FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Exclusiv Avocații confirmă » Cine apare ca patron în acte al FCSB, la 3 luni de când Becali își anunța retragerea

Gigi Becali este patronul din acte al FCSB
Gigi Becali este patronul din acte al FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 13:36 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 15:01

Gigi Becali (65 de ani) este în continuare patronul din acte al FCSB. În ciuda declarațiilor făcute la finalul lunii aprilie 2023, prin care anunța că se retrage din fotbal, nemulțumit de arbitraje, și că își cedează acțiunile, latifundiarul din Pipera apare încă la Registrul Comerțului drept acționar, cu 99,9930%. Restul de 0,0070% este deținut de cumnatul său, Constantin Geambazi.

Potrivit hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Societății Fotbal Club FCSB S.A, publicată în Monitorul Oficial din 30 iunie, Gigi Becali a renunțat la mandatul de administrator și președinte al Consiliului de Administrație, începând cu data de 24 aprilie 2023. 

FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii
FCSB - PAOK
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii

Exact la o zi după ce FCSB a pierdut derby-ul cu Rapid (0-1), iar Becali a pus tunurile pe arbitrul Horațiu Feșnic, pe președintele FRF, Răzvan Burleanu, și pe șeful CCA, Kyros Vassaras.

În locul lui Becali a fost ales Mihai Stoica (58 de ani). Conform hotărârii AGA, MM va exercita mandatul de administrator pentru durata de 8 luni și 17 zile, rămasă din mandatul funcției vacante, respectiv până la data de 10 ianuarie 2024.

Avocații confirmă: Gigi Becali este în continuare patronul FCSB

Faptul că Gigi Becali a renunțat la mandatul de administrator și președinte al Consiliului de Administrație nu înseamnă că acesta a renunțat și la acțiunile pe care le deține la FCSB, au explicat avocați consultați de GSP.

O concluzie care vine să contrazică declarațiile publice făcute de Gigi Becali și de Mihai Stoica.

La patru zile după modificarea organigramei, Mihai Stoica a anunțat mutarea, dar și faptul că Gigi Becali a cedat şi acțiunile și nu mai are nicio funcție în cadrul clubului.

„De pe 24 aprilie sunt noul președinte al Consiliului de Administrație, în locul lui Gigi. Nu are cum să mai revină dacă a eliberat funcția. Gigi a cedat şi acțiunile. E cineva pus bine. A zis că iese, gata. S-a făcut cedarea. Zilele trecute", a spus Mihai Stoica, potrivit OrangeSport.

Întrebat cum se înțelege cu noul deținător al acțiunilor, Mihai Stoica a declarat: „Trebuie să ne aşezăm la masă să discutăm. Sper să am loc confortabil".

Gigi Becali anunța că îi cedează acțiunile surorii sale

Imediat după înfrângerea din derby-ul cu Rapid, 0-1, dezamăgit de arbitrajul lui Horațiu Feșnic, Gigi Becali a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va ceda acțiunile FCSB surorii sale, Domnica Geambazi.

„Am terminat. Ies din fotbal. Nu mă mai interesează. Am 65 de ani... Nu mai pot. Ce a făcut Feșnic a pus capac. Ar trebui să fie numit «Întuneric». Eu ies din fotbal. Din cauza lui ies. Așa ceva nu se poate! Eu mă retrag.

Îmi văd de viața mea. E inadmisibil ce a făcut Feșnic! Nu voi mai ține nici acțiunile. Nici fetele nu le vor. Au zis «Nu avem nevoie. Nu vrem balamucul ăsta». Am vrut să dau echipa ginerelui, dar fata mi-a zis să-i las bărbatul în pace.

Au spus «Nu vreau să intre în fotbal! Când ai fost la pușcărie, ai promis că plecăm și nu mai stăm în țară. Nu te-ai ținut de cuvânt. Dar acum lasă-ne să stăm liniștiți. Nu vrem pușcărie!». Poate pun echipa pe numele surorii mele până o vând", declara Gigi Becali, într-o conferință incendiară susținută pe 24 aprilie 2023.

VIDEO. Gigi Becali, în aprilie 2023: „Pun echipa pe numele surorii și o vând. Nici la meciuri nu mă mai uit”

Citește și alte articole de actualitate:

FCSB în Ghencea? Cum pune problema un fost ministru al Sportului: „Au pornit motoarele înainte de campanie”

Elisabeta Lipă intervine în problema legată de stadionul Steaua! Anunț de ultimă oră: ”Nu e un bun propriu!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  06 Iulie 2023, 22:12
Postat de EuSaFiuSanatos pe 05 Iulie 2023, 20:02

exista si varianta ca FCSB este FCSB si trebuie sa joace in Ghencea :)

Asta este alt ceva !! Daca ei spun ca nu mai au treaba cu Steaua ...pana si acele 2 stelute de pe sigla sunt "capușate" !!

markksson
markksson  •  06 Iulie 2023, 06:33

Sa minti cu atata seninatate, cu sfanta cruce in mana ... treaba lui.

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  05 Iulie 2023, 22:21
Postat de zelosu pe 05 Iulie 2023, 16:48

Daca nu era becali, nu mai era nici farul, nici alti patroni care sa bage bani. Fara becali era campionnatul nostru sub bulgaria si belarus. Asta e adevarul care multi se tem sa il spuna

E un prefacut, nu dadea niciun ban daca nu era sigur ca va primi inzecit.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează