mircea Lucescu au lucrat împreună aproape 3 ani la Rapid // foto: Cristi Preda
Bogdan Lobonț și Mircea Lucescu au lucrat împreună aproape 3 ani la Rapid // foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat marti, 06 aprilie 2021 08:25 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 09:23

De la apariția lui Bogdan Lobonț în Divizia A nu a mai existat vreo campioană cu un portar atât de tânăr cum este Andrei Vlad (21 de ani). Ca Mircea Lucescu, Gigi Becali a dat deoparte goalkeeperi experimentați pentru a miza orbește pe unul foarte tânăr.

Andrei Vlad avea 18 ani când FCSB l-a achiziționat de la Craiova. Becali a impus utilizarea lui și în meciuri din campionat, și în partide din cupele europene, până când l-a consacrat ca titular de bază. Gigi l-a sacrificat pe Bălgrădean, un goalkeeper cu mult mai experimentat decât era Vlad. Ca să se răzbune, „Pufi” a semnat în secret cu CFR Cluj. Andrei are și acum o rezervă cu un CV mai bogat decât este al lui, pe Cătălin Straton. 

Portarul fost la Rapid, la Vaslui, la Dinamo și-a asumat rolul de „vice Vlad”, pentru care e plătit cu 9.000 de euro lunar.

Într-o concurență normală, Vlad ar fi fost rezerva lui Bălgrădean și i-ar fi fost greu să-l lase pe tușă pe Straton. Becali nu a acceptat nicio concurență, a dictat după cum a vrut.

La fel s-a procedat cu Lobonț

Internaționalul de tineret va împlini 22 de ani pe 15 aprilie și, dacă va izbuti să câștige campionatul cu FCSB, va deveni „noul Lobonț”, încă un goalkeeper foarte tânăr deținător al titlului în România. Asemănări există deja.

Rapid l-a adus pe Lobonț de la Hunedoara în 1997. Grigore Sichitiu i-l recomandase lui Mircea Lucescu, care urma să preia conducerea giuleștenilor. Din clipa în care a fost învestit ca „principal”, Il Luce a mizat pe Lobby ca „număr 1” deși era vorba despre un debutant în prima ligă, un portar de numai 19 ani.

Secretul lui Andrei Vlad » Cum s-a transformat portarul lui FCSB din gafeur în salvator
FCSB
Secretul lui Andrei Vlad » Cum s-a transformat portarul lui FCSB din gafeur în salvator

Bălgrădean din acel moment a fost Adrian Blid, un goalkeeper care avea 30 de ani și o mare experiență în campionatul românesc. Blid se aflase și în lotul Stelei, apărase și la FC Național, și la Inter Sibiu. Lucescu l-a dat deoparte, convins că Lobonț avea să devină un goalkeeper foarte bun.

Bogdan avea 21 de ani când a câștigat campionatul cu Rapid. După șase luni a fost cumpărat de Ajax cu 3 milioane de euro. Vlad are ocazia să câștige titlul la 22 de ani, dacă el și colegii lui se vor impune în sezonul acesta.

Andrei Vlad a debutat într-un aranjament

FCSB l-a adus pe Vlad de la Craiova și a plătit 400.000 de euro pentru transfer. Jucătorul și familia lui l-au presat pe Mihai Rotaru să accepte mutarea lui Andrei la București. „L-am furat pe Vlad de la Craiova și Dumnezeu m-a pedepsit”, a spus Becali după ce portarul a greșit cu Rapid Viena, în play-off-ul Europa League, și clubul a ratat 10 milioane de euro din cauza gafei. 

Oltenii îl folosiseră într-un singur meci din prima ligă, o înfrângere cu Viitorul, 0-1, în mai 2017. Echipa lui Hagi concura cu FCSB pentru câștigarea campionatului și Rotaru a hotărât să trimită pe teren, împotriva Viitorului, o formulă alcătuită din rezerve și din juniori, ca să faciliteze astfel victoria dobrogenilor și să-i încurce pe roș-albaștri. Constănțenii au câștigat greu, doar cu 1-0, chinuiți de o prestație excelentă a lui Vlad.

850.000 de eurovalorează Vlad, conform transfermarkt. Becali a pronunțat deja un preț uriaș pentru portarul lui, minimum 10 milioane de euro

Vlad e printre cei mai buni tineri portari din Europa. În afară de Donnarumma, eu nu mai văd niciun portar foarte tânăr care să apere atât de bine. Dacă Becali ar vrea să-l vândă acum, probabil ar obține 10 milioane de euro, mai ales dacă s-ar implica și un impresar șmecher, care să știe piața.
- Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

Vlad a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de la FCSB, e clar! Echipa a suferit în meciul cu Craiova, au existat greșeli în apărare, iar portarul a păstrat remiza. 
- Ilie Dumitrescu, fost internațional

VIDEO. Silviu Bogdan, despre cum l-a descoperit pe Andrei Vlad

Citește mai multe știri despre FCSB:

Florinel Coman, detronat! Cine este cel mai valoros fotbalist din Liga 1 în prezent

Becali l-a uimit pe Victor Pițurcă » Dezvăluirea fostului selecționer: „Nu avea de unde să știe!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
silvio__.
silvio__.  •  06 Aprilie 2021, 11:41
Postat de magic4ever pe 06 Aprilie 2021, 10:28

Stai linistit ca nu mor cainii cand vor ***...Dinamo nu retrogradeaza niciodata indiferent de sistemul competitional,nu am nici o emotie...aseara pana la eliminarile eronate ale lui Barsan, in 11 la 11 Dinamo a jucat de la egal la egal cu campioana Romaniei din ultimii 3 ani

Va mintiti singuri, aseara au jucat 2 dintre cele mai slabe echipe din liga 1. Edy face treaba buna! :)))

ijohn
ijohn  •  06 Aprilie 2021, 11:05

Viitorul a castigat greu atunci cu 1-0 pentru ca oltenii au trimis pe teren echipa standard cu exceptia unui atacant din cauza suspendarii si a lui Vlad. Deci ziaristii *** lovesc din nou.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

939271716140965
Manu Ion  •  06 Aprilie 2021, 10:28

Numai cu Mircea Lucescu nu-l mai comparați pe Gigi Becali !!!! Sunteți penibili domnilor Ziariști !!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează